Elítélendő ha megszülöm a babát és az apjának adom?
Azzal tisztában vagy, hogy ha szakítotok te is kapnál gyerektartást apukátol? Vagy fix összeget vagy x%-ot de általában 10-15ezer a minimum amit megítélnek bíróságon vagy megegyezhettek, hogy ad neked x összeget peren kívül, mert a per csak akkor van ha perre kell menned a gyt miatt ez azert legyen tiszta. Szóval ő is fizet ugyan úgy ha nem nála van a gyerek. Mellesleg abbol a 80ezerből, hogy fizetnél gyt-t ha így is alíg élsz meg?
2019. ápr. 6. 11:26
10#es gyermektartás akar lenni csak ez a fostalicska átír mindent. Már rohadtúl bosszant.
2019. ápr. 6. 11:28
13/28 A kérdező kommentje:
9-es hidd el nekem a legrosszabb. Nem tudod mennyit gorcsolok rajta. Tudom hogy apuka is fizetne gyerektartast. De azt mondta ha szakitunk elpereli tőlem. 80.000-re csak most kapok terhestappenzt ha dolgozom akkor 100.000 feletti a fizetésem. De mivel 12 hónap a biztosítás jogviszony alatt így csak az átlag fizetésem 50%-ra vagyok jogosult.
Én nem ítélnélek el érte. Ha kell az apjának akkor add oda. Jobb mint elvetetni..
ilyenkor meg ez a bajotok???
2019. ápr. 6. 11:42
Azt tudod, hogy komoly indok kell, hogy elvegyék a gyereket? Pl. Veszélyes környezet ami az egészsegét és (szellemi)fejlődését veszélyezteti? Sarkos példa: alkesz anya. Itt mo.n nagyon elenyésző esetben kapja az apuka (sajnos) a gyermeket. Előbb kapsz apától gyt-t mint, hogy apának adnák a gyerket. Ha van lakás, víz, villan,fűtés már nincs akkora oka, a gyámügynek, hogy elvegyék a gyereket. Védőnő is tud segíteni, hogy legyen ruha, pl. Egyik barátnőmtől megpróbálta apuka elperelni a gyereket 1 évig pereskedtek, de nem találtak fogást az anyán, mert hiába tett meg apuka mindent a gyerel tiszta és ápolt volt, volt mit ennie is. Pedig tudnék mesélni mik voltak ott, mert egy helyen dolgoztunk és mesélt. Hidd el nem apa érdekeit nézik hanem a gyerekét és legtöbbször az anya mellett van jó helyen a gyerek barmennyit is keres apuci és van ott apucikának a kedves anyja.
2019. ápr. 6. 11:43
Az,hogy hogyan ítéli meg a közvélemény,az ne foglkoztasson. Ahogy írták,van ennek egy menete,de kerülhet az apához,ő is teljes jogú szülő.
Egy kérdés: te valóban nem akarod ezt a gyermeket nevelni? Mert ha csak az anyagiak tartanak vissza akkor van segítség.Család és gyermekjólétnél kellene érdeklődni ez esetben.
2019. ápr. 6. 11:44
Apukának kb 1 a milliohoz ah esélyé, hogy megkapja a gyereket. Először is újszülöttet akkor vésznek el ah anyjától, ha az ön és kozveszelyes, másodszor meg testvéreket nem szoktak szétválasztani
Abortusz már nem jöhet szóba ?
2019. ápr. 6. 12:30
Ha nem egy alkoholista,drogos, elhanyagoló szülő vagy akkor hiába próbál perelni több mint valószínű hogy nem fog ellened nyerni és te kapod a gyereket.
Szerintem max azért mondta ezt mert látja, hogy vagy annyira naiv hogy elhiszed.Bevallom őszintén én nem tudom azt az élethelyzetet elképzelni amiért válás esetén lemondanék a gyerekemről.Ha szereted akkor ne mondj le róla az apja javára.Legalább küzdj érte hogy veled lehessen.
2019. ápr. 6. 12:51
19/28 A kérdező kommentje:
Nem akarnám odaadni neki. A lányom is várja nagyon. Abortuszhoz már késő van. Meg szívem se lett volna elvetetni. Olyan nehéz dolog ez nekem. Főleg hogy senkire sem tudok támaszkodni. Vagyis akire tudnék ott is van pici gyerek és nem szeretnék kolonc lenni. Bár mindig önként segítenék ha úgy van. De köszönöm a hasznos információkat.
Ha nem akarod neki oda adni akkor ne menj bele abba amit mondott.Megbánnád és visszacsinálni sokkal kisebb esélyed lenne, mintha most kiállsz azért, hogy igenis akarod a gyereket és nem mondasz le róla.Ne hagyd magad elbizonytalanítani, lelkileg zsarolni a párodtól.És ne félj segítséget kérni.
2019. ápr. 6. 13:23
Kapcsolódó kérdések: