Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire jellemző, hogy a...

Mennyire jellemző, hogy a GYES- en lévő anyákat lekezelik az apák amiatt, hogy éppen nem dolgoznak?

Figyelt kérdés
2018. okt. 17. 10:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
24%

szerintem ez abban az esetben lehetséges és elfogadható, ha a nő konkrétan semmit nem csinál otthon. Tehát rendeli a kaját, takarítót hív, a gyereket lerakja a tv elé és megy a kozmetikushoz stb Biztos van ilyen, az én környezetemben szerencsére nincs. Csak ebben az esetben tudnám elfogadni egy férfitől, hogy nehezteljen az asszonyra. Hiszen ebben az esetben egy nő valóban nem dolgozik.

Ha viszont otthon van, de háztartási munkát végez, gyereket nevel, akkor dolgozik!

2018. okt. 17. 18:33
 12/22 anonim ***** válasza:
44%

Sziasztok kedves anyukák! Engedjétek meg, hogy férjként én is hozzászóljak ehhez a témához. Természetesen az nagyon gáz, ha egy férj lekezeli a feleségét, mindent meg kell tudni beszélni.

Viszont az én tapasztalatom és sajnos a mai magyar átlag fiatalokra ez a jellemző: pár év együtt járás, aztán 30 körül házasság, lakáshitel, vagy rosszabb esetben albérlet (azért nagyon kevés fiatalnak van saját lakása). Jön az első baba. Feleség kiesik a munkából már a terhesség 4-5. hónapjában, fele annyi részéről a bevétel. De kéne felújítani, babaszoba, magánorvos stb. a sor végtelen.

Szülés, jön a 2 évig tartó gyed, ami max. ilyen 130 körül van, szóval azért az addigi fizetés töredéke. Oké. 2 éves a gyerek, ne menjen még bölcsibe, olyan kicsi. Oké ez is, de nincs több gyed, jön a gyes, ami 25 ezer forint havonta. Hoppá. Még jobban össze kell húzni a gatyát, vagy mehetek túlórázni, akkor viszont alig látom őket. Lehetett volna az az opció, hogy elmegy 4 vagy 6 órában dolgozni, a gyerek vígan elvan a bölcsiben, de nem, az nem jó. Húzzuk az időt a gyerek 3 éves koráig, amíg ovis nem lesz. Addig jár a 25 ezer, utána már nulla, semmi nem jár! De még kicsi, kiscsoportos, ebéd után elhozom, nem tudok így dolgozni, és ez a szöveg megy még jó darabig. Amikor egy gyerek óvodában van reggel fél 9-től fél 4-ig (nem vagyok hülye, be kell érni időben, mert nem kap reggelit, lemarad a foglalkozásokról, délután meg alvás van 3-ig, utána uzsonna, szóval nem lehet hamarabb elvinni), akkor a feleségem mégis mi a frászt csinál??? Mert azért egész nap nem kell takarítani, sem főzni.

A nővéremnek 3 gyereke van, bölcsis, ovis és egy iskolás. Náluk is rend van, van mit enni és azért két fizetésből vígan elvannak, eljárnak nyaralni és nincs sírás, hogy erre sem jut, arra sem jut.

Azért hétfőtől péntekig napi 8 órában otthon lenni luxus egy átlag családnak! Nekem senki ne mondja, hogy csinálja a háztartást, mert más nők, akik dolgoznak, közösen a férjükkel meg tudják csinálni ezeket. Szóval ez egy nagy kamu és dolgozni nem akarás! Lehet, hogy nincs jó szakmája, fél visszamenni, de azért miért teszitek ki a férfiakat annak, hogy látástól vakulásig melózzanak és bennük legyen a stressz, hogy mi van, ha holnap autóbalesete lesz. Mi lesz a családdal. Ki fizeti a hitelt, a számlákat? Ez több, mint önző dolog.

3 év után már egyáltalán nem indokolt otthon üldögélni.

Gondolom itt sok anyuka nem reggeltől estig ablakot pucol meg takarít és 3 fogásos vacsorát készít egész nap...

