Anyák, akik egyáltalán nem akartatok gyereket, de lett! Megbántátok? Ha visszatekerhetnétek az időt, máshogy csinálnátok?
Első sorban azoktól kérdezem, akik később sem tervezték, de "besikerült", vagy a férj nyomására mégis bevállalták annak ellenére, hogy igazából nem akartak.
Előre is köszönöm őszinte válaszaitokat!
Van ilyen ismerősöm, folyamatosan a gyerek fejéhez vágja, hogy elrontotta az életét.
Én is gyermekmentes nő vagyok, semmilyen körülmények között nem vàllalnàm be. A gyerek is érzi, hogy nem várták, még akkor is, ha nincs kimondva. Senkinek sem jó.
Ha besikerül (bár vannak elég biztos fogamzásgátló módszerek) el lehet vetetni akár. A férj meg nem lenne a férjem, már az első komoly beszélgetéskor elmondtam eddig a mostani és korábbi parjaimmak is, hogy nem szeretnék gyereket.
A sógornőmről tudok mesélni. Kb. 0% esélye volt hogy teherbe essen, ezért nem is védekeztek, de nem, is volt oda a gondolatért. Viszont valahogy az élet úgy hozta, hogy megváltoztak a körülmények, közben lefogyott nagyon sokat, és becsúszott akkor amikor a legkevésbé jött jókor.
Én úgy vettem észre hogy kicsit sem örült a váratlan esetnek, de szuper anya lett, és tudom hogy nem fordítaná vissza az időkerekét már semmiért. Isten adományának tekintette, mert tényleg az ő esetében igen kicsi esély volt rá. Míg túlsúlyos volt, nem volt menzesze.
Még egy példa egy női ismerősöm, mondjuk úgy barátnő volt:
Véletlenül esett teherbe egy tiszavirág életű kapcsolatból, és ezt a férfi nem vállalta fel, teljesen magára hagyta. A nő el akarta vetetni, de már késő volt. Egész terhessége alatt az volt a terve, hogy adoptálja. Erről rengeteget beszélt a kismamás időszaka alatt, én nem is tudtam elképzelni hogy nem lehet benne semmi anyai ösztön. Én igyekeztem lebeszélni erről, de látszólag tántoríthatatlan volt.
Aztán megtörtént a csoda egy pillanat alatt, amikor a gyermeket először meglátta, megérintette, és a korábbi terve egy szempillantás alatt feledésbe merült.
Azóta is egyedülálló anya, de ANYA nagy betűkkel, és nem adná semmi pénzért senkinek. Ez többé szóba sem került. Szerintem ő meg úgy fogja fel, hogy neki ez lett a küldetése, és megtalálta benne a boldogságát, mert sajnos pasik terén nem tud sikerrel járni. Különösen ragaszkodó természete van, amivel elüldözi a férfiakat, de ezt a felhalmozódott szeretet mint át tudja irányítani a gyereknevelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!