Szerintetek kb.220-250 e ft fizubol fel lehet nevelni egy babat?
Telefonról írtam, eléggé rossz már.
Most laptopról írok.
A 45 és 46 hozzászólásokra reagálnék.
Őszintén amiket írtatok szerintem mélységesen felháborító. Nekem a szüleim szegények, pedig életükben rengeteget dolgoztak és számomra ez undorító, gerinctelen dolog hogy valaki (akárki) lenézi a másik embert amiatt mert esetleg egy adott házaspár kevesebb pénzből neveli a gyermekeiket.
BÜSZKE vagyok arra hogy a szüleim így neveltek fel, mert tudom értékelni a kis dolgokat és tudok örülni olyan dolgoknak amiknek más emberek mondjuk nem. Visszagondolva elképesztő erő kell ahhoz hogy valaki rengeteget dolgozzon.
Volt amikor gyerekként nagyon nehéz volt nekem de ezt sosem cserélném el semmi másra sem, mert MINDENT a saját erőmből értem el és lám sosem szégyelltem a szüleimet mert mindent megtettek ami tőlük kitelt.
Remélem legalább szülőként jobban helytálltok mint ahogy megnyilvánultok!
Ja, bocs azt hittem, a számlák után marad ennyi, mert akkor jó.
Sorry..
Az utolsó hozzászólásra reagálnék, az 56-os válaszoló vagyok.
Sosem írtam azt hogy nem sikerült ebből "kitörnöm", sőt. Büszke vagyok arra hogy ennyit tanultam magamért és ki is fizetődött.
Személyszerint 23 éves vagyok, tehát tisztábban látom ezt a helyzetet mint te mivel korban közelebb állok, kedves lenéző illető.
A fiatalok nagy százaléka elvégez egy egyetemi/főiskolai képzést a szülei pénzéből ami mondjuk félévente 200-300 ezer forint ha nem több és közben nem is a megszerzett szakmájában helyezkedik el. Miről is beszélünk?
Ki akarja kidobni a pénzét az ablakon azért hogy a gyereke szórakozzon vele? Nekem ne gyere azzal hogy rosszul nevelték őket mert menten rosszul leszek. Egyszerűen ezt látják, hogy kell egy diploma és bumm, fogalmuk nincs hogy az adott szakmának milyen nehézségei vannak. Persze, igaz. Könnyebb feladni mert anya és apa mindig mellette lesz. Akármit mondasz nekem, sokkal nagyobb tisztelet övezi azokat akik állami finanszírozási alapon tanulnak mert róluk tudni lehet (és ezt mindenki tudja) hogy mindent megtesznek az álmaikért hogy elérjék. Ha kicsit körbenézel láthatod hogy aki önköltségesre megy annak valószínűleg nincs meg a tudása, ha pedig meg lenne akkor nem fizetetné magának a tandíjat.
Azt meg végképp nem értem és nem is tudok azonosulni vele hogy mi jogon mondasz véleményt a még meg sem fogant gyerekeimre, mert igen nincsenek gyerekeim, illetve nem ismered az életkörülményeimet és egyéb mást sem, ezért nem értem milyen alapon vonsz le következtetést az anyagi helyzetemről hisz személyszerint a viselkedésedre és a gondolkodás módodra tettem megjegyzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!