Igen, biztos, hogy sokkal jobb kényelmesen elsétálni az oviba, nem kell rohanni, ráér délelőtt vásárolgatni, mindenre van idő, nem úgy, mint munka mellett. Csak azt is nézni kéne, hogy mi a jobb a családnak úgy egészben!

Jobb, ha van plusz 100-200 ezer bevétel a semmi helyett? Hát még jó, hogy jobb.

Jobb, hogy a férjen nincs óriási stressz, hogy mi lesz, ha ő lebetegszik?

Hát még jó, hogy jobb.

Akkor az óvodáskorú gyerekek anyukájának a nagy része mégis miért nem dolgozik? Az összes férje olyan jól keres, hogy nem kell elmenni?

Én azt látom, hogy rengeteg nő belefárad és belefásul ebbe az otthoni létbe, mert legbelül tudja, hogy azért többet is megtehetne, csak nem akar. Mert mindig van kifogás.

Az pedig nem igaz, hogy a munkáltatóknak nem kell gyerekes anyuka! A munkáltatóknak szorgalmas, értelmes és megbízható anyukák is kellenek. Ha többet hiányzik, mint más, mert beteg a gyerek, elfogadja, ezért nem fogja kirúgni. Kényelmes otthon lenni és nem dolgozni, korán kelni és teljesíteni napközben, ez a nagy igazság.

2018. okt. 18. 08:34
 13/22 anonim ***** válasza:
53%

A másik meg, amitől a falra mászok, a gyerek tutujgatása a végtelenségig! Miért is baj a bölcsőde?? Ki találja ki ezt az orbitális baromságot? A bölcsődébe járó gyerekek ezerszer talpraesettebbek, okosabbak, mint akik otthon vannak anyuci mellett! Sokkal jobban tudnak alkalmazkodni másokhoz, nem olyan sírósak, anyámasszonykatonái! A bölcsőde igenis jót tesz a kicsiknek! Nem reggel 6-tól este 6-ig! De azért napi 6-8 órában vígan elvannak, sok a sikerélményük, ügyesebbek, hamarabb lesznek szobatiszták is! Ez csak a "még 1-2 évig húzzuk otthon, hogy ne kelljen melózni" anyukák szövege, hogy rossz a bölcsőde.

Egy bölcsis gyerek nagyon hamar átszokik az óvodába is, nem fog annyit sírdogálni, mint aki 3 évig az anyukája szoknyája mellett volt éjjel-nappal. Fele annyi gond nincs a bölcsődéből jött gyerekekkel! Azzal könnyű átverni az apukákat, hogy a bölcsőde nagyon rossz, egész nap sír, nem foglalkoznak vele, jajj szegény kis gyermekünk, hogy szenved! De ez hazugság! Annyi ilyet hallottam már, csak röhögök ezeken, mert tudom, hogy mi áll a háttérben!

A gyerekek nagyon ügyesek, hamar alkalmazkodnak és semmiféle hátrány nem éri őket, ha a kedves anyuka dolgozni megy. A minőségi idő, amit együtt töltenek, a sok szeretet a legfontosabb, ami később meghálálja magát.

De az, hogy sokan egész nap a tévé elé ültetik a kicsit, míg nyomják a telefont megállás nélkül, a látszat kedvéért 1-1 mondókát megtanítanak, hogy legyen esete mivel villogni apának, hogy azért nem olyan haszontalanul telt az idő, meg van az asztalon egy fél óra alatt elkészített főzelék, hát kösz. Úgyhogy jobb lenne ebből a kitalált, hazug világból felébredni és feleségként viselkedni, a férjek mellé állni mindenben!

2018. okt. 18. 08:45
 14/22 anonim ***** válasza:

12-13

Az elméleted ott borul, hogy fel nem merüla kockzati életbiztosítás kötése például. Ha a férjemmel egyikünkkkel baj lenne: súlyos betegség-baleset-munkaképtelenség, akkor 25-50 millió közötti összeget kapna a másik. Ebből azért a hitel ki lehet csengetni akárkinek, meg az első időkben eléldegélni, még munkanélküliség esetén is. Ez egy.

