Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kirúghatnak vagy védve vagyok?

Kirúghatnak vagy védve vagyok?

Figyelt kérdés
Ha gyeden vagyok és az elsővel és a kistesó születéséig lemondom a gyedet és elmennék előbb 1-2 szabira majd betegszabira aztán táppénzen maradnék a szülésig, akkor az 1-2 hét szabadság alatt kirúghatnak?
2010. jún. 28. 14:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy amíg a gyermeked be nem tölti a 3. életévét addig védve vagy, nem rúghatnak ki.
2010. jún. 28. 14:14
 2/20 anonim ***** válasza:
11%

A GYES lejárta után még egy hónapig védett az ember. A Gyednél tudtommal sajna nem így van.. ha lemondod, kirúghatnak a szabid alatt (után) is, de még a táppénz előtt, mert táppénznél megint nem rúghatnak ki.

De miért akarod lemondani a gyed-et, nem világos?

2010. jún. 28. 14:14
 3/20 anonim ***** válasza:
40%
viszont ez pofára megy csak megsúgom. a főnök bármit megtehet..
2010. jún. 28. 14:15
 4/20 anonim ***** válasza:
11%
Első válaszoló, ez akkor van így, ha GYES-en van!! És még utána plusz egy hónapig. De ha nincs se Gyed-en (épp) és se GYES-en ,akkor kirúghatják. Itt a "szabadság" a kiskapu.. akkor rughatják ki.
2010. jún. 28. 14:16
 5/20 anonim ***** válasza:

szerintem simán csak az indokot kell meg találni hozzá és azt nem olyan nehéz, mert így sok pénzébe kerülsz a cégnek betegszabi, táppénz- teljesítés, munka nélkül. Persze ha bevállalják, hogy fizetik, akkor szerintem nem lehet gond. És a cég is mit veszíthet, kirúgnak mehetsz a munkaügyi bíróságra, ahol egy-két év mire ítéletet hoznak és mi a vége-legfeljebb kötelezik a céget arra, hogy visszavegyen- te meg maradsz munkahely nélkül. Mondjuk még a munkanélkülit akkor is kijátszhatod és passzív alapon még esetleg ellátást is kaphatsz.

Nézz utánna alaposan.

2010. jún. 28. 14:18
 6/20 anonim ***** válasza:
50%
A kismamákat szabi alatt nem védi a törvény?
2010. jún. 28. 14:25
 7/20 anonim ***** válasza:
11%
Ha épp nem kap semmilyen ellátást, akkor nem védi. A GYES és a GYED ideje alatt védi, a gyermek 3 éves koráig + 1 hónap.
2010. jún. 28. 14:26
 8/20 anonim ***** válasza:
84%

Nem rúghatnak ki több okból sem.

Ha lemondod a GYED-et, akkor logikusan rögtön igényled a GYES-t, tehát GYES alatt védett vagy. De egyébként nem csak GYES alatt vagy védett, hanem mindenképp a gyerek 3 éves koráig.

Másrészt terhes vagy (ha jól értem) és a terhesség ténye is véd a kirúgás ellen. Terhes nőt nem lehet kirúgni, akkor se, ha a főnök nem tudja, hogy terhes vagy.

Jó indokot se tud találni, mivel ha kirúgnak egy terhes, vagy gyes-en lévőt, olyan magyar biróság nincs, aki nem helyezi RÖGTÖN vissza az állásába, akármi is volt a kirúgás indoka, a cég meg fizetheti a perköltséget, tehát még csak jó bulinak se lehet mondani a cég részéről, sokba kerülne ez nekik.

A többiek nem tudom, honnan veszik a jogilag TELJESEN inkorrekt válaszaikat...

2010. jún. 28. 14:29
 9/20 anonim ***** válasza:

[link]

Tudnál linkelni, hogy szabadság alatt ki lehet rúgni a kismamákat, ez hol található?

2010. jún. 28. 14:30
 10/20 anonim ***** válasza:
9%
Ha a GYed után igényli a GYest, akkor nem rúghatják ki. Ha megszakítja a jogviszonyt, akkor igen.
2010. jún. 28. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!