Japán nevet lehet Magyarországon anyakönyveztetni?
Nagyon szeretem Japánt és hát a japán nevek is tetszenek. Szeretnék majd japán nevet adni a gyerekemnek, de az még odébb van. ( Lánynevek: Keiko; Ayako; Mitsue. Fiúnevek: Toshiro; Toujigamori, Kenichi, Matsumoto )
14/L
Nagyon szeretném, ha normálisan írnátok választ, nekem fontos ez a dolog. Nektek se esne jól, ha a számotokra fontos dolgokat fikáznák le.
Akik itt mind beszólogatnak: Rohadjatok meg! Ki van írva az oldalra, hogy minden szembejövő kérdéshez kötelező válaszolni? Nem! Bazzeg, ha valami nem tetszik nem kéne leszólni. Nem lesz se Kolompár, se Lakatos vezetéknevű gyerekem, férjem...stb. Mivel nem vagyok CIGÁNY! Elegem van! Eddig tűrtem, tűrtem és próbáltam higgadt maradni, de úgy felbasztatok, hogy nem igaz! Már' miért rontanám el a gyerekem 18 évét azzal, ha japán nevet adok neki? Hmm? Lehet, hogy megtetszene neki, Örülne, hogy különleges neve van...De neeem, ez meg sem fordul a kis buksitokban, ugye? Hányszor írjam még le, hogy tudom, fonetikusan és a legtöbb magyar vezetéknévhez hülyén néz ki, de nekem ez tetszik és KÉSZ! Nem a ti gyereketek lesz, nem ti fogjátok így hívni, szóval szálljatok le rólam.
Akik képesek voltak hasznos, és értelmes választ írni, azoknak nagyon köszönöm! Örülök, hogy írtatok!
Nézzétek mit találtam:
"7. Ha valamilyen idegen nyelvből vagy kultúrkörből választott névnek nincs magyar megfelelője, abban az esetben javasoljuk a bejegyzést, ha a név valamely nyelvben, kultúrában, vallásban hiteles módon igazolhatóan valóban használatos, és a jelentése a magyarban nem pejoratív és nem sértő (pl. Rima, Dajna). Fontos szempont, hogy a kérvényezett névről egyértelműen el lehessen dönteni, hogy női vagy férfiutónévről van-e szó. "
Itt a link, amin megtaláljátok: [link]
Ezek közül az Ayako és a Toshiro nem hangzik rosszul magyarul sem, szerintem azokat válaszd.
Egyébként a Ginka e kickoffban (anime) van egy lány: Erika :)
Meg a Lina is régi magyar név is, a Karolint becézik így (Lina Inverse - Verselő Lina ugyebár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!