Ti mivel védekeztetek a gyerek születése után ha még terveztek gyereket?
van ilyen tabletta, de nem túl megbízható. (meg elvileg a szoptatás is véd, de az se 100%)
Esetleg pesszárium? persze az óvszer, meg a hagyományos tabletta a két legbiztonságosabb minden közül. meg persze biztros a spirál is jó, de én attól nagyon ódzkodnék. attól függ, kinek, mi a prioritása
Bár nekünk nincs időhöz kötve a következő baba majd,legalábbis ha a doki nem mondja majd,hogy x időt pihenjen a szervezet.
Így mi most abban maradtunk,hogy vagy megszakítás,vagy megy élesben és jön,ha akar.36hetes vagyok a másodikkal.
Amúgy mi nekünk is óvszer lenne. Hormont nem szedhetek és használhatok a visszér miatt,spirált nem akarok. Ráadásul latex allergiám is van,szóval még az óvszer se mindegy milyen.
Első baba után megszakítással. Második baba után megszakítással és naptár módszerrel a ciklusom és az előző tapasztalatok alapján - 8 hónapos volt a babám, mikor terhes lettem.
Most már hormonos spirálom van.
Mi eleinte óvszert használtunk, aztán most pár hónapja áttértünk a hüvelykúpra. Mivel egy éven belül már szeretnénk, ha megfoganna a tesó, így nekünk ez is megfelel, bár tény, hogy ez nem a legsikeresebb módszer, de nekünk nincs vele gondunk.
De szoptatás alatt lehet szedni fogamzásgátlót, csak nem mindegy, melyiket, majd a nőgyógyász felírja a megfelelőt. Kicsi a valószínűsége, hogy szoptatás alatt, gyógyszer mellett teherbe esel.
Mi csak megszakitassal, mert nem esem olyan konnyen teherbe, raadasul majdnem egy ev volt minden szulesem utan, mig megjott a menstruaciom. De mi megbeszeltuk, hogy azert csak igy vedekezunk, mert nem baj, ha teherbeesem, 3 gyereket szerettunk volna.
1-2. kozt nem is estem igy teherbe, csak amikor mar elesben ment a probalkozas, akkor mar mindenkeppen szerettunk volna kistesot.
2-3. kozt viszont megszakitas mellett lettem terhes.
Tobb gyerkocot nem szeretnenk, igy a harmadik szuletese utan ennel komolyabban vesszuk majd a vedekezest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!