Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan kismama, aki...

Van itt olyan kismama, aki saját kezüleg készített valamit születendő kisbabájának?

Figyelt kérdés

Novemberben hozom világra első,drága kincsemet,egy kicsi lányt és annyira szeretnék neki valamit készíteni saját kezüleg. Gondoltam kis takarót varrok neki,vagy párnácskát,ilyesmit. Tudtok ajánlani nekem olyan helyet,ahol be tudom szerezni ezeket adolgokat.Kötésre is gondoltam,bár abban elég ügyetlen vagyok,de még az is lehet,hogy érte megpróbálom újra.Minden ötlet érdekel,köszönöm előre is a válaszokat!

20 hetes kismami

2010. júl. 5. 16:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
fejvédőt, falvédőt, zsebes pelenkatárolót, puffot, babzsákfotelt (későbbre) varrhatsz. plüss vagy textilbabákat, takarót, párnát, ha ügyes vagy baldahint, textillabdát, játszószőnyeget stb.
2010. júl. 5. 16:56
 2/14 anonim ***** válasza:

Én vettem nagyon sok anyagot, és abból vartam mindenfélét:

Fejvédőt a kiságyba, polcra terítőt, kis függöny-félét térelválasztónak, szoptatós párna-huzatot, vettünk egy nagy szivacsot a földre, arra huzatot készítettem.

Így minden ugyanolyan lett, szép macis.

2010. júl. 5. 17:06
 3/14 anonim ***** válasza:
Én varrni nem tudok,viszont a szobában a falat én dekoráltam(festettem)a Némó rajzfilmből a kedves vizi-figurákat,halacskákat,buborékokat,és a plafonról kis szines halacskák lógnak damílról.
2010. júl. 5. 17:21
 4/14 anonim ***** válasza:
szia! Bennem inkább csak az elhatározás van meg egyelőre, mert a varrógépemnek még nincs szíja, kézzel varrni meg nagyon babrás. Kötöttem neki a kórházból hazahozatalra kisruhát (sapka, pulcsi, nadrág, kesztyű), ki van szabva egy patchwork takaró, zsebes tárolónak is megvan az anyag. Polcot és a falra képeket is szeretnék neki készíteni. Sajnos nagy része csak kezdeti fázisban van, épp ma számoltam össze, hogy mennyi mindennel lemaradtam a vizsgáim miatt.
2010. júl. 5. 17:22
 5/14 anonim ***** válasza:
Én keresztszemes hímzéssel készítettem kis képeskönyvet, és egy faliképet a nevével, és szép babás mintával.
2010. júl. 5. 18:03
 6/14 anonim ***** válasza:

Kötök neki pulcsit, készítem a szoba bordűrjét dekorgumiból, varrok neki ágynemű huzatot. Eddig ennyi, de van még pár hét, lehet még valamit kiötlök!

További nagyon szép, boldog babavárást!

26 hetes kismami

2010. júl. 5. 18:33
 7/14 anonim ***** válasza:

Első babás szintén. :)

Kifestettük a szobát, majd mesefigurákat készítettem, diavetítővel kivetítettem, majd kifestettem. Komplett erdei jelenet lett :) Bambi, vuk, nyuszik stb.

Lepedőt, körbe fejvédőt, járókabetétet, ágynemű huzatot, pelenkatartót mindent én varrtam, így tuti hogy tiszta pamut anyagból van, és olyan ami nekem tetszik és még olcsóbban is jöttem ki.

Függönyanyagot is vettem és én varrtam meg, a sötétítőt is. Pamut vékony szúnyogháló szerű anyagból (IKEA nagy baldachin) vettem, és most már a kiságya azzal van körbevéve, alját tetejét díszítettem piros fodrokkal, és elszórtan varrtam rá piros-rózsaszín selyemszalagból készült virágokat.

Kiskardigánt többfélét kötöttem neki. Sajna gyorsan nő...

Most sikerült kifestetni a kádat (felújítani) a csempéket is felújítottam, majd vízálló matricafestékkel kifestettem tenger mintásra (halak, polip, vízinövények, buborékok, csigák stb)

Most tervezem, hogy az ajtóra veszek zsinórfüggönyt, és nagy gyöngyöket fűzök rá, így ha nyitva is van a szobája ajtaja mégsem rögtön a folyosó látszik, és viszont. :)

A férjem meg is jegyezte, hogy már az egész lakás lassan

játszóház kinézetű lesz :)

Már elég nagy lesz (13 hónapos és 86 cm), hogy lassan ruhákat is tudjak neki varrogatni. Igaz talán könnyebbekkel kezdek, ami itthonra is jó, majd jöhetnek a fidres fodros szoknyák-ruhák.

2010. júl. 5. 18:55
 8/14 anonim ***** válasza:

off: akik falra festettetek, milyen festéket használtatok?

köszi,

bocs az offért kérdező.

2010. júl. 5. 20:22
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan szinező pasztát vettem amit normál esetben a fehér festékhez kevernek.Mindenhol kapsz ahol festéket kapni(Obi,Praktiker,Tesco érdemesebb mint a festékboltban az ára miatt)Matt a falon, és a szivárvány összes színében van,pár dl flakonokban.Egy rétegben gyönyörűen fed még színes alapra is.Harmadik válaszoló vagyok és bocs hogy off.
2010. júl. 5. 20:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Én pólyahuzatot varrtam. Nagyon szép volt, aztán kölcsönadtam egy barátnőmnek, aki továbbadta, majd az, akinek továbbadta azt hitte, hogy nem a barátnőmtől kapta, és másnak adta vissza..szóval elkallódott. Nagyon bánt a dolog, mert nagyon szép volt, szívesen eltettem volna emlékbe.
2010. júl. 5. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!