Normális ha nem szeretnek soha gyereket?
18 évesen még nem kell ilyenekre gondolni. Majd meglátod hogy alakul. De még korai kijelenteni is, elég ha úgy fogalmazol jelenleg még biztos nem akarnál.
18 évesen vannak fontosabb dolgok. Ahogy írod is, jövő, egzisztencia, saját felnőttkori élmények stb. Ki akarna már 18 évesen pelenkát cserélni?
Én sem jöttem ki soha a kisgyerekekkel. Nem tudtam, hogy kell velük játszani, hogy menjek le az aktuális kor szintjére. Meg nem is akartam. Kényelmetlen volt az egész. Ettől én még akartam, de más gyerekei hidegen hagynak.
Most várom az első fiúnkat és alig várom, hogy itt legyen. De őszintén szólva mások gyerekei továbbra sem hatnak meg.
Teljesen mindegy, hogy döntesz később. Lesz vagy sem. Egyik sem elítélendő, mindettő tök normális. Viszont bármelyik oldalt is képviselt sose szidd a másik oldalt majd. Vagyis ne menj át hangos gyerekgyűlölőbe, vagy másik esetben ne kezd el szidni azokat akik nem akarnak.
Szerencsére már a nők megtehetik, hogy dönthetnek, mit éreznek fontosnak.
Nem szeretnék gyereket. Nem lenne elég időm magamra, a terveimre. Nem lenne az, hogy csak fogom magam és hajnali kettőkor kimozdulok otthonról. Nem szeretem a gyereksírást. Nem vagyok önző, de ez nem nekem való életstílus.
21/N
Eddig komolyan vettelek, de sajnos az utolsó bejegyzésed okán már nem tudlak.
Ha te magad komoly személyiség lennél (mert azért vannak ilyenek 18 évesen), akkor felfognád ésszel, amit írunk. Hogy igen, lehet hogy valóban így lesz, ahogy most is érzel. De olyan fiatal vagy még, hogy fogalmad sem lehet arról, hogy fogsz gondolkodni 10 év múlva. És ha kellően felnőtt lennél, akkor ezt felfognád és elfogadnád.
De ez valószínűleg életkori sajátosság, hogy azt hiszed felnőtt vagy és neked már kiforrott véleményed van mindenről. Tévedes! De erre majd az élet rávezet. Lehet, hogy nem ebben a témában, hanem másban... de majd rájössz.
Teljesen normális, de úgyis mindenkitől azt fogod megkapni, hogy “Jajj még fiatal vagy, ez úgyis változni fog..” Pedig ez egyáltalán nem biztos, van aki igen is tudja már fiatalon is, hogy soha nem akar gyereket. Én is ilyen vagyok pl.
Mióta beszélni tudok azt mondogatom, hogy az életben nem akarok gyereket. És ez az évek során csak erősödött bennem, a mai napig tartom, pedig már 32 vagyok, de nincs az a pénz, amiért én bevallalnam a gyerekvállalással egyutt járó rengeteg kellemetlenséget. A terhesség, a szülés iszonyú fájdalma, az állandó gyerekbőgés, éjszakázás, nem alvás, pelenka csere, dackorszak, hiszti, aggodalom, felelősség stb stb. Ez nekem nem hiányzik egy kicsit se. Halistennek a párom szinten ugyanígy gondolkodik, tehát nincs ezzel semmi baj, találni kell egy olyan párt, aki szintúgy nem akar gyereket és probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!