Hány gyereket terveztek?
Én mindig is 2-3 gyerkőcöt szerettem volna. Párom inkább 1,max 2 gyereket. persze tudom, úgyis lesz ami lesz, ha jönni akar jönni fog:) nem várunk még babát, a közeljövőben szeretnénk majd csak.
viszont sokat gondolkodtam a témán, sok közeli ismerősnek lett/lesz babája mostanság. van aki "gyorsan egymás után" elven van, merthogy jobb az úgy hogy otthon van x évet, aztán dolgozik tovább és nincs gond erre. igaz hogy nehezebb időszak de jobb így, meg jobban elvannak a gyerekek is együtt. az ismerőseim másik fele pedig azon az elven van, hogy jobb ha eltelik 4-5 vagy több év a tesók között, mert akkor van idő mindkét gyerekre, ha az első 2-3 éves már simán el tud vele menni ide-oda bicoval egyedül az anyuka, nem kell apára várni, ki tud mozdulni kényelmesen, és ez nagyon jó. meg könnyebben fogadja a kistesót, többet tud segíteni stb. és van az, mint. pl. a párom is, hogy inkább egy gyereket vállalna, mert annak az egynek biztos hogy tudunk mindent biztositani, egyetemre küldeni stb., olyan világot élünk ahol "nem öröm élni", anyagi gondok, felfogás, embertelenség, stbstb. miatt. és az anyagiakból kiindulva, a lakhatási "problémák" is egyszerűbbek 1 gyerekkel. mindemellett tisztában van vele, hogy azért nem rossz ha van egy tesó, de sokszor a barátok simán helyettesítik, még jobb viszony is lehet.
mindegyikkel egyetértek, de nem tudnám eldönteni, "megtervezni", hogy hány gyerkőcöt szeretnék ezekkel együtt.
ti hogy gondoljátok ezt, hogy terveztek, és miért úgy, ahogy?
(persze, "ember tervez isten végez", de azért mégis... :))
2 gyermeket mindenképpen szerettünk volna, most várandós vagyok a 2. babával. Kis korkülönbség lesz köztük, így terveztük.
Hogy lesz-e több gyermekünk, arról majd később döntünk.
3 gyerket terveztünk, végül ikrek lettek harmadjára. Kis korkülönbséggel születtek 5 éven belül.
Voltak nehéz időszakok, pláne az ikrek esetében, de nagyon jó döntés volt. Öröm nézni őket, ahogy együtt játszanak, ők már szinte egy csapat. Persze, vannak konfliktusok meg összeveszések is, ez hozzátartozik, de összességében így szuper.
Nekem is pont azok voltak az érveim, amiket te is felsoroltál a kis korkülönbség mellett.
2-3at terveztünk, de mindkét terhessègem problèmás, ezért nem tudjuk, lesz-e 3. Ha lesz is, biztos hogy 4-5 èv múlva. A koromba mèg belefér.
Most vàrjuk a màsodikat. 3 èv lesz köztük, fél èves lesz a kicsi, amikor a nagyobb oviba megy. Szerintem ideàlis, fél èves kor utàn jön úgyis az az időszak, amikor több energiàt ès figyelmet vár el a kicsi. Így lesz időm vele is kettesben lenni. :)
Őszintén, szeretnék 3.at. A férjem nem. A sok szenvedèsem miatt.
Amikor nem volt gyerek akkor ezt mindig Képlékenyen kezeltük
Semmiképp nem szerettünk volna egykét, de úgy voltunk vele hogy lehet hogy meghaladja az erőnket egy gyerek is hiszen amíg nincs egy se addig ezt nem tudhatjuk
Most 13 hetes a lányunk, biztosan szeretnénk több gyereket
(Bár a szüléstől rettenetesen félek,nem azért mert fájt vagy mert hogy nehéz volt, hanem azért mert veszélyben voltunk és így hogy már van gyerkem jobban aggódom saját magam miatt..)
Nem zárkózunk el a harmadiktól sem de majd meglátjuk milyen lesz két gyerekkel
Mindenképpen kis korkülönbséggel
Mert szerintem hogyha négy öt év eltelik a kettő közt akkor két gyereknek meg olyan mások az igényei hogy sokkal nehezebben tudod a nagyot és a kicsit is kielégíteni.
Tehát egy öt éves gyerekkel annyira sok fele kell menni, amit te egy újszülöttel nem igazán tudsz kivitelezni vagy ha igen akkor az újszülöttnek nem lesz meg a rendszer állandóság, napközbeni alváskor mindig úton lenni..
Persze ez csak úgy gondolom ahogy másokat látok
Arról nem beszélve hogy már 30 felett vagyok
Kettőt terveztünk, most várom a másodikat, kislány után most kisfiú lesz. Nem zártuk ki teljesen a harmadikat, de nem tartom valószínűnek, hogy tényleg lesz.
Nekünk 3,5 év különbség lesz, több barátnőmnek van 2 év vagy kevesebb, hát, szívnak vele rendesen... én szeretem a nyugit, ezért úgy voltam vele, hogy ez nem nekem való, a nagy legyen már beszokva az oviba stb. Most kezdte szeptemberben, januárban születik a pici, direkt alakítottuk így. Ami most tök jó, hogy a lányom érti, mi történik, tudja mi az a kistesó, kisbaba, mert barátnőméknél is lett pár hónapja, várja nagyon, és úgy meg is éli az egészet. Jön oda figyelni, mikor rúg a baba, puszit ad neki, este ő keni be a hasam, és élvezi, ahogy mocorog, tök cuki :) remélem, lelkes lesz majd élesben is.
Mindig is 2 gyereket szerettünk volna, aztán sokaig én nem akartam, majd a párom. Visszamentem dolgozni, és megbeszéltük év elején, ha 1,5 éven belül nem jön tesó, akkor nem is lesz.
Most várom a kistesót, és már most tudom, hogy többet nem szeretnénk. Az első terhességem sem volt egy leányálom, de ez most még rosszabb. Alig bírok járni, mindenem fáj az egyéb tünetekről nem beszélve. Nem birnék végigvinni egy 3. terhességet és nem is akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!