Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van ilyen rossz hírük a...

Miért van ilyen rossz hírük a csecsemős nővéreknek?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és azon gondolkodom,de nem vesznek fel főiskolára elvégzek egy csecsemőápolási OKJ-t. Mivel mindenképp gyerekekkel szeretnék foglalkozni a jövőben ezért sokat vagyok itt ebben a topikban,de sokszor olvasom,hogy a nők rettegve mennek be szülni a csecsemős nővérek miatt.
2014. máj. 29. 14:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez inkább emberfüggő. Volt szerencsém olyanhoz akinek problémát okozott mág az is hogy ki kell nyitnia a száját, ha kérdeztem , viszont volt közöttük tünemény is. Aki rosszabbak közé tartozik szerintem mindegy lenne milyen munkát végez, mindenhol ilyen lenne.
2014. máj. 29. 14:30
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért. Ahol én szültem, Szent János kórház, ott tényleg volt néhány gonosz banya, de nagyon kedvesek is voltak. Az első gyerekemnél szinte nulla segítséget kaptam. Császárral szültem és másnap reggel tolták be, hogy csináljak vele, amit akarok. Köszi, én csak gyönyörködtem benne, semmi többet nem tudtam. Másodiknál ugye tapasztalt voltam, nem kellett semmi segítség, de néhány banyával így is összetűztem, mert beszóltak.

Azonban volt ott egy huszonpáréves fiatal, csinos, nagyon kedves csecsemős nővér is, akinek külön hálás vagyok, mert császárom napján odahozta a kislányomat este. Ezt senki nem tette volna meg. Ő nagyon fiatal , nagyon kedves volt. Látszott, hogy nem megkeseredett banya. Nem általánosítok. Te majd biztos ilyen angyalka leszel, mint a leírásomban szereplő nővérke.

2014. máj. 29. 14:32
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
mert sajnos sok életunt söt bunkó is van köztük. Nem lehet általánositani mert van normális is, de van olyan is aki kritikán aluli ahogy viselkedik. Nem egy barátnöm momndta már hogy segitséget a szobatárstól kaptak akinek már többedik gyerek volt, mivel a növérek semmit em segitettek. Egyiket a takaritónö rendezgette (cserélt betétet stb, mert a növérek ebben sem segitettek.) Sok durva sztorit lehet olvasni, de tény vannak rendesek is.
2014. máj. 29. 14:33
 4/15 anonim ***** válasza:

ezen én is annyit gondolkodom, de nem találok róla kutatást/infót.

Az ilyen bunkó emberek, akik az eüben dolgoznak, vagy mondjuk okmányirodában, azok eleve rossz emberek? szóval otthon is így beszél a gyerekkel, hogy "te xar"? Vagy belekeserednek a hülyékkel való foglalkozásba és már rád is rádvetítik a haragukat?

de ha meg ez van, akkor miért nem hagyják ott, amit csinálnak és fognak bele valami másba? csak azért lehet, mert megkeserednek mondjuk 45 éves korukra, utána meg félnek már másfelé elindulni.

2014. máj. 29. 14:48
 5/15 anonim ***** válasza:
27%

Irigylem azokat a nőket, akik a szülés kapcsán a csecsemős nővérektől rettegnek csak. Pf.

Én tavaly szültem, mindegyik csecsemős nagyon aranyos volt!!!!!!!!!

Ez egyébként teljesen ember függő, van mindenhol b.unkó: bolti eladó, ügyintéző, eü dolgozó, stb. Ez nem munkahely függő.

Meg egyébkét attól is függ szerintem, h vki milyen, m lehet h az ő stílusa miatt bunkók vele, de ezt nem veszi észre.

:)

2014. máj. 29. 15:29
 6/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, én védőnőnek tanulok, nálunk is teljesen ugyanez a helyzet :D Először teljesen elkeseredtem, hogy mindenki a fórumokon mennyire utálja a védőnőket, de aztán megértettem, hogy sajnos sok kontár védőnő van, és mivel a rendszer nem engedi a szabad védőnőválasztást, ezért ők csak a rossz védőnőjükből általánosítanak. Így van ez a csecsemős nővérekkel is. Most voltam újszülött osztályon gyakorlaton, néhány maga volt a tünemény, de volt megkeseredett bunkó banya is, bár ez minden szakmában így van, csak nálunk azért jön ki ennyire, mert segítő szakma vagyunk... Ne félj, mi leszünk a jók, csak meg kell őrizni a hozzáállást a nehézségek dacára is! :)
2014. máj. 29. 15:34
 7/15 anonim ***** válasza:
34%

Én szülésznő vagyok, nálunk okj-vel senkit nem vesznek fel, és általában a legjobb tudomásom szerint sehol sem, szóval szerintem ne erőltesd az okj-t.

Amit én saját magamon is láttam, és amit nap mint nap tapasztalok: a legtöbb frissen szült anyuka nagyon sárkány természetű (én is az voltam), és igazából nem vevőek semmilyen jó tanácsra, csak kevesen. Onnan indul az ellentét, hogy mindkét fél jogos érdekei sérülnek: a csecsemősnővért semmibe veszik, mind a betegek, mind a munkáltató (nulla forintot keresnek kb.), az anyukák pedig elvárnák, hogy abban a pár napban, míg bent vannak, körülöttük forogjon a világ. Így mindenki frusztrált, és mindenki fúj mindenkire.

2014. máj. 29. 15:34
 8/15 anonim ***** válasza:
61%
én találkoztam 1-2 normálissal is, de a legtöbb egy megcsömörlött két lábon járó agybaj, aki az összes feszültségét az anyukákon vezeti le. Félistennek képzelik magukat, pökhendien beszélnek, beszólogatnak, pofákat vágnak. Nem értek vele egyet,hogy ez is egy munkahely stb. Normális helyen elvárható lenne, hogy az ügyféllel (jelen esetben az anyukával) emberi módon beszéljenek. Ha meg valaki szívből utálja ezt, kevesli a pénzt, nem szereti hogy el kellene magyaráznia dolgokat, véletlenül sem szeret segíteni, az ne menjen erre a pályára. Tudom, kevés a pénz, sok a munka, több műszak stb. Ez mégsem ad mindenre mentséget.
2014. máj. 29. 15:37
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Nekem eggyel volt bajom.

Lecseszett, hogy esti császár után másnap miért szoptatom meg a fiam, kifáradt a hosszú vajúdásban...

Ugyan ott szülök megint. Remélem most épp nm fog dolgozni.

(plusz a pelenkázást is rosszul mutatta, ha nm kérdezek rá a védőnőmnél, akkor lehet még mindig úgy csinálnám.

2014. máj. 29. 15:48
 10/15 anonim ***** válasza:
57%
Nos én nem rettegtem semmitől mikor szülni mentem kivéve attól,hogy a párom nem lehet velem azért bánkódtam,de a csecsemős nővérek 99%a borzalmasan bunkó volt,ott rúgtak belém ahol tudtak semmit nem segítettek megaláztak erőszakoskodtak a szoptatásnál,ezek után nem csodálkoznál te sem ha rossz lenne róluk a véleményed.
2014. máj. 29. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!