Ti mennyit költötök egy hónapban a gyerekre?
2 éves a kislányom, és úgy érzem, néha túlzásba esem... szerintem nem költök sokat, de mégis sok darabot veszek (pepco, vásár, piac, turi...).
Szóval mindent egybevéve - az ételen kívül - ti mennyit költötök egy hónapban a gyerekre? Mennyi idős? Ti mennyit kerestek összesen (ez csak azért érdekel, hogy akik kb velünk vannak egy csoportban, többet vagy kevesebbet költenek nálam)
Pontos összeget nem tudok mondani, mert hol sokat, hol kevesebbet.
Az a baj én is meg a párom is szereti a jó minőségű dolgokat.
Plusz én a könyveket imádom venni a gyereknek.
Kb kozmetikai dolgai 5 ezer, könyvek kb 10 ezer, ruhákat sajnos nem tudom mert van hogy 0 van hogy 20 ezer, néha játszóház meg játékok.
Szerintem mindennel együtt olyan átlag havi 40 ezer ft-ot.
400-420 ezer körül keresünk ketten.
A 8 hónapos lányomra havonta körülbelül 80.000-100.000 Ft megy el, ebben nincs benne a bébiszitter, akinél elég változó, hogy hány órát tölt vele havi szinten, az ő munkadíja óránként 2000 Ft. Amire minden hónapban költeni kell esetében: pelus, ápolási dolgok, ruha, játék, babatorna.
A 9 éves nevelt lányom (férjem lánya, velünk él) már jóval nagyobb kiadás, ő magániskola jár, sok fizetős szakköre, illetve külön nyelvórára. Ezeket nem számolom, akkor körülbelül 150.000-200.000 Ft (telefonszámla, ruhák, játék, könyv, belépők ide-oda, fizetős programok). A havi bevételünk 7 számjegyű és nem egyessel kezdődik, szóval nem költünk irreálisan sokat, de mégiscsak a gyerekek az elsők.
Kedves kérdező! Sose legyen amiatt lelkifurdid, hogy bőven költesz a kislányodra. Neked ő az első, az a normális, ha mindent megadsz neki. Más sorsát illetően nem vagy felelős.
18 igen, én is tudom, csak szociális munkás, azon belül is gyermekjólétis vagyok, így minden nap szembesülök a komor valósággal, és emiatt van a lelkifurka... ugyanakkor persze, ha a szülő dolgozna, az ő gyereke is megkaphatná, amit az enyém (ha nem is olyan mennyiségben-minőségben), csak ugye tesz rá, jó neki a gyes. Csak arról meg nem a gyerek tehet, hogy a szülő ilyen, ezért meg sajnálom... ördögi kör.
Ugyanakkor a fizutokhoz képest szerintem sem vagytok "elszállva".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!