Hány gyereket terveztek?
Én mindig is 2-3 gyerkőcöt szerettem volna. Párom inkább 1,max 2 gyereket. persze tudom, úgyis lesz ami lesz, ha jönni akar jönni fog:) nem várunk még babát, a közeljövőben szeretnénk majd csak.
viszont sokat gondolkodtam a témán, sok közeli ismerősnek lett/lesz babája mostanság. van aki "gyorsan egymás után" elven van, merthogy jobb az úgy hogy otthon van x évet, aztán dolgozik tovább és nincs gond erre. igaz hogy nehezebb időszak de jobb így, meg jobban elvannak a gyerekek is együtt. az ismerőseim másik fele pedig azon az elven van, hogy jobb ha eltelik 4-5 vagy több év a tesók között, mert akkor van idő mindkét gyerekre, ha az első 2-3 éves már simán el tud vele menni ide-oda bicoval egyedül az anyuka, nem kell apára várni, ki tud mozdulni kényelmesen, és ez nagyon jó. meg könnyebben fogadja a kistesót, többet tud segíteni stb. és van az, mint. pl. a párom is, hogy inkább egy gyereket vállalna, mert annak az egynek biztos hogy tudunk mindent biztositani, egyetemre küldeni stb., olyan világot élünk ahol "nem öröm élni", anyagi gondok, felfogás, embertelenség, stbstb. miatt. és az anyagiakból kiindulva, a lakhatási "problémák" is egyszerűbbek 1 gyerekkel. mindemellett tisztában van vele, hogy azért nem rossz ha van egy tesó, de sokszor a barátok simán helyettesítik, még jobb viszony is lehet.
mindegyikkel egyetértek, de nem tudnám eldönteni, "megtervezni", hogy hány gyerkőcöt szeretnék ezekkel együtt.
ti hogy gondoljátok ezt, hogy terveztek, és miért úgy, ahogy?
(persze, "ember tervez isten végez", de azért mégis... :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!