Japán nevet lehet Magyarországon anyakönyveztetni?
Nagyon szeretem Japánt és hát a japán nevek is tetszenek. Szeretnék majd japán nevet adni a gyerekemnek, de az még odébb van. ( Lánynevek: Keiko; Ayako; Mitsue. Fiúnevek: Toshiro; Toujigamori, Kenichi, Matsumoto )
14/L
Nagyon szeretném, ha normálisan írnátok választ, nekem fontos ez a dolog. Nektek se esne jól, ha a számotokra fontos dolgokat fