Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csecsemős anyukák, hogy...

Csecsemős anyukák, hogy mozdultok ki?

Figyelt kérdés
Nem én-időre gondolok, hanem pl. cipővásárlásra muszájból. Mi kertvárosban lakunk, egy kisbolt van 5 percre, amúgy minden más kb 30 (ha elmegy a busz 45-50) perc út gyalog és tömegközlekedéssel. Én nem vezetek. Nem szeretnék idegen helyen szoptatni, baba-mama szobában sem, viszont fejni nem tudok igazán, mert nem jön sok. 2 hónapos a babám, nagyokat sétálunk a környéken, elmegyünk a boltba, ellátom a házi dolgokat. Eddig kétszer voltunk ketten messzebb, az én hathetes és az ő négyhetes kontrollján. Előbbi 3 óra volt összesen, szerencse, hogy a járműveken elalszik. De már több nappal előtt szorongtam és aznap hasmenésem is volt, mert nem tudtam, mi lesz, ha mondjuk sírni kezd a metrón, vagy a váróterem vécéjén ülve kell etetni... Plázáztatni sem akarom, de hát ott vannak olcsó cipő-és ruhaboltok és kellene neki is pár dolog. Nem szeretném mindig a párommal fuvaroztatni magunkat. Másra egyelőre nem lehet bízni, messze lakik mindenki, akire ilyen picit rá tudnék bízni. Ti hogy oldjátok ezt meg?

2019. márc. 1. 09:37
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Szerintem sem elég szoros, de nem azért nem tudom használni a kezem mert tartani kell, hanem mert ott a baba...
2019. márc. 1. 14:33
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Saját autóm van és merek vezetni szerencsére. A szoptatással sosem volt gondom, 3-4 hetes korukban már bőven kibírtak 3-3,5-4 órákat kaja nélkül. Ha meg ennél hosszabb ideig voltunk csavarogni, akkor beültem a kocsi hátsó ülésére és ott megetettem (textil pelus az ablakra és kész). Az én gyerekeim csak nézelődtek a boltokban, de komolyan, nem csináltak ebből problémát, olyan leteszem-ott marad- nézelődik baba volt mind a kettő (illetve a kicsi még most is az). Ha nálatok még rendszertelenek a dolgok, akkor várd meg, amíg kialakul egy nagyjából fix rend, utána gondolom könnyebb lesz. Viszont ne stresszelj. :)
2019. márc. 1. 14:34
 23/31 A kérdező kommentje:

Van rendszer, szerintem már elég jó, 3 órát nekem is kibír a gyerek, de pl nem alszik nappal csak ha vagy a kocsi mozog alatta vagy én.

Ma is pl voltunk ilyen kisbabás tornán, oda a párom vitt, vissza 40 perc busszal, összesen 2,5 óra, totál rendben volt. Csak azóta zizi, megborult a napja.

De ennél hosszabb időt szoptatásra alkalmatlan helyen nem tudom, hogy lehet megoldani, illetve a plázában csomót állna a kocsi, jármű sem megy alatta (járműben elalszik), tuti ordítana. Meg ott neon van meg ordító zene...

2019. márc. 1. 15:57
 24/31 A kérdező kommentje:
A "leteszem-ottmarad" baba jó lehet. Az enyém vagy eszik vagy mozog alatta valami vagy játszanak vele, vagy sír 😂 éjjel szerencsére nem tolja ezt.
2019. márc. 1. 15:59
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Éjszaka nálunk sem volt gond sosem. Az autó nem tudom miért alkalmatlan hely a szoptatásra, ha nem lát be senki. Miért nem alszik nap közben? Mármint tudod az okát?

A leteszem-ott marad-nézelődik srácok anyukája :)

2019. márc. 2. 11:17
 26/31 A kérdező kommentje:
Az autó alkalmas lenne teljesen, csak én nem tudom vezetni. Tervezek ezen változtatni (egy éves a jogsim, de legutóbb a forgalmi vizsgán vezettem - hónapokig rémálmodtam az autóval és az oktatóm minden alkalommal elmondta milyen béna vagyok), nyáron lesz majd újra oktatóm, de addig azért nem akarok a páromtól függeni, azért próbálom megtudni, hogy lehet az ilyen babajószággal kijutni...
2019. márc. 2. 11:27
 27/31 A kérdező kommentje:
Meg hát ellenzem az indokolatlan autózást amúgy is.
2019. márc. 2. 11:28
 28/31 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező , nem is tudom , hogy vagy képes gyereket nevelni, komolyan. Neked se a busz nem jó, sem a kendő, sem a gyaloglás, sem a babakocsi, sem az autó. Akkor mit akarsz? Menjen oda a bolt hozzatok? Szerintem maradj inkább otthon.

Az ilyenektől mentsen meg az ég.

2019. márc. 2. 11:34
 29/31 A kérdező kommentje:

De mért mentsen meg az ég? Nem értelek. Nem is ismersz. Akik igen, talpraesett, sikeres embernek tartanak.

Jó az autó, már sokszor írtam, de nem vezetek és a kérdés pont arra vonazkozott, hogy lehetne olyankor is intézni vmit, amikor a párom nem tud segíteni.

Mint írtam, tegnap is buszoztunk. Bevittem a hathetes gyereket metróval és busszal a városközpontba, amikor kellett.

Csak a vásárlásra nincs megoldásom, ezért kérdeztem másokat. A válaszolók közül hárman ugyanilyen gonddal küzdenek. Annyira akkor nem lehet ostobaság.

2019. márc. 2. 13:49
 30/31 A kérdező kommentje:

És a babakocsiról meg több helyen leírtam, hogy jó, szépen alszik benne a gyerek! Valaki más írta a saját babájáról az ellenkezőjét.

A kendőről leírtam, mire tudom használni és mire nem. 2 hónapos a gyerekem, most fog először védőoltást kapni, most kezdem emberek közé vinni (a rokonokon kívül).

Szerintem egész jól nevelem és látok el mellette egy kertes házat. Tettem ezt akkor is, amikor még varrataim voltak, és minden ismerősömre hasonló helyzetben még a rokonok főztek és fel sem merült, hogy a felmosóvödrőt cipelje a lépcsőkön.

Nem vagyok puhány gyerek. De ha az lennék, sem kéne aĺázni.

2019. márc. 2. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!