Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek kb.220-250 e ft...

Szerintetek kb.220-250 e ft fizubol fel lehet nevelni egy babat?

Figyelt kérdés
Tehat kezdem az elejen, parom es en alberletben lakunk rezsivel eggyutt kb 80-90e ft ami elmegy. Azon kivul persze a kaja,ruhat ritkan veszunk es probalunk olcsod de ami kell megvan minden. Ugy alakult hogy babank lesz es en mar nem dolgozom, paromnak 220-250 kb a fizuja,rosszabb esetben 180e ft (ritka), ehhez menne az a keves gyes es csaladi es az egyszeri anyasagi. Sajnos gyedet nem kapnek.Szerintetek igy alberlet mellett fel lehet nevelni a babat? Ugy hogy mar az erkezesehez szinte minden megvan?
2018. dec. 1. 21:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell minden kérdésnél ezt csinálni kedves anyukák... olyan elszomorító, hogy ilyenek az emberek egymással. :(
2018. dec. 4. 18:02
 52/61 anonim ***** válasza:
18%
Azert, mert a kedves anyukak a ferjuk penzevel vagnak fol, de egyedul ehen halnanak. Ki, ha en nem majd en megmutatom kozben dolgozni meg lusta vagyok, mert legyek otthon a gyerek 3 eves koraig. Nem sok ez a havi 282ezer ami marad..de ebbol okosan beosztva en eljutok evi 3x wellnessre 1x a Balatonra es 1x kulfoldre. Nem irom le meg egyszer..majdnem egyemlo a fizetesunk a ferjemmel. En mar dolgozom, 2 eves a lanyunk. A kedves anyukak meg a ferjuk keresetevel "menoznek" holott gyakori a szar a ferjem nem segit semmit kerdes, ha ennyire szar, miert nem hagyjak el? Mert nem tudnak fenntartani magukat. De itt konnyu ugatni. Nevtelenul. ;)
2018. dec. 4. 18:18
 53/61 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó te miről beszélsz?? Ha neked havi 280 marad minden befizetése után, akkor miért hasonlítgatod magad a kérdezőéhez, akik össz vissz élnek max 250-ből? Miért veszel magadra egy olyan inget, ami nem is a tiéd? Évi wellness, Balaton mellett magyar órákra is eljuthatnál.
2018. dec. 4. 20:10
 54/61 anonim ***** válasza:
0%

Telefonról írtam, eléggé rossz már.

Most laptopról írok.

2018. dec. 5. 14:55
 55/61 anonim ***** válasza:
36%
Egy nem világos: a kérdezőnek a számlákkal ennyi a bevétele vagy a számlák után? Mert, ha az előbbi, akkor azért írtam a mi életünket példának, hogy 30ezerrel marad több viszont, ha az utóbbi, akkor feleslegesen írtam BÁR akkor is megoldható.
2018. dec. 5. 14:57
 56/61 anonim ***** válasza:
96%

A 45 és 46 hozzászólásokra reagálnék.

Őszintén amiket írtatok szerintem mélységesen felháborító. Nekem a szüleim szegények, pedig életükben rengeteget dolgoztak és számomra ez undorító, gerinctelen dolog hogy valaki (akárki) lenézi a másik embert amiatt mert esetleg egy adott házaspár kevesebb pénzből neveli a gyermekeiket.

BÜSZKE vagyok arra hogy a szüleim így neveltek fel, mert tudom értékelni a kis dolgokat és tudok örülni olyan dolgoknak amiknek más emberek mondjuk nem. Visszagondolva elképesztő erő kell ahhoz hogy valaki rengeteget dolgozzon.

Volt amikor gyerekként nagyon nehéz volt nekem de ezt sosem cserélném el semmi másra sem, mert MINDENT a saját erőmből értem el és lám sosem szégyelltem a szüleimet mert mindent megtettek ami tőlük kitelt.

Remélem legalább szülőként jobban helytálltok mint ahogy megnyilvánultok!

2018. dec. 5. 15:04
 57/61 anonim ***** válasza:
100%
Igen 55%-os feleslegesen írtál, ezért is kérdeztem hogy miről beszélsz? Ketten keresnek 220-250 körül, mínusz a kiadások.
2018. dec. 5. 16:26
 58/61 anonim ***** válasza:
36%

Ja, bocs azt hittem, a számlák után marad ennyi, mert akkor jó.

Sorry..

2018. dec. 5. 21:28
 59/61 anonim ***** válasza:
27%
56-os, nem kell így kiborulni, az igazat írtuk. Te magad is leírtad, hogy a szüleid is szegények voltak. Látod, neked sem sikerült a "kiugrás" ebből, a te gyerekeidnek is valószínűleg hasonló jövője lesz. Rengeteget dolgozhatnak kevés pénzért, és nem fognak soha egyről a kettőre haladni. Arra pedig szépen nem reagáltál, hogy mit csinálsz, ha mindkét gyerek önköltséges szakra kerül be az egyetemen. Bár sejtem, mi lenne a megoldás. Diákhitel, diákmunka, és örüljön, ha a nyugdíjas éveire kifizeti az összes adósságát.
2018. dec. 6. 13:36
 60/61 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó hozzászólásra reagálnék, az 56-os válaszoló vagyok.

Sosem írtam azt hogy nem sikerült ebből "kitörnöm", sőt. Büszke vagyok arra hogy ennyit tanultam magamért és ki is fizetődött.

Személyszerint 23 éves vagyok, tehát tisztábban látom ezt a helyzetet mint te mivel korban közelebb állok, kedves lenéző illető.

A fiatalok nagy százaléka elvégez egy egyetemi/főiskolai képzést a szülei pénzéből ami mondjuk félévente 200-300 ezer forint ha nem több és közben nem is a megszerzett szakmájában helyezkedik el. Miről is beszélünk?

Ki akarja kidobni a pénzét az ablakon azért hogy a gyereke szórakozzon vele? Nekem ne gyere azzal hogy rosszul nevelték őket mert menten rosszul leszek. Egyszerűen ezt látják, hogy kell egy diploma és bumm, fogalmuk nincs hogy az adott szakmának milyen nehézségei vannak. Persze, igaz. Könnyebb feladni mert anya és apa mindig mellette lesz. Akármit mondasz nekem, sokkal nagyobb tisztelet övezi azokat akik állami finanszírozási alapon tanulnak mert róluk tudni lehet (és ezt mindenki tudja) hogy mindent megtesznek az álmaikért hogy elérjék. Ha kicsit körbenézel láthatod hogy aki önköltségesre megy annak valószínűleg nincs meg a tudása, ha pedig meg lenne akkor nem fizetetné magának a tandíjat.

Azt meg végképp nem értem és nem is tudok azonosulni vele hogy mi jogon mondasz véleményt a még meg sem fogant gyerekeimre, mert igen nincsenek gyerekeim, illetve nem ismered az életkörülményeimet és egyéb mást sem, ezért nem értem milyen alapon vonsz le következtetést az anyagi helyzetemről hisz személyszerint a viselkedésedre és a gondolkodás módodra tettem megjegyzést.

2018. dec. 6. 19:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!