Ikerterhességnél, ha az anya nem akar, csak 1 gyermeket, létezik, hogy elveszik a másik babát?
Figyelt kérdés
Mármint úgy értem abortusszal, még a terhesség alatt.2013. szept. 23. 13:35
1/12 anonim válasza:
igen de ezt inkább 3-as vagy 4-es ikreknél szokták csinálni és nagy rá az esély hogy a beavatkozás miatt a másik sem marad meg.
3/12 Kései Sirató válasza:
Ilyen abortusz nem létezik. Az egyik ismerősöm ikreket várt és az egyik bba meghalt a hasában. A másikat nem tudták megmenteni, ha egyet ki kell venni, akkor az összeset.
Valaki vagy akar gyermeket, vagy nem akar.
Értem én, hogy 2-t, vgy 3-at nehezebb felnevelni, de ha valaki nagyon akar, akkor inkább vállalja be, minthogy élete végéig gyermektelen maradjon.
4/12 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést..:)
2013. szept. 23. 13:48
5/12 anonim válasza:
Létezik ikerredukció (de szörnyen hangzik), de ezt csak nagyon komoly esetekben csinálják (pl. egyik iker meghal, és fennáll a vérmérgezés esélye) és nem is mindenhol, mert az esetek többségében elmegy vele a másik is. Kívánságra nem csinálják (nagyon helyesen)...
6/12 anonim válasza:
de létezik, és olyan is hogy eltávolitják az elhunyt magzatot, és van hogy a másik túléli, de tény hogy nagy az esély a másik halálára is, avyg vetélésre. Ismerek olyat akinek 3-as ikrekből elvettek egyet a másik 2 teljesen egészségesen megszületett.
7/12 anonim válasza:
Kései sirató: de igen látezik ilyen, viszont szerencsére nem csinálják csak úgy kérelemre. Viszont ha az egyik baba meghal, akkor megpróbálják kivenni, és gyakran megszületik a másik teljesen egészségesen, ahogy előttem is írták.
8/12 A kérdező kommentje:
3-ból elvettek egyet.. Szegény..:( nem született meg, mégis sajnálom, kicsit olyan, mintha a 3 gyermekedből 1-et, kiválasztanál, akit már tovább nem szeretsz, és elküldesz. Értem én, h 3 gyerek nagy felelősség, de akkor is olyan borzalmas lehet..:(
2013. szept. 23. 14:07
9/12 anonim válasza:
Van ilyen. Pont egy ilyen kérdés volt még anno, ahol törvényeket bemásolva igazolták, hogy létezik ilyen eljárás, mindenféle indok nélkül kérni lehet. Én is meglepődtem.
10/12 anonim válasza:
létezik ilyen redukciónak hívják és ha orvosilag indokolt elvégzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!