Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Támogatjátok a 18 éven felülie...

Támogatjátok a 18 éven felüliek sterilizációját?

Figyelt kérdés
Persze itt arra gondolok, hogy valaki önként vállalja. Ugye most Mo.-n 40 év felett vagy 3 gyerek után lehetséges csak. Ti egyetértetek ezzel a szigorú szabályozással? Ha igen/nem, miért?

2018. nov. 6. 12:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
28%

18 éves korig biztos nem vinném le. A legtöbb ennyi idős nem akar gyereket, retteg a terhességtől, és meggondolatlan.

Azt támogatnám, hogy lejjebb vigyék 30 éves korig és 2 gyerekig.

Attól, hogy nem sterilizálnak, még nem kötelező gyereket szülni. Rengeteg korszerű, hatékony módszer van a védekezésre. Legvégső esetben ott az abortusz. Senki se kényszerít arra, hogy akaratod ellenére szülj.

Ebben a tèmàban én amúgy is fafejű vagyok. A mai fogamzásgátlók és egyebek mellet nem hiszek abban, hogy aki védekezik rendesen, ott becsúszhat egy gyerek. Főleg nem ilyen gyakran.

2018. nov. 6. 13:00
 12/21 anonim ***** válasza:
70%

Igen! Támogatnám! Undorító, hogy feltételekhez van kötve a nők rendelkezése saját testük felett!!

(Igen, biztos lennének megbánók, de valamilyen szinten ezt is ki lehetne védeni olyan felvilágosítással, beszélgetésekkel, várakozási idővel, mint abortusznál.)

De ez sosem fog megvalósulni, elég csak megnézni hogy az állam mennyire gőzerővel támogatja a gyerekszületéseket és a nagy családokat... Meg persze addig is amíg nem akarsz, költöd a százezreket védekezésre... Ez csak neked nem jó, az államnak és a kereskedelemnek tökéletes... A te érdeked meg mit számít?

2018. nov. 6. 13:05
 13/21 anonim ***** válasza:
45%
Lejjebb vinném a 40-et ebben a kérdésben, de feljebb emelném a 18-at is a nagykorúság tekintetében.
2018. nov. 6. 13:05
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
10, nem igaz. Mindkét nemre ugyanaz a szabály vonatkozik. Férfi sem köttetheti el magát hamarabb.
2018. nov. 6. 13:06
 15/21 anonim ***** válasza:
18%

Igen.

Sőt, büntetésként is kiszabnám némely emberre...

2018. nov. 6. 13:26
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Tegnap belenéztem a Való Világba, úgyhogy igen, támogatom. Nem kell mindenkinek szaporodni. Az, hogy elköttetHETi magát, nem jelenti azt, hogy kötelező. Ha meg meggondolja magát, legalább megtanulja, hogy a döntéseinek vannak következményei.
2018. nov. 6. 13:47
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de legalábbis a 40-es korhatárt biztos lejjebb vinném.

Én pl. 34 vagyok, két gyerekkel és tudom, hogy nem szeretnék több gyereket. De nincs lehetőségem, hogy megcsináltassam. Így várhatok 40 éves koromig a kérelmezésig, majd még egy év türelmi idő van. Tehát alsó hangon 41 leszek mire megcsináltathatom. Akkor meg már azt mondom, hogy majdhogynem minek így a menopausa határán!! Én nagyon bánom, hogy így megszigorították a feltételeket. (Akár a férjem is belemenne a vasectomiaba, de ugye ugyanaz a jogszabály vonatkozik rá. Mivel egyidősek vagyunk, így nem vagyunk előrébb sajnos)

2018. nov. 6. 14:18
 18/21 anonim ***** válasza:
89%

Igen mindenképpen! Felháborító, hogy ilyen szinten korlátozzák a nőket a saját testük felett való rendelkezési jogukban! Nem is értem, miféle idióta találta ki, hogy 40 felett és 3 gyerek után köttetheti csak el magát az ember. Ha valaki tudja, hogy soha nem akar gyereket és nem akar az évek során egy valag pénzt kifizetni gumira/gyógyszerre, sem rettegni attól, hogy mikor nem fog épp hatni a gyogyszer v mikor szakad ki a gumi, akkor miért ne tehené?

Igen, lehet olyan, hogy valaki megbánja, épp úgy ahogy valaki megbanjatha az abortuszt vagy a szülést vagy hogy még egyet bevállalt. Nagyjából bármit meg lehet bánni az életben, de viselni kell a tettek következményeit, szóval igen, bőven lejjebb kéne vinni ezt a korhatárt és a gyerek kritériumot is eltörölni mellőle. Elköttetni magát az esetek nagy részében, azért akarja valaki, mert abszolút nem is akar gyereket, erre az egyik feltétel épp a gyerek, ráadásul kapásból 3?! Nevetséges!!

2018. nov. 6. 18:01
 19/21 anonim ***** válasza:
89%

Nem értek egyet a jelenlegi szabályozással.

Ha valakit elég érettnek tartunk ahhoz, hogy

- 16 évesen szülhessen (ami szintén életreszóló döntés, és nem csak egy hanem kapásból 3 ember életét teheti tönkre)

- 18 évesen odaadományozhassa bárkinek a fél veséjét (pedig simán megbánhatja keservesen ezt a döntést, ha a maradék 1 db veséjét megtámadja valami betegség... rögtön életmentő transzplantációra szorul)

- 18 évesen életfogytig tartó börtönbüntetést kaphat, mert ahhoz elég felelősnek ítéltetik, hogy tudja, bűn az emberölés

- 18 évesen elmehet idegenlégióba, és agyonlövetheti magát kalandvágyból

- 18 évesen (sőt! 17 évesen!) jogosítványt kaphat, és a sajátján kívül számtalan másik ember életéért felel nap mint nap...

Tehát vagy tekintessék a SAJÁT teste felett is értelmesen, ÖNÁLLÓAN, SZABADON rendelkezni számító embernek a delikvens - vagy akkor a fentieket is csak 40 év vagy 3 gyerek esetén tehesse meg.

2018. nov. 6. 20:00
 20/21 anonim ***** válasza:
82%
Utolsóval maximálisan egyetértek.
2018. nov. 7. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!