Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mennyit költötök egy...

Ti mennyit költötök egy hónapban a gyerekre?

Figyelt kérdés

2 éves a kislányom, és úgy érzem, néha túlzásba esem... szerintem nem költök sokat, de mégis sok darabot veszek (pepco, vásár, piac, turi...).

Szóval mindent egybevéve - az ételen kívül - ti mennyit költötök egy hónapban a gyerekre? Mennyi idős? Ti mennyit kerestek összesen (ez csak azért érdekel, hogy akik kb velünk vannak egy csoportban, többet vagy kevesebbet költenek nálam)

2018. szept. 15. 17:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is kb. 50 ezer a minimum per gyerek. De ha olyan a hónap ez lehet akár 100 e is. Ha kell kabát, csizma ilyesmi, ha nem kell ilyen spéci drága ruha akkor kb. 50e.
2018. szept. 15. 20:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Pontos összeget nem tudok mondani, mert hol sokat, hol kevesebbet.

Az a baj én is meg a párom is szereti a jó minőségű dolgokat.

Plusz én a könyveket imádom venni a gyereknek.

Kb kozmetikai dolgai 5 ezer, könyvek kb 10 ezer, ruhákat sajnos nem tudom mert van hogy 0 van hogy 20 ezer, néha játszóház meg játékok.

Szerintem mindennel együtt olyan átlag havi 40 ezer ft-ot.

400-420 ezer körül keresünk ketten.

2018. szept. 15. 20:06
 13/21 anonim ***** válasza:
46%
2,5 eves, kulfoldon elunk, atszamolva 25-30 000 ft korul koltok a gyerekkel toltott idore, felnapos bolcsiben, es utana ennyibe kerul, hogy beulunk valahova enni, vagy a belepo az allatkertbe, vonatjegy. Targyakra nem igazan koltunk, helyette konyvtarba jarunk, es kolcsonzunk konyvet, tarsasjatekot (zero waste-szeru eletmodra torekszunk, akarhanyszor bemegyunk a jatekboltba, az jut eszembe, hogy ez a muanyag egyszer majd megy a szemettelepre, es ott fog allni evszazadokig, ezert inkybb hasznaltan veszek, jol tisztithato jatekot) ruhakra 1-1 szezonban neha, most hasznaltan kapott 3000 ft-nak megfelelo osszeg korul 5 oszi nadragot. Nem szeretjuk a tul sok hopmit, nincs is szuksegunk ra. Azokat a jatekokat is hamar megunja, amiket kap, akkor inkabb viszem jatszohazba, vagy a helyi ikeaba, jatekboltba, tobbszor volt, hogy majdnem vettem neki valamit, de mire megvettem volna, mar le is tette, es mast nezegetett. Kozben a jatszoteren egy kavics meg egy bot ezerszer jobban lekoti.
2018. szept. 15. 20:29
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
1 éves, nagyon kevés plusz kiadással jár. Minden hónapban 5000 forint van neki játékra (nem mindig költjük el rögtön). Mosható pelenkát használunk, annak számottevő havi költsége nincs, a ruhákat eddig ajándékba kaptuk, néha turizok, az havi párezer forint maximum. Ugyanazt eszi mint mi, + anyatej. Nincs szüksége se gyógyszerre (bár ki tudja mit hoz a rossz idő) se drága kencékre szerencsére. Ezen kívül havi 30 000 megy neki megtakarítási számlára.
2018. szept. 15. 20:49
 15/21 anonim ***** válasza:
37%
4 éves kislányomat egyedül nevelem. Magánoviba jár ami havi 80 ezer Ft, jár gyerek jógára, ami foglalkozásonként 2000 Ft, ezenfelül még kb. 100 ezer Ftot költök rá havonta. A havi bevételem változó, átlagban 800 ezret kersek, tartásdíjként pedig 60 ezret fizet az apja.
2018. szept. 15. 20:51
 16/21 anonim ***** válasza:
83%
Ezt nagyon nehéz pontosan kiszámolni, és hogy öszinte legyek kb-ra se tudom. Egy 2,5 éves kislányunk van és külföldön élünk, itt fizetni kell a bölcsiért. Nem mindennap jár, de így is forintban 150 ezerre jön ki. Ruhát én szerintem racionális mennyiséget veszek (se sok, se kevés) kb Zarás árszínvonalban. Pelenka már csak éjjelre kell neki, enni azt eszi, amit mi. Pluszban csak egy kis babakeksz, gyümilé, tejital van. Játékot csak alkalomra kap. Könyvet vagy nagyon apróságot kb havi egyszer. Cipöböl elég drágákat veszünk, mert egy rossz cipö örökre tönkreteheti a lábát (15-30 ezer ft), de ebböl kb évi 3-4 db kell csak. Tényleg fogalmam sincs ez így mennyire jöhet ki. Mondjuk legyen 250 ezer ft a bölcsivel együtt, persze lehet sokkal kevesebb. A havi bevételünket már könnyebb kiszámolni, olyan 2,5 millió ft fölött van vmivel.
2018. szept. 15. 21:03
 17/21 A kérdező kommentje:
Úgy látom, az itt válaszolóknál átlag vagyok.Bár gyanítom azért az országos kép nem ilyen :/ És azért is bosszant, mert más annyiból eszik, amit én a gyerekre költök, s azért sokszor feleslegesen :/
2018. szept. 15. 22:47
 18/21 anonim ***** válasza:

A 8 hónapos lányomra havonta körülbelül 80.000-100.000 Ft megy el, ebben nincs benne a bébiszitter, akinél elég változó, hogy hány órát tölt vele havi szinten, az ő munkadíja óránként 2000 Ft. Amire minden hónapban költeni kell esetében: pelus, ápolási dolgok, ruha, játék, babatorna.

A 9 éves nevelt lányom (férjem lánya, velünk él) már jóval nagyobb kiadás, ő magániskola jár, sok fizetős szakköre, illetve külön nyelvórára. Ezeket nem számolom, akkor körülbelül 150.000-200.000 Ft (telefonszámla, ruhák, játék, könyv, belépők ide-oda, fizetős programok). A havi bevételünk 7 számjegyű és nem egyessel kezdődik, szóval nem költünk irreálisan sokat, de mégiscsak a gyerekek az elsők.

Kedves kérdező! Sose legyen amiatt lelkifurdid, hogy bőven költesz a kislányodra. Neked ő az első, az a normális, ha mindent megadsz neki. Más sorsát illetően nem vagy felelős.

2018. szept. 16. 11:31
 19/21 anonim ***** válasza:
66%
Hogy a fancba lehet két gyerekre elszórni 300 ezret havonta? Mi ketten nem keresünk ennyit, 3 gyerekünk van (4, 6, 9 évesek) és havi 30 nincs össtesen a 3 gyerek, mégis csodás tökéletes életrevaló gyerekek
2018. szept. 16. 13:30
 20/21 A kérdező kommentje:

18 igen, én is tudom, csak szociális munkás, azon belül is gyermekjólétis vagyok, így minden nap szembesülök a komor valósággal, és emiatt van a lelkifurka... ugyanakkor persze, ha a szülő dolgozna, az ő gyereke is megkaphatná, amit az enyém (ha nem is olyan mennyiségben-minőségben), csak ugye tesz rá, jó neki a gyes. Csak arról meg nem a gyerek tehet, hogy a szülő ilyen, ezért meg sajnálom... ördögi kör.

Ugyanakkor a fizutokhoz képest szerintem sem vagytok "elszállva".

2018. szept. 16. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!