Kettő: a bölcsödés gyerekek nem talpraesettebbek a bölcsödéTŐL, és a gyerekek alkalmazkodóképessége nem pozitív dolog feltétlenül, sőt. Simán alkalmazkodnak a rendszeres szexuális zaklatáshoz is, de mégsem mondjuk, hogy ez jó ... Jelenthet magára hagyottsságot és bizalmatlanságot is.

Nem tudom, mit takar számodra az "átlagcsalád". Egyértelmű, ahol kell a pénz, ott dolgozni kell mindenkinek, és az egyebeket felesben kell csinálni.

Bevásárlás? Házhoz kell szállíttatni mindent vagy legalább amit lehet.

Valaki írta, hogy aki otthon van, az ne hívjon bejárónőt vagy ne rendeljen ételt. Szerintem meg nyugodtan. Nem takarítónőnek, hanem gyerekgondozónak van otthon.

Még mielőtt én lennék az antikrisztus: 4 gyerek, és összesen a 4 gyerekkel nem estem ki a munkából 4 évig, pedig még csak nem is szorít a nadrágszíj, tehát nem a pénzért. De mindig volt bejárónő, aki takarított, például.

2018. okt. 18. 09:10
 15/22 anonim ***** válasza:
46%

Tudod az a legnagyobb baj sok mai nővel, hogy rohadtul sírnak, ha egy kicsit jobban meg kell magukat erőltetni. A gyerekvállalás, egy kisgyermek nevelése marhára nem könnyű feladat, rengeteg lemondással jár és munkával. De ez nem mentesít senkit az addigi kötelezettségei alól. Nem tudod, mi az átlag magyar család? Akkor te hol élsz? Egy átlagos fiatal pár - hacsak nem örökölt a nagyszülőktől - bizony albérletben lakik, vagy orbitális hiteleket fizet a kis panellakására. Egy átlagos fizetés sem több 200 ezer forintnál, na ebből éljenek meg 3-an, 4-en. De ha a kedves anyuka veszi a fáradtságot és elmegy dolgozni, hozzátesz egy százast a költségvetéshez, mindjárt jobb a helyzet.

Én az ócska kifogásokat nem tudom elfogadni, az állandó rinyálást, hogy milyen nehéz a háztartást vezetni. Miről beszélünk? Ma, a mosógép, porszívó, szőnyegtisztító, mosogatógép, elektromos sütő és mindenféle kütyü korában?? A nagyanyám nem készen vette a tésztát, sem a kenyeret, mindent maga készített. Na ő tényleg háztartásbeli volt, de nem a telefonját nyomkodta percenként. Kézzel mosott, mindent, még az alsógatyákat is vasalta, mégsem panaszkodott soha!

Na ehhez képes a mai háztartásbeli anyukák meg rinyálnak, ha nincs idő elmenni fodrászhoz.

Ez itt a nagy különbség!

2018. okt. 18. 09:59
 16/22 anonim ***** válasza:

15

A nagy különbség ott van, hogy egy dolgozó nőnek nem egyedüli felelőssége a gyerek és a háztartás sem. Mindent el kell felezni, a logisztikától a porszívózáson át a családi ünnepek megszervezéséig.

Alapvetően nem értem, mi a baj. Nyilván, mielőtt valakivel összeházasodom és családot alapítok, megbeszélem, hogyna képzeljük el az életet, és csak olyan emberrel teszem ezt, akivel egyeznek az elképzeléseink. Az élet persze, rugalmasságot követel, és néha updatelni kell a terveket, de azt is közösen.

Amúgy pedig, létező állapot az életébe évek óta bezárt ember szétesése, kilátástalansággal körítve. Az is egy valid probléma, nem csak a másik fél leterheltsége.

Mindekettőből azonos a kiút: a társadalmi változás afelé, hogy alapvető legyen, hogy az a fél van otthon, amelyik akar, hogy a nőknek is annyi lehetőségük van mindenben, minden életkorban, mint a pasiknak, hogy a pasik is pont annyira gyereknevelők és háztartásvezetők, mint a nők , stb. Ez mindkét problémát megoldja.

