Mennyi pénzt költötök el átlagosan egy hónapban élelmiszerekre és tisztítószerekre?
4 kamasz gyerekünk van, van kert, de nem termelünk semmit, néhány kg alma meg cseresznye van a fákon, na meg dió terem.
Szerencsére nem kell számolgatnom a pénzt, de az a tippem, hogy sok. 120 ezer, de lehet, 150.
Kialakult szokások szerint vásárolok. hetente, kéthetente tartok nagybevásárlásokat. Ha valahol olcsó a liszt, cukor, rizs, olaj stb., ott nagyobb mennyiséget veszek. Ugyanez áll a húsra, felvágottakra: akár közeli lejáratúak is lehetnek, megveszem és lefagyasztom. Ásványvízből a saját márkásakat veszem, tejből viszont hiába drágább, akkor is a házitejet. Szóval nem mindig a legolcsóbbat, közel sem. Tudom, mi az, ami elfogy, azt veszem, persze nem horror áron. Nekem sikerült majdnem 0-ra redukálnom a kidobandó ételeket, maradékokat. Szerintem ezen sok múlik.
Minden évben, amikor eljön az ideje a tisztítószer vásárlásnak, rákeresek, hogy több tíz kg-os kiszerelésben hol a legolcsóbb a mosószóda, mosódió, és társai, amiket használunk. Nem ragadtam le egy cégnél, az nyer, aki alacsonyabb árat mond :) Nagy zsákban áll egész évben a szekrényben, 10l mosogatószer koncentrátummal együtt, amit négyszeresére lehet higítani (ez is környezetbarát). Ezek nem a legolcsóbb szerek, amiket kapni lehet, biztosan sok más tisztítószer olcsóbb lenne, de így nagy tételben lényegesen jobb árakon lehet kapni és megnyugtató számunkra az is, hogy környezet és emberbarát szerek :) Nagyon szeretjük. Esetleg kis mennyiségben tégy próbát, és meglátod, nálatok beválik-e, nektek megfelelő-e :)
Mosás: mosószóda, mosódió, ecet és mosóparfüm (vagy illóolaj).
Mosogatás: öko mosogatószer, speciel a kedvencem a Sodasan.
Fehér, foltos ruhákhoz nátrium perkarbonátot, dörzsöléshez marhaepe szappant használok. Nagyon gazdaságos, pár száz forint egy szappan, minden zsíros foltot kivesz és nagyon sokáig elég :) Szaga egyáltalán nincs :)
6. vagyok
Auchanban vásárolok sokat, de hét közben a Lidl-be járok. Van a Lidl-lel szemben egy CBA, sokszor ott a legolcsóbb a hús.
Járok még az Intersparba, de ott többnyire csak akciós, saját márkás és lejárat közeli termékeket veszek.
Egyelőre egy gyermek van es 180 körül megy el. Tény, hogy nem az árat kell néznem a boltban, hanem az összetevőket inkább. Jó minőségű termékeket választunk, de nem luxus dolgokat.
Itt nagyon ügyes mindenki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!