Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezen ugye más is kiakadna,...

Ezen ugye más is kiakadna, nem csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Tegnap úgy volt, hogy a lányom unokatestvére nálunk alszik (a lányom 7 éves, az unokatesó 18). Rajongásig szereti a lányt, hétköznap is folyton róla beszél, fel kell hívni, rajzol neki. Már szerda óta kérdezgeti, hogy mikor jön már, ugye sokáig marad, ébren lesznek majd biztos sokáig, egész héten ezt várta. Erre tegnap bejelenti az unokahúgom, hogy jaj ő mégsem alszik itt, mert mégis hazajött a barátja már pénteken az egyetemről, és vele mennek moziba, meg nem tudom hova. Mondtam, hogy hát jöhet mozi után is, beengedjük. De hogy nem, mert még utána lesz más programuk is, hajnalban meg már csak nem jön... A lányom sírt egész este, hogy ez meg lett ígérve, és hogy ő ezt mennyire várta. Borzasztó volt ezt így látni. Ráadásul mindig csak a kifogások, ha valamit kitalálnék. Pl. mondtam, hogy akkor aludjon itt ma. Az sem jó, mert mennek hozzájuk vendégek, meg nála alszik két barátnője. A lányom erre megörült, hogy ott alszik náluk ő is, az unokahúgom erre kezdte, hogy ez most "nagylányos" program lesz, és hogy amúgy sem tudna hol aludni a szobájában.

Az unokahúgom kihagy egy évet, nem kezdte el az egyetemet. Itthon van, konkrétan nem csinál semmi értelmeset. Mondtam, hogy nekem jól jönne a segítség, hozni-vinni a gyereket, leülni vele tanulni, vagy amíg csinálom itthon a dolgomat, foglalkozni vele, elvinni valami programra. De hogy ő erre nem nagyon ér rá, mert elég elfoglalt, de semmi konkrétumot nem mondott. Csak nem értem, mitől olyan elfoglalt, mert se nem tanul, se nem dolgozik. Van jogsija, autója, nagyon nagy segítség lett volna, ha esőben, hidegben nem biciklivel kellene a gyerekért menjek, vagy kullogni a buszhoz. A lányom is örült, mikor mondtam ezt neki, mint opció.

2018. dec. 1. 10:05
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Örülj, hogy még szóba áll veled. Egy 18 évesnek nem élvezet egy 7 éves társasága, még szép, hogy a barátaival megy. Az meg, hogy neki kéne a gyereked ellátni viccnek is rossz. A helyébe elküldtelek volna melgebb éghajlatra. Vegyél fel egy babysittert.

Nevetséges vagy.

2018. dec. 1. 10:29
 12/30 anonim ***** válasza:
97%
Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen udvarias unokatesója van, aki még nem küldött el téged a francba nyíltan. Mázli. Ha kimondaná, amit valójában gondol, akkor nem csak a lányod sírna, hanem te is. A gyereket szerintem sajnálja, de igaza van. Nem tartozik neked magyarázattal azzal kapcsolatban, hogy milyen dolga van. Én nem is értem, te milyen dimenzióban élsz, hogy úgy gondolod, még neked van jogod megsértődni??? Teljes döbbenet.
2018. dec. 1. 10:30
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Te reagálod túl és önző is vagy.
2018. dec. 1. 10:37
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon sokat vársz. Nem kötelessége ez a lánynak egyáltalán, jófej, ha megteszi, de te konkrétan elvárod, hogy szórakoztassa a lányodat, mert a kisasszony azt óhajtja. Nekem a leírásból az jön le, hogy ez nem kölcsönös, csak rá van erőszakolva az unokatesóra a kislány, ő meg nem akar bunkó lenni, és nyíltan lepattintani mindig. Elsőre azt gondoltam, hogy oké, az ottalvást talán nem kellett volna az utolsó pillanatban lemondani, aztán csak kiderült, hogy ezt is te erőltetted. Figyelj, az a lány egy fiatal felnőtt, van saját élete, hagyd őt békén. Ha jön magától, jó, de ne nyaggasd. Egyébként a 7 éves lányodnak se árt, ha megtanulja, hogy nem ugrik neki mindenki, amikor kitalálja.
2018. dec. 1. 10:42
 15/30 babyboom567 ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező!

Egyetértek az előttem szólókkal.

