Csoportos foglalkozásokon tényleg illetlenség a videófelvételt készíteni a gyerekemről?
Babaúszásra járunk. A férjem készített néhány nagy rövid (10-15 mp) videófelvételt a babánkról, ahogy a feladatokat csinálja/ élvezi. Természetesen a saját gyerekünkre zoom-olt rá, de ahogy mozgunk, vagy épp sorban állunk, vagy a babák egymás mellett vannak, a kép oldalán, hátterében feltűnnek egy-egy pillanatra más(ok) is. Az egyik feladatnál a mellettem lévő anyuka nagyon bunkó stílusban beszólt nekünk, hogy az ő gyerekét ne videózzuk, ő nem járult hozzá.
Valahol megértem, de:
1. Nem az ő gyerekét videóztuk, a saját kislányunkra közelítettünk rá.
2. Eszünk ágában sincs közzétenni -ahogy a saját gyerekünkről sem szoktunk; saját magunknak és a családnak örökítettük meg.
3. A babaúszáson hivatalosan is készítenek fotókat, videókat a babákról, amelyeket viszont tényleg közzétesznek nyilvános oldalakon, ahonnan rendelni lehet.
4. Másnál is láttuk, hogy videóz/ fotóz; és senki egy szót sem szólt.
Ezek szerint akkor majd semmilyen olyan eseményen nem videózhatom majd a gyerekemet, ahol nem csak Ő szerepel majd; mert akkor mi egy tuskó család vagyunk?!
Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban ez bármikor is vitatéma lett volna. Ennyire gáz világban élünk, hogy már ennyiből is problémát csinálunk a jogaink mögé bújva?!
Tilos felvételt késziteni.
Régen azért nem volt téme, mert nem volt internet vagy ha már volt is, nem voltak közösségi oldalak ahova kirakják.
"Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban ez bármikor is vitatéma lett volna."
Talán mert 100-ból 1 embernek ha volt kamerája. Facebook nem volt, ahogy internet se(m a lakosságnak elérhető módon).
Strandon, tengerparton is csinálnak fényképeket az emberek.
Szerintem túlzás volt a reakciója.
Ha nem akarom, hogy a gyerekem vagy én szerepeljek, akkor megkérem, hogy figyeljen mi ne kerüljünk rá.
De mi eleve egyrészes fürdőruhában vagyunk. Ránk aztán zummolhat, mert nem kivágott a fürdőruha és az úszósapi is irtó szexi. 😄 Más nem látszik ki a vízből, víz alatt meg amúgy is torzít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!