Csoportos foglalkozásokon tényleg illetlenség a videófelvételt készíteni a gyerekemről?
Babaúszásra járunk. A férjem készített néhány nagy rövid (10-15 mp) videófelvételt a babánkról, ahogy a feladatokat csinálja/ élvezi. Természetesen a saját gyerekünkre zoom-olt rá, de ahogy mozgunk, vagy épp sorban állunk, vagy a babák egymás mellett vannak, a kép oldalán, hátterében feltűnnek egy-egy pillanatra más(ok) is. Az egyik feladatnál a mellettem lévő anyuka nagyon bunkó stílusban beszólt nekünk, hogy az ő gyerekét ne videózzuk, ő nem járult hozzá.
Valahol megértem, de:
1. Nem az ő gyerekét videóztuk, a saját kislányunkra közelítettünk rá.
2. Eszünk ágában sincs közzétenni -ahogy a saját gyerekünkről sem szoktunk; saját magunknak és a családnak örökítettük meg.
3. A babaúszáson hivatalosan is készítenek fotókat, videókat a babákról, amelyeket viszont tényleg közzétesznek nyilvános oldalakon, ahonnan rendelni lehet.
4. Másnál is láttuk, hogy videóz/ fotóz; és senki egy szót sem szólt.
Ezek szerint akkor majd semmilyen olyan eseményen nem videózhatom majd a gyerekemet, ahol nem csak Ő szerepel majd; mert akkor mi egy tuskó család vagyunk?!
Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban ez bármikor is vitatéma lett volna. Ennyire gáz világban élünk, hogy már ennyiből is problémát csinálunk a jogaink mögé bújva?!
Ilyen kiscsoportos foglalkozáson illik megkérdezni, hogy fotózhatsz, videózhatsz-e.
Szerintem nekem sem tetszene, a fotó/videó legyen a játékidőben, olyankor arrébb tud menni, aki nem akar benne lenni.
Szia.
Azt gondolom,nem etikai szempontok alapján fontos megközelíteni ezt a témát.
Amennyiben az uszoda szabályzata erre mint tiltás nem tér ki,neked pedig nem szándékod sérteni vele más személyek személyiségi jogait,úgy ezek mellett nyugottan rögzíts.
Nyilvános rendezvényen lehet, ott a megjelenéssel hozzájárul az illető, hogy felvétel készüljön róla, vagy a gyermekéről.
De a babaúszás nem minősül rendezvénynek, pláne nem nyilvánosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!