Miért néznek sokan rosszallóan egy terhes nőre, miért kell mondogatni hogy az állam pénze?
nem érted a lényeget. Nem az van hogy előbb gyereket vállalunk meg elkezdünk valahol melózni 10 évet, aztán csodálkozunk hogy nincs szerencsénk és hagyjunk ott csapot papot.
Épp az volna a lényeg, hogy mindenki még a gyerek előtt találja ki hogy mi az amiben sikeres, és hogy hol szeretne élni! Itt kezdődne a felelős családtervezés.
Mi hárman voltunk testvérek, két tanár szülővel, ne gondold hogy bármit tudtam a háztartásba adni, és kolbászból volt a kerítésünk. De suli után egyből elkezdtem dolgozni, értékesítőként, mindenki leakart róla beszélni, hogy nem fogok vele semmire jutni, mégis felismertem hogy én abban vagyok sikeres, hogy az ügyfelek számára megtalálom ami nekik is és nekem is jó, és ebből előtudtam teremteni egy fél önerőt. És csak UTÁNA vállaltam gyereket, 27 éves voltam akkor tehát még csak nem is kellett 15 évet várni az egzisztenciára...pedig semmi hátterem nem volt, igaz vagyok olyan szerencsés hogy nem borsodban születtem.
a párom viszont vidéki, abszolút kisvárosból jött el 18 évesen, először kollégista volt, utána a főiskola mellett diákmunkába fogott , majd olyan kitartó volt, hogy sikeres lett a szakmájában, és autodidakta tanulta ki a programozást és azt az IT területet, amivel most foglalkozik, még csak főiskolát se végzett hozzá, mert se Pénze se ideje nem volt rá, viszont volt kitartása! És így feladott mindent, először albérletben élt, aztán fundamentáztunk stb. és 10 év együtt élés után vállaltunk gyereket, amikor már MINDEN körülmény adott volt...és nem hármat, négyet, hanem annyit, amennyit akkor is feltudunk nevelni ha nem lesz CSOK és nem lesz adókedvezmény, vagy ha egyikünk munkanélküli lesz.
A kérdező egyébként még mindig nem írta hogy mélyszegénységgel küzdő helyen élne, miért ne tudta volna megtenni, vagy akár te, hogy amikor még fiatal volt és nem volt családja meg kötelezettségei, eladja a lakását és budapestre menjen pl kétszer annyi fizetésért? Vagy ha nem budapestre akkor Győrbe, Debrecenbe vagy bármelyik másik városba?
Persze könnyebb otthon maradni gyereket szülni aztán azzal takarózni, hogy de a gyerekeket el kell tartani...meg hogy a munkát nem lehet feladni...bele sem kellett volna kezdeni...aztán meg jön más azzal hogy miért nem szülnek a nők fiatalon! Talán mert előre gondolkodnak! Írom ezt úgy, hogy én egyébként nem 38 évesen szültem, hanem 27 évesen.
Semmi újat nem írtál most sem. A normálisabb családokban ez alap, pont ezt mondtam.
Fiatalon miért nem költöztem Pestre? Azért, mert friss diplomával nem kaptam volna arányosan annyival több fizetést, amennyivel többe kerül az ottani megélhetés.
Friss mérnök (vagy bármilyen) diplomával nem is követelőzhet senki sem a nagyvilágba. Ehelyett itt csináltunk egy vállalkozást, ami egészen jól megy, és nem akarom eldobni.
A helyzet egyébként nagyon nagyon sokat romlott az elmúlt években. Ha tíz éve valaki ezt mondja, hogy ilyen körülmények lesznek errefelé... Akkor tuti, hogy léptem volna. De sajnos senki nem látja előre, hogy mi fog történni.
Én nem személyeskedni akarok, csak rávilágítani arra, hogy nem olyan egyszerű és fekete-fehér ez, mint ahogy te gondolod.
én ezt megértem és egyetértek vele, hogy saját vállalkozások, ügyfélkör esetén nehéz változtani, ezért kell amennyire lehet, előre gondolkodni, és merni lépni. 10 éve még pont hogy arányban voltak szerintem a fizetések az albérletárakkal. Tudom mert én is ott laktam. Most már valóban nincsenek, ezt is aláírom!
És nem vagyunk egyformák, és ha valakiben nincs annyi ambíció arról sem tehet feltétlen, főleg ha olyan helyen nő fel, ahol nem azt látja a szülőtől, hogy dolgozunk azért amit akarunk, hanem azt látja hogy megkpajuk a segélyt/fizut és hónap közepére elisszuk az egészet. Szerintem aki magába néz, el tudja dönteni hogy tehetne e többet azért, ahogy él, és ha tud, tegyen többet.
Én jól élek, nem panaszkodom, sokat meg is tettem érte. De ha magamba nézek, sokkal többet is megtehetnék! Mint hogy most itt ülök a gyakori előtt, ehelyett akár elmehetnék edzeni, hogy belülről jobban érezzem magam, sétálhatnék egyet, vagy készíthetnék kézműves termékeket amiket eltudok adni. De nem teszem mert nincs rá szükségem, de aki megtudja tenni és szüksége van rá, az igen is tegye meg.
Szomorú ha azt gondolod, hogy az ÁLLAM foglalkozik bárki gyerekével..az állam lecarja az embereket, a gyerekeket ebben az országban.Kapunk a gyerekek után alamizsnát aztán annyi, mert amit kapsz az csak az.Úgyhogy ha azt gondolod és szülsz még 5 gyereket nehogy meglepődj és későn gyere rá, hogy NEM SZÁMÍTASZ se te, a gyerekeid..Ha azért szülsz,mert minél több emberre akarsz számítani öregkorodba ne lepődj meg ha a gyerekeid felnőve ,külföldre vándorolva alig nyitják rád az ajtót.Ez a realitás és a tendencia, minden második fiatal kifele tervez nem ebbe az országba.
Amit te érzel az nem érzelmesség, egész másnak mondanám...
több emberre tudjon számitani :D
Majd ha rádnyitják az ajtót, vagy mennek jó messzire és évi egyszer jönnek haza!
7es, igen, mert hiába két szintes, komfortos a házunk ha a környék miatt nem kapunk érte 1 milliót se...már 3 éve áruljuk, valóban olyan könnyű költözni úgy, hogy itt mindkettőnknek van stabil munkahelye, és gyerekünk.
Nem olyan könnyű ám elköltözni, szerinted ha egyszerű lenne, akkor nem ezt tenné mindenki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!