Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezen ugye más is kiakadna,...

Ezen ugye más is kiakadna, nem csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Tegnap úgy volt, hogy a lányom unokatestvére nálunk alszik (a lányom 7 éves, az unokatesó 18). Rajongásig szereti a lányt, hétköznap is folyton róla beszél, fel kell hívni, rajzol neki. Már szerda óta kérdezgeti, hogy mikor jön már, ugye sokáig marad, ébren lesznek majd biztos sokáig, egész héten ezt várta. Erre tegnap bejelenti az unokahúgom, hogy jaj ő mégsem alszik itt, mert mégis hazajött a barátja már pénteken az egyetemről, és vele mennek moziba, meg nem tudom hova. Mondtam, hogy hát jöhet mozi után is, beengedjük. De hogy nem, mert még utána lesz más programuk is, hajnalban meg már csak nem jön... A lányom sírt egész este, hogy ez meg lett ígérve, és hogy ő ezt mennyire várta. Borzasztó volt ezt így látni. Ráadásul mindig csak a kifogások, ha valamit kitalálnék. Pl. mondtam, hogy akkor aludjon itt ma. Az sem jó, mert mennek hozzájuk vendégek, meg nála alszik két barátnője. A lányom erre megörült, hogy ott alszik náluk ő is, az unokahúgom erre kezdte, hogy ez most "nagylányos" program lesz, és hogy amúgy sem tudna hol aludni a szobájában.

Az unokahúgom kihagy egy évet, nem kezdte el az egyetemet. Itthon van, konkrétan nem csinál semmi értelmeset. Mondtam, hogy nekem jól jönne a segítség, hozni-vinni a gyereket, leülni vele tanulni, vagy amíg csinálom itthon a dolgomat, foglalkozni vele, elvinni valami programra. De hogy ő erre nem nagyon ér rá, mert elég elfoglalt, de semmi konkrétumot nem mondott. Csak nem értem, mitől olyan elfoglalt, mert se nem tanul, se nem dolgozik. Van jogsija, autója, nagyon nagy segítség lett volna, ha esőben, hidegben nem biciklivel kellene a gyerekért menjek, vagy kullogni a buszhoz. A lányom is örült, mikor mondtam ezt neki, mint opció.

2018. dec. 1. 10:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az jött le, hogy túlreagáltad. Mondd el a lanyodnak, hogy ilyen idősen nemcsak a család a fontos, hanem a barátok és a szerelem is.

Az, hogy régen mennyit segítettél, az rád és húgodra tartozik. Nincs kötelezettsége a lánynak feléd, max a tesódnak.

2018. dec. 1. 13:21
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne rajta akard már behajtani azt, hogy te anno mennyit segítettél az ő anyjának, neki ehhez semmi köze.

Nem dolga a te gyerekedet pesztrálni. Ha ő is csípi a kislányt, és önként segít, az más, de láthatóan te akarod, hogy jöjjön és foglalja le. Mondjuk nekem az is fura, hogy egy hétéves mellett nem tudsz otthon dolgozni. Azért ő már nem olyan kicsi. Amikor az én nagyobbikam volt ennyi idős, bármit tudtam mellette csinálni, nem kellett állandóan a fenekében lennem, mint egy kétévesnek.

Az meg végképp nem a te dolgod, hogy a lánynak mennyi szabadideje van, ez rá és a szüleire tartozik. Azt mondta, nem ér rá, valószínűleg nem akart bunkó lenni, és azt mondani, hogy kedve sincs ehhez, meg úgy egyáltalán, miért is kéne, ezért nem mondott konkrétumot. Nem is értem, milyen jogon számoltatnád el a szabadidejével.

2018. dec. 1. 13:42
 23/30 anonim ***** válasza:
88%
Te mártír vagy, ő nem az.
2018. dec. 1. 13:43
 24/30 anonim ***** válasza:
91%
Nem az unokahugod erőltette hogy segíts, hanem a szülei. Rajtuk kérd számon!
2018. dec. 1. 14:15
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

amikor 13 éves volt,te kisérted el Angliába?akkor a sajátod 2 éves volt és itthon hagytad?

amgy a 7 évesednek mondd meg hogy nem egy korcsoport,meg kell értenie,s igazábol ha apasim hazajönne,persze h nem egy 7 évest választanék...

2018. dec. 1. 14:26
 26/30 anonim ***** válasza:
96%
7 éves gyerek mellett nem tudod csinálni a dolgod? Azt a ku....va!😂 Amúgy meg azt csinál az unokahúgod, amit akar. Közbejött neki valami, ennyi. Én megértem, hogy a barátjával akar lenni!
2018. dec. 1. 14:28
 27/30 anonim ***** válasza:
96%

25- össze, ott a pont. Elkerülte a figyelmem.

Kérdező, hogy is volt ez az angliai út?

2018. dec. 1. 15:12
 28/30 anonim ***** válasza:
87%

Az előző hozzászólóknak szerintem igazuk van.

Viszont el tudom képzelni, hogy a lányod mennyire csalódott lehetett. Kellett volna mondani unokahugodnak, hogy beszélje meg vele, hogy bepótolják. A gyereknek meg előre ezért nem szanad semmit mondani, mert ha közbejön valami akkor csalódott lesz.

2018. dec. 1. 22:31
 29/30 anonim ***** válasza:
Na jó, de a kérdező egy álomvilágban él, eszébe se jut, hogy ilyeneket ne lengessen be előre a gyereknek, hiszen azt az agyszüleményét is elmondta neki, hogy majd az unokatesó fog rá vigyázni, meg hozni-vinni, úgy, hogy vele még meg sem beszélte.
2018. dec. 2. 17:36
 30/30 anonim ***** válasza:
Az hogy tulreagalod enyhe kifejezes. Ra eroltetted a 7 eves gyerekedet egy 18 evesre. Ebredj fel mert enyhen fogalmazva alomvilagban elsz.
2018. dec. 2. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!