Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Támogatjátok a 18 éven felülie...

Támogatjátok a 18 éven felüliek sterilizációját?

Figyelt kérdés
Persze itt arra gondolok, hogy valaki önként vállalja. Ugye most Mo.-n 40 év felett vagy 3 gyerek után lehetséges csak. Ti egyetértetek ezzel a szigorú szabályozással? Ha igen/nem, miért?

2018. nov. 6. 12:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
Igen, támogatnám, hogy lejjebb vigyék a korhatárt. Aki az ország ügyeiben dönthet (szavazás), a saját egészségében dönthet (alkohol, dohányáru vásárlása), az véleményem szerint dönthet arról is, hogy hogyan és mikor alapítson vagy ne alapítson családot.
2018. nov. 6. 12:32
 2/21 anonim ***** válasza:
82%
igen!
2018. nov. 6. 12:35
 3/21 anonim ***** válasza:
43%
Nem! Egy 18 éves nem úgy gondolkodik, mint egy 40 éves. Eleve jobbnak tartom a 21 éves életkort nagykorúság meghatározásánál, 20 év alatt sok fiatal igencsak gyermeteg módon gondolkodik, persze nem mindenki. Amúgy meg lehet védekezni, nem kell ilyen megváltoztathatatlan döntéseket hozni.
2018. nov. 6. 12:37
 4/21 anonim ***** válasza:
66%

Alapvetően értem, hogy miért szigorú a korbeli szabályozás. Egy 18-20 éves (főleg manapság, mikor mindenki sokkal éretlenebb a koránál - tisztelet a kivételnek, mint mindig!) még nem feltétlenül tudja eldönteni, hogy mit akar. Persze, vannak, akik már kamaszként családról álmodnak, meg olyanok is vannak, akik tudják, hogy nem való nekik gyerek. De sokkal több az olyan, aki nem akar, még nem akar, nem tudja, nem neki való. Aztán egyszercsak "felnő", vagy megtalálja a megfelelő partnert, és meggondolja magát... Ha ezek a fiatalok mind sterilizálhatnák magukat, akkor később aránytalanul sok lesz a megbánás. És sajnos a szabályok olyanok, hogy a legrosszabb esetet kell alapul venni, nem építhetnek arra, hogy vannak érett fiatalok is, akik biztosan tudják 18 évesen, hogy mire vágynak.

Azt is értem, hogy azért 40 év, mert ki van tolódva a gyerekvállalás kora a mai modern társadalomban, 35 éves nők még vígan tartanak ott, hogy akkor most jöhet az első gyerek.

Ennek ellenére lehetne lejjebb vinni a korhatárból is, mert ha nem is 18 évesen, de mondjuk 30 körül egy kialakult egzisztenciával már elhihetné "állambácsi" felnőtt embereknek, hogy tudják, mit akarnak kezdeni az életükkel.

Ugyanígy a 3 gyerek nevetséges korlát, mert ugyanúgy mondhatja valaki egy gyerek után, hogy ő nem akar többet. És akkor már nem vaktában beszél, mert tudja, mi az, amit nem akar, tehát még a fenti, szabályozást "mentegető" írásom se állja meg a helyét.

2018. nov. 6. 12:43
 5/21 anonim ***** válasza:
37%

Nem!!

Még 24 évesen is azt mondtam,hogy gyerek helyett inkább kutya.

Szerelmes lettem,férjhez mentem és jött a vágy a babára...3 gyerekünk van :)

2018. nov. 6. 12:45
 6/21 A kérdező kommentje:
#3: Nyilván ez egy nagy döntés az tény. De a gyermekvállalás is nagy döntés, sőt jóval nagyobb felelősséggel jár. Pont ezért gondolom úgy, hogy ha egy 14 éves GYEREK dönthet arról, hogy ő gyereket fog szülni akkor egy 18 éven felüli FELNŐTT miért ne hozhatna döntést a saját testéről?! Persze benne van, hogy később meggondolja magát, de az élet döntések sorozta amit vagy megbánunk vagy nem. De a gyermekvállást is ugyanúgy meglehet bánni, de ott már tényleg nem tudsz mit tenni, míg ha elkötteti magát az ember akkor még mindig ott van az örökbefogádás. Nem gondolom, hogy felnőtt embereknek meg kéne kérdőjelenzni akármilyen döntésüket a saját testükről.
2018. nov. 6. 12:46
 7/21 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem is biztos, hogy azok mennének, akiknek egy sincs, hanem ha van pl 1 vagy 2 és tudják, hogy többet nem akarnak és ők választanák ezt a módszert!
2018. nov. 6. 12:49
 8/21 anonim ***** válasza:
94%
Támogatom. Szívesen elköttetném magam, miután megszültem a második gyerekünket. Most várom, most vagyok 34, így 6 évnyi felesleges fogamzásgátlási macerától szabadítana meg a műtét. Főleg, hogy trombofília miatt a tablettáról le vagyok tiltva és semmiféleképpen nem akarunk harmadikat. Már az első terhesség is teljesen megviselt, most a második még nehezebb.
2018. nov. 6. 12:55
 9/21 anonim ***** válasza:
55%
18tól kezdve nem! 30tól kezdve igen! a 18 még gyerek szinte.
2018. nov. 6. 12:56
 10/21 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy férfiak mehetnek bármikor elkötésre!
2018. nov. 6. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!