Szülők! Megbántátok, hogy gyermeket vállaltatok?
Néha eszembe jut, hogy talán jobb anya járna a gyermekeimnek, mint amilyen én vagyok.
5-kor kelek, 6-ra beesek a munkahelyre, 15.00-ig dolgozok. Aztán szedem a gyerekeket, hazamegyünk, pici pihenés, házimunka, stb... Aztán én nagyon fáradt vagyok, néha ülve elalszok. ... Tehát miattuk nem, de az én alkalmatlanságom miatt igen, néha eszembe jut, hogy talán nem hozzám kellett volna születniük.
Dehogy bántam! Életem legnagyobb kalandja ez a két kis huncut!
Ha később esetleg csalódást okozna, valószínűleg elsősorban magamban keresném a hibát, hogy nem jól neveltem.
Én is inkább azért érzek néha így, mert én sem érzem magam alkalmasnak a fiam nevelésére. Őszintén szólva nagyon kimerít, nagyon rosszat hoz ki belőlem az állapota (ADHD) és a személyisége, sok fájdalmas felismerést köszönhetek neki magamról, és sajnos én is sok fájdalmat okozok neki azzal, hogy nem mindig értem meg a motivációit. Azt sose gondoltam róla, hogy bárcsak ne létezne, de azt igen, hogy bárcsak más nevelné, akinek jobban menne, aki mellett ő boldogabb lenne.
Viszont úgy általánosságban azért, mert pl. lemondásokkal és áldozatokkal is jár az anyaság, azért nem csinálnám vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!