Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyenesen arányos a gyermekvál...

Egyenesen arányos a gyermekvállalás a barátok elvesztésével?

Figyelt kérdés
Mármint. Amikor az én gyermekem megszületett, folyton eljártam vele otthonról. Vittem játszóházba, beszélgettem más anyukákkal. Hívtam a barátokat is. Délután is mindig szántam időt egy kis kint létre más anyukákra/barátokra időt. Miközben a gyerek épp felfedezett valamit addig beszélgettünk, vagy épp még toltuk őket a babakocsiban beszélgettünk egy jót. Aztán ahogy a barátnőknek megszületett a második gyermek, úgy kezdtek elhagyni engem. A kifogás mindig a gyerek volt, hogy mert mennyi munka van 2 gyerek után és igazából semmi idejük semmire. Még egy üzenet váltásra sem, hogy megkérdezzék mi újság velünk. De a válaszra sem, ha én kérdeztem velük mi újság. Azt hittem azért a barátoknak marad idejük egymásra. Ha más nem legalább 1 hónapban 1x vagy 2x egy fél óra beszélgetés. Jól érzem, hogy akkor ők nem is igazán barátok? Vagy megértőnek kellene lennem és elfogadnom azt, hogy talán 3 hónapban egyszer sem keresnek meg azzal a kérdéssel, hogy veletek mi újság? Túl sokat várok? Ti hogy látjátok?

2018. aug. 31. 15:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igazatok lehet. Csak sajnálom. Remélem a jövő tartogat még barátokat. Azt hiszem mégis csak anyukám mondása lesz az igaz. Igaz barát csak egy van. Haverom lehet száz is. De inkább 1 igaz barát vagy egy sem, mert sokkal rosszabb amikor azt hiszem, hogy számíthatok rájuk és közben kiderül, hogy még sem...

Viszont mindenképpen jó tisztán látni, ez segített most a legtöbbet.

Remélem egyszer mindenki megtalálja az igaz barátját, akihez nem kell majd naptár...

2018. szept. 2. 01:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Van 3 olyan baratnom, akikre barmikor szamithatok, kozuluk 1-nek van gyereke, es egy masik eppen varandos. Van sok olyan baratnom (nem ismeros, de tavolabbi barat, ritkabban beszelunk), akikkel bar keveset beszelunk, ha talalkozunk, ott foltatjuk, ahol abbahagytuk. Es vannak az elethelyzetbol adodo kozelebbi ismeroseim, akik kozul van, akikkel mar veget ert a baratsagunk, mert valtozott az adott elethelyzet, es mar nem talalkozunk, pedig megosztottunk anno egymassal nagyon sok mindent. Kulfoldon elunk, es itt meg kellett tanulnom azt, hogy ez az utobbi dolog ilyen, es kesz. Nekem nagyon nehez volt az elejen, hogy joban lettunk valakivel, aki aztan eltunt az eletembol, mikor megvaltoztak a korulmenyek, maradt par eroltetett uzenet, amik aztan elmaradoztak. Volt olyan, akivel viszonylag sokaig sikerult meg igyis fenntartani a baratsagot, probalkoztunk azzal, hogy meghivtuk egymast a masikhoz, de vegul feladtuk, tul nagy lett az elethelyzetbol adodo tavolsag.

Miota felismertem, hogy ez van, azota konnyebben el tudom az ilyen embereket engedni, illetve nyitottabb lettem masok fele, es igyekszem elvezni a veluk toltott idot addig, ameddig tart, es nem varom el, hogy orokke tartson.

Ezek az ismeroseid (mert baratoknak nem neveznem oket) most massal vannak elfoglalva, es ki tudja, milyen oknal fogva, de nem vagy ott a fontossagi listajukon. Ertem, hogy ez faj, de a legtobb, amit tehetsz, hogy esetleg rakerdezel, hogy te tudsz-e barmit valtoztatni, te csinaltal-e valamit (a leirasod alapjan szerintem nem), illetve hogy mas ismeretsegek utan nezel, ha hianyzik neked a tarsasag. En anno kiirtam a helyi facebook csoportban, hogy van-e a kozelben olyan anyuka hasonlo eletkoru gyerekkel, aki szivesen jonne kozosen programot csinalni, es igy lettem joba azzal az anyukaval, akivel mar 1,5 eve sokat talalkozunk.

2018. szept. 3. 12:44
 13/13 A kérdező kommentje:
Azt hiszem jól leírtad az érzéseimet és úgy érzem keresni fogok más társaságot. Tök jó, hogy nem érzem magam idiótának ettől a szituációtól, mert látom, hogy más is járt/jár ebben a cipőben. A Facebook ötlet nem rossz. Biztosan más társaság után fogok nézni. Az élet biztosan tartogat még új barátokat. :)
2018. szept. 4. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!