Nálunk pl. a férjem volt otthon ketteskével és hármaskával, mert ezt szerette volna.

2018. okt. 18. 10:06
 17/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat!

Az apukának külön köszönöm, hogy ilyen részletesen leírta a férfiak oldaláról, hogy néz ki ez az egész!

2018. okt. 18. 10:07
 18/22 anonim ***** válasza:

"A bölcsőde igenis jót tesz a kicsiknek! Nem reggel 6-tól este 6-ig! De azért napi 6-8 órában vígan elvannak,"

Ez jól hangzik, de mi van akkor ha valakinek nincs családbarát munkahelye ahol pl 4-6 órában tud dolgozni?

Az azért megvan, hogy sok anyuka nem a szomszédban dolgozik, a másik szomszédban meg a bölcsöde van?

Ahhoz hogy egy gyerek 6 órát töltsön csak egy intézményben ahhoz anyukának olyan munkahely kell ahol kevesebb mint 6 órát dolgozik.

Ha meg ilyen nincs, sőőőt kapaszkodj meg aki nem nagy városban él bölcsöde EGYÁLTALÁN nincs azoknál marad a GYES, és hogy anyuka otthon van 3 éves korig.

Ezt a "mertamainőkmindhülyékbezzegnagyanyám" sallangot meg igazán kihagyhattad volna. Annyi minden volt régen, ami ma nem volt, mégse sírjuk vissza.

Gyereket nevelni is lehet több féle módon.

Be lehet ásni a gyereket félig meddig a földbe, hogy lehessen tőle kapálni a földeken, mégse teszi ezt senki.

Szerintem te egy olyan apuka vagy aki életében 1 percet nem töltött otthon gyerekkel, és van egy olyan kép a fejében hogy a gyereket csak felteszed a polcra el van csendesen, addig a háztartási gépek megcsinálnak mindent, fél óra alatt összedob anya egy főzeléket onnantól kezdve pedig lehet unatkozni.

Tipikus ostoba hozzáállás.

Olyan dologról mondj véleményt inkább amiről van SZEMÉLYES tapasztalatod, élményed. Partvonalról más családokat ócsárolni nagyon könnyű.

Amúgy meg a lényeg szerintem: 2 ember közös döntése, hogyan élik az életüket, nem pedig közügy.

2018. okt. 18. 10:29
 19/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk a 12-13-as hozzászóló feleségén tényleg az látszik, hogy rohadt büdös neki a munka. Ha jól értem, a gyerek már rég ovis, anyu meg bacik visszamenni dolgozni, mert jajmégkicsi. Azért ez nem az a kategória, amiről szó van a kérdésben, hogy gyed/gyes alatt lekezelik ezeket az anyukákat. A gyed/gyes ebben az esetben már rééég lejárt, anyu meg még mindig otthon tesped. Kicsit más a szitu.

Ja amúgy az igazságosság kedvéért megjegyezném, hogy nem mindenhol van bölcsi. Tényleg. Nálunk (nem mucsaröcsöge, Budapest 40 km-es körzete), 20 km-en belül egy darab bölcsi van, magán, havi 72 ezer forint. Nincs állami. Itt is akkora a várólista, hogy még 3 csoport kijönne belőle. A messzebb lévő állami bölcsikben meg, ha el is tudnád fuvarozni a másik városba a gyereket, előnyt élveznek a helyiek. Szóval totális patthelyzet ovikezdésig.

2018. okt. 18. 10:52
 20/22 anonim ***** válasza:
Azért az remélem megvan, hogy hiába adod be a gyereket bölcsibe vagy oviba, az első fél vagy egy évben többet beteg mint amennyit bent tölt. Ha anyu kiveszi mindet betegszabinak, mire rendesen tudna járni a gyerek mert erősödött az immunrendszere, addigra anyut 2x kirúgták mert sose jár be dolgozni.
2018. okt. 18. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!