Támogatjátok a 18 éven felüliek sterilizációját?
Alapvetően értem, hogy miért szigorú a korbeli szabályozás. Egy 18-20 éves (főleg manapság, mikor mindenki sokkal éretlenebb a koránál - tisztelet a kivételnek, mint mindig!) még nem feltétlenül tudja eldönteni, hogy mit akar. Persze, vannak, akik már kamaszként családról álmodnak, meg olyanok is vannak, akik tudják, hogy nem való nekik gyerek. De sokkal több az olyan, aki nem akar, még nem akar, nem tudja, nem neki való. Aztán egyszercsak "felnő", vagy megtalálja a megfelelő partnert, és meggondolja magát... Ha ezek a fiatalok mind sterilizálhatnák magukat, akkor később aránytalanul sok lesz a megbánás. És sajnos a szabályok olyanok, hogy a legrosszabb esetet kell alapul venni, nem építhetnek arra, hogy vannak érett fiatalok is, akik biztosan tudják 18 évesen, hogy mire vágynak.
Azt is értem, hogy azért 40 év, mert ki van tolódva a gyerekvállalás kora a mai modern társadalomban, 35 éves nők még vígan tartanak ott, hogy akkor most jöhet az első gyerek.
Ennek ellenére lehetne lejjebb vinni a korhatárból is, mert ha nem is 18 évesen, de mondjuk 30 körül egy kialakult egzisztenciával már elhihetné "állambácsi" felnőtt embereknek, hogy tudják, mit akarnak kezdeni az életükkel.
Ugyanígy a 3 gyerek nevetséges korlát, mert ugyanúgy mondhatja valaki egy gyerek után, hogy ő nem akar többet. És akkor már nem vaktában beszél, mert tudja, mi az, amit nem akar, tehát még a fenti, szabályozást "mentegető" írásom se állja meg a helyét.
Nem!!
Még 24 évesen is azt mondtam,hogy gyerek helyett inkább kutya.
Szerelmes lettem,férjhez mentem és jött a vágy a babára...3 gyerekünk van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!