Mikor 18 voltam, volt egy barátom, akinek volt egy 6 éves húga(féltestvére).Imádott minket,de sosem erőltették ránk a szülei.Sosem kellett vinnünk sehova,max szánkózni.És mivel nem erőltették ránk szerettünk vele lenni.Ha a lányod és az unokatesója között jó a kapcsolat, ne rontsd el azzal ,hogy erőlteted.Annyit mondj a nagylánynak,hogy csak akkor ígérjen valamit,ha be tudja tartani.

2018. dec. 1. 10:42
 16/30 anonim ***** válasza:
96%

Neked van 24 órád. Neki van 24 órája. A tiedet te osztod be, az övét pedig ő. Ez ilyen rendkívül egyszerű.

A lemondás nem volt szép de ahogy olvasom a kommentedet, a pénteket is te erőltetted rá. Én eleve lepattintottalak volna ha 18 éves koromban felhívsz, hogy na akkor mondjak egy hétvégét amikor ott alszom...

2018. dec. 1. 11:19
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de az alapján, amit írsz, az jön le, hogy az unokahúgodnak semmi kedve a te hét éves gyerekeddel foglalkozni, ezt inkább te erőlteted.Próbálod őt beszervezni ilyen-olyan programba, ő meg azt sem tudja zavarában hogy pattintson le udvariasan. Az meg már végképp sok, hogy a te lányod úgy gondolja, hogy velük tart "nagylányos" estén. Ő fiatal felnőtt, éli az életét, neked ebbe nincs beleszólásod. Ez olyan dolog amit nem lehet erőltetni, ha ő nem akarja. Egyébként teljesen érthető, gondolj csak bele az ő helyzetébe! Nekem is van egy húgom, aki szinte semmit nem foglalkozik a fiammal, pedig nagyon várta, hogy megszülessen. Aztán másképp alakult. Nekem is jól jönne a segítség, meg örülnék, ha szorosabb kapcsolat lenne köztük a mostani semmilyen között, de eszembe nem jutna ezt neki felhozni. Ha majd egyszer úgy érzi, szeretne közeledni az unokaöccséhez, nagyon fogok neki örülni, de most ez van. Magamnak szültem meg a férjemnek, maximum abban van beleszólásom, hogy ő mennyit törődik a gyerekével.
2018. dec. 1. 12:47
 18/30 A kérdező kommentje:
Voltam az ő helyzetében. Ugyanis rengeteget segítettem a húgomnak, mikor még kicsi volt a lány. Sőt, volt 2 év, amikor nem volt munkám és nyelvet tanultam. Akkor én voltam a bébiszitter, teljesen ingyen, csak a benzinpénzt kaptam meg, plusz ha étteremben evett a kislány, a húgom nekem is fizette a kaját. Meg sem számolom, mennyit ültem az uszoda előtt az autóba, vagy a zeneiskolában a váróban, mert "most egy órára nehogy hazamenjek már, mire hazaérek, indulhatok vissza". Sőt, mikor 8.-osként az iskolával Angliába és Párizsba ment az unokahúgom, akkoris vele mentem, merthogy az anyjáék nem akarták elengedni csak a tanárokkal, de hogy hát nekik nincs arra idejük, hogy 2 hetet ezzel eltöltsenek. Oké, kifizették az utat, de nem volt éppen kellemes annyit buszon ülni 13-14 évesekkel. Szóval úgy érzem, hogy én anno mindent megtettem az unokahúgomért, bármit kitalált, benne voltam és tartottam a hátam. Most pedig, hogy nekem kéne egy kis segítség, azonnal minden fontosabb.
2018. dec. 1. 13:07
 19/30 anonim ***** válasza:
92%
Te hagytad anno, hogy kihasználjanak, ő meg nem hagyja, ennyi.
2018. dec. 1. 13:12
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Tőled se volt elvárható, az, hogy megtetted, a te döntésed volt. Ő nem akarja megtenni, nem akarja a saját szabadidejét a gyerekedre áldozni. Mellesleg te sem neki tettél szívességet, inkább a szüleinek anno, nem tartozik viszonzással. A saját lányodat is számonkéred majd, ha felnőttként nem ugrál neked, hogy de hát te felnevelted? Ne várj el tőle ilyen dolgokat, mert nem jogos, és ha erőlteted neki, baromira nem szívesen lesz a gyerekkel. Vagy neked az mindegy, a lényeg, hogy ne neked kelljen vele lenni?
2018. dec. 1. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!