Elvetetnél így egy babát?
Figyelt kérdés
Ma tudtam meg hogy terhes vagyok. Ha megtartanánk akkor mindene meglenne, mert jól élünk minden szempontból, viszont van már 3 gyerekünk. A férjem szeretné ezt a babát, de nem nagyon. Én nem. Csak véletlenül csúszott be. Az utolsó gyerekünk is csak 1 éves, pedig azt sem szeretnénk hogy ilyen kevés legyen a korkülönbség. De nem lenne szívem egy abortuszhoz. Ti így válallnátok a kisbabát?2010. jún. 24. 00:15
11/67 anonim 

válasza:

ha nem akarod ne tartsd meg. ha viszont egy pici kötődésed is van hozzá akkor nyugodtan. szerintem meg pont az a jó, ha kicsi a korkülönbség, mert akkor a 2 testvér jobban megérti egymást, inkább egy korosztály. és más gyakorlati előnyei is vannak szerintem. én megtartanám, de csak akkor tedd, ha akarod őt. nem jó úgy felnőni, hogy érzed, sosem akartak, én tudom.
12/67 anonim 

válasza:

Nem, nem vetetném el. A kérdést én így fordítom: "Megölnél egy kisbabát?"
13/67 anonim 

válasza:

Hallgass a szívedre! Szerintem ha ennyire agyalsz rajta, meg a férjed is szeretné, az azt jelenti, hogy nem lenne baj.
14/67 anonim 

válasza:

ezt csak te döntheted el.
én megtartanám.
döntöttél éjjel? írd meg légyszi.
15/67 anonim 

válasza:

Ne vetesd el
megvan hozzá az anyagi hátteretek is
gondolj bele milyen bűntudatod lenne utána
16/67 anonim 

válasza:

Szia nekem most fog megszületni a kis tesó és 16 hónap lesz köztük :) Szerinted? Véletlenül jött ilyen hamar de ha már jött akkor megtartottuk!
Remélem helyesen döntesz!
17/67 anonim 

válasza:

ha már szültem volna 3 gyermeket, akkor a 4.-et nem tudnám elvetetni. Ő is a te véred, semmivel sem kevesebb, mint az első 3. Épp a múltkor kérdeztem a páromtól, hogy lenne-e az a gyermekszám, amire azt bírná mondani, hogy vetessük el. Mondta, hogy képtelen lenne, pedig mi sem dúskálunk a pénzben. 3 gyermeket tervezünk, valszeg mindhárom császár lesz, de ha egy 4. is közbejön, akkor, ha a varrataim miatt végig is kell feküdjem az egészet, akkor is bevállalnám őt. Hiszen, ha nagy családod van, akkor már tök mindegy, hogy 3 vagy 4 gyermek. De ha te nem akarod, akkor ne szüld meg. Ne nőjjön abban a tudatban, hogy ő csak valami melléktermék.
18/67 anonim 

válasza:

Én sem tudnék abortuszra menni...3 gyerekem van, most már remélem, hogy többet nem esem teherbe, de én már a 3. várandósságnak is furán indultam. Aztán megszületett a kisfiam, és nagyon-nagyon jó döntés volt. Akkora egyéniség, olyan szép és mindenki imádja. Pedig az első hetek nálunk is kétségek közt teltek...
19/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már harmadjára olvasom el mindegyiket. Éjjel elképzeltem mindkét esetet, ha az abortusz történne, akkor utána nem tudnék boldogan élni. Állandóan arra gondolnék mi lenne belőle. De ha megtartom akkor tényleg melléktermék lenne. Felmerült bennem az örökbeadás is, úgy nem nálunk lesz, de nem is vetetném el. De ezen még gondolkozni kell. Nincs sok idő. Az örökbeadásról mi a véleményetek?
2010. jún. 24. 13:21
20/67 anonim 

válasza:

Én ha az anyagiak engednék, akkor mindenképpen megtartanám. Az hogy 3 vagy 4 gyerek már teljesen mindegy.
Örökbe viszont semmiképen nem adnám. Mi lesz, ha megkeres nagykorában? Mit mondasz neki, hogy miért dobtad el magadtól, mikor anyagilag jól álltatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!