Vállaljak babát 20 évesen? Párom gyermeket akar.
20 éves másodéves egyetemista vagyok. Párom 23 éves, dolgozik, nagyon jól keres. Elmúlt időben rengeteget beszél a babavállalásról, szinte bármit megtenne azért, hogy 9 hónap múlva babánk szülessen.
Én nem az a típusú nő vagyok, aki szeretné, hogy eltartsák. Ezért fontosnak tartom, hogy elvégezzem az egyetemet, ami még legalább három és fél év, valamint legalább egy évet dolgozni is szeretnék pici baba előtt. Párom annyit nem szeretne várni. Félre értés ne essék. Imádom a piciket és szerintem jól bánok velük, a testvéreim gyermekeivel rengeteg időt töltök, így kevesebb időm jut a tanulásra és egy saját baba mellett nem tudnék tanulni. Mindenki szerint jó anya lennék ilyen fiatalon is. Mit tegyek?
"Nem azt mondom, gyerek mellett is lehet tanulni (tudom, csináltam), de mi van, ha peched van, és kifogtok egy olyan babát, aki mellett ez nem fog menni?"
És ez nem csak a babán múlik. Barátnőmnek szintén egyetem félidőben lett gyereke. Bölcsiben teltház volt, nem vették fel. Meglévő rokonok dolgoznak. Több tárgya esetében sem fogadta el az egyetem az egyéni tanrend kérelmet (a szaknak nincs levelezője) .
Több esetben átlépte a hiányzásokat, az aláírást sem kapta meg.
"Én nem az a típusú nő vagyok, aki szeretné, hogy eltartsák. Ezért fontosnak tartom, hogy elvégezzem az egyetemet, ami még legalább három és fél év, valamint legalább egy évet dolgozni is szeretnék pici baba előtt."
Itt válaszolod meg magadnak a feltett kérdést. Még nem szeretnél. Akkor ne szülj, mert valamilyen formában nagyon rossz vége lesz.
Ne vállalj mások miatt! Nálam fordított helyzet volt, anyám soha meg sem kérdezte, hogy ha uyg alakul az életem, akkor én hogy szeretném, ő mindig mindenkinek mondta, h aki nem 30on túl vállal az hülye. Esküvőnkön is azt magyarázta az ételek felett mikor minket kérdeztek babáról, h 30 után érdemes csak mert ő hallotta h akkor okos lesz a gyerek. Másik elvetemült ötlete az volt h nekem is 1 gyerek, hugomnak is 1,mert neki nem kell több unoka... Na nálunk úgy lett végül, h 24 évesen szültem a kislányunkat, most leszek a napokban 26, és júniusra várjuk a kisfiunkat. Pedig konkrétan ebben a nézetben nőttem fel h mindenkit hulyezett a hátuk mögött. (azóta "megoldotta" h már az első baba szuletese előtt eldolt, sosem viheti el a gyereket, így aztán az is mindegy hány gyerekünk lesz, sosem bízzuk rá (sem, másik nagyszulokre sem))
Akkor vallaljatok ha mind a ketten! készen álltok rá, különben a szülő is, gyerek is megszenvedheti. Akkor, mikor úgy álltok anyagilag, lelkileg készen rá. Egy babának erre van szüksége, nem mások elképzelésére, "hagyományaira".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!