Két gyerekem van és soha semmiben nem fogadnak nekem szót. Mit tegyek?
Két ovis, egy kiscsoportos és egy nagy. Akármit kérek, mondok, nincs úgy. Legyen az elpakolás, átöltözés, evéshez jövés, alvás, fürdés... mindegy. Szrnak bele. Ha pozitívan közelítettem (dicséretek, pontok, ajándékok, nevetés), akkor sem csinálták, ha büntetés irányba mentem el, sarokba állás, bünti percek, játékmegvonás, akármi, az sem használt. Üvöltök már a pofátlanságuk miatt és semmi. Semminek semmi hatása nincs.
Mérhetetlenül elegem van ez egész gyereknevelésből.
Amit írtál ezzel a hozzáállással nehéz lesz.
A nevelési tanácsadóban neked segítenek , és nem fogják megbélyegezni a gyerekeidet , nem kell kiragasztani a faliújságra hogy hol jártok.
Ezt látatlanban senki nem mondja neked megmondani. Gyanítom, hogy nem vagyok elég következetesek, nem látszotok hitelesnek abban, hogy tényleg elvárjátok a dolgokat. Önmagadban vagy bizonytalan. Mindenfélébe belekapsz. Pedig elég lenne mindenféle iskolába se való pontok meg büntetés helyett egy komoly, ellentmondást nem tűrő arckifejezés. "Pakold el a holmidat!" És ott állsz, amíg el nem pakolja. "Öltözz át!" És ott állsz komoly arccal, amíg át nem öltözik. Az evéshez jövésből nem kell ügyet csinálni, szólsz kétszer, ha nem jön, nem jön, étkezés végén leszedsz. A következő étkezésig éhezik, nincs rendkívüli időpont. Lefektetés: Bekíséred a szobába, lefekteted, mese, jó éjszakát, kimész. Ha kijönnek, visszaküldöd. Nincs alkudozás.
Ez a megbélyegzés dolog ökörség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!