Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan érzem magam mellőzöttnek?

Jogosan érzem magam mellőzöttnek?

Figyelt kérdés
A párom kisgyereke heti két napot van nálunk vagy hármat, ebből egyet hétvégén. Utoljára vagy 2 hónapja volt egy szabad hétvégénk, és most előre szóltam két héttel előre, hogy szeretnék vele kettesben programot, mert én utána 4 hétig hétvégente nem leszek munkaügy miatt. Hétköznap el is hozta a gyermekét eggyel többször, szombaton együtt voltunk, majd kijelentette hogy vasárnap elhozza a kicsit, merthogy úgyis rossz idő lesz (mintha akkor nem lehetnénk kettesben). Én meg utána mondtam neki, hogy szeretnék legalább olyan fontos lenni neki, mint a gyereke.
2010. jún. 24. 09:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%

Bocsi hogy közbevágok, de az anyukának lehet szabad hétvégéje????

Vagy talán ha ilyen sokat van apukánál a gyerek akkor biztos gyerektartásra sem tart igényt az anyuka, nem? (na, ez az amit nem hiszek, a pénz is kell és tuti azért van a kislány ilyen sokat apukánál mert anyuka randizik vagy hasonló! Ti meg a kedves kérdezőt bántjátok!

2010. jún. 24. 15:53
 12/21 anonim ***** válasza:
27%

kedves előző

Ha elolvasod az anyukának és az apukának is van egy szabad napja hétvégén. Ezen kívül hét közben a gyerek 1-2 napot van még az apjánál és 3-4 napot az anyjánál.

És gondolom ők tudják,hogyan állapodtak meg, de elszomorítónak tartom ha valaki azonnak a pénzre gondol, és én mint nő főleg azt tartom elszomorítónak, ha egy nő tesz ezt, mert gondolom az vagy.

2010. jún. 24. 15:57
 13/21 A kérdező kommentje:
Nos, az elmúlt kb hat hétben vagy péntek-szombat, vagy szombat-vasárnap is itt volt a gyerkőc, szóval anyukának van elég szabad ideje. Illetve a gyerektartás mellett apuka fizeti az albérlete felét is, de ez nem ide tartozik.
2010. jún. 24. 23:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
10:57es vagyok. Nem arra gondoltam, hogy ha lesz gyereketek már csak szülők lesztek. Én elváltam, a gyerek javarészt velem volt (apánál kéthetente egyszer, illetve kétszer félévig soha, mert az apukája külföldön dolgozott) és mégis sikerült egy normális, jól működő párkapcsolatot kialakítanom. Amúgy ha Téged ez ennyire zavar, mondd meg a párodnak, hiszen ezen csak Ő tud változtatni, ha akar.
2010. jún. 25. 10:00
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

Gondolom közös gyermekelhelyezés van,azért van nálatok ugyanannyi időt,mint az anyjával.Szerintem meg kellene találni az egyensúlyt,és igenis igazad van,hogy te is igényt tartasz rá emberként,nem csak apukaként.És ha majd közös babátok lesz,az teljesen más,hiszen ő a te véred is lesz másképpen fogsz érezni iránta...Ja,és az sem mellékes,hogy ha változtat a programon,akkor arról gondolom te is tudni szeretnél,mert nagyon nem mindegy,hogy mit fogtok csinálni,hiszen egy gyereknek teljesen más igényei vannak...

2010. jún. 25. 15:42
 16/21 A kérdező kommentje:
az elhelyezés úgy van, hogy nem fordultak bíróhoz, vagy ilyesmi, ahogy megbeszélik úgy lesz.
2010. jún. 25. 16:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is kisgyermekes anyuka vagyok,mégis megértelek.Persze jöjjön az a gyerek,legyenek programok,meg minden,nagyon rendes apa a párod,hogy attól hogy uj párja van ,nem sz@rik a gyerekére.De!Bizony legalább néha néha kéne energiát forditania,és időt találnia arra is hogy kettesben legyetek,ketten csináljatok programot,mert az uj közös élmények az elengedhetetlen ahoz hogy hosszú távon jól működjön köztetek a dolog,és ne laposodjon el.Valahogy meg kéne ezt vele értetni.
2010. aug. 8. 11:47
 18/21 anonim ***** válasza:

a gyerek egy szülőnek előrébb való mint a barátnő/ barát. Ha lesz gyerekd megtudod Te is.

Örülj hogy ilyen pasid vanha majd szülsz Neki róla is ilyen jól fog gondoskodni.

2010. aug. 8. 12:49
 19/21 anonim ***** válasza:
Én megértelek. Többen írták itt hogy ha majd lesz közös gyerek akkor sem lesznek gyerekmentes hétvégét, de az egy más helyzet. Gondolom egyébként sem lehet könnyű hogy a párodnak más nőtől van gyereke, ehhez a helyzethez sokkal nehezebb alkalmazkodni. Szerintem a párodnak egyenlő mértékben figyelembe kéne vennie a te és a gyerek igényeit és nem téged háttérbe szorítani minden alkalommal, főleg hogy hetekkel előre megbeszéltétek a programot. Ha veled tervez majd családod akkor elvárható hogy te is ugyanolyan fontos legyél neki.
2010. aug. 8. 15:01
 20/21 anonim ***** válasza:

Én is megértelek, bár kisgyerekes vagyok, és szerintem anyatigris is:DD

Szerintem egy kapcsolatban igenis fontos, hogy egymással (CSAK) is legyen egy kis együtt töltött idő. És nem a hétköznapokban, amikor mindenkinek tele a feje a melóval, meg a gondokkal, hanem hétvégén, amikor a pihenésé a főszerep.

Kéthavonta egyszer egy saját hétvége nem nagy igény, főleg, hogy az összes többi hétvégén ott van a kicsi. Sosem leszel olyan fontos a párodnak, mint a gyereke, hiszen ez egy teljesen más jellegű kapcsolat, nem lehet benneteket egy nevezőre hozni.

Beszéljétek meg, mondd el, hogy te maximálisan támogatod, hogy a gyerekkel legyen minél többet, csak annyit kérsz, hogy kéthavonta egy hétvégét CSAK kettesben töltsetek. Szerintem nem lesz gond. Hajrá:)

2010. aug. 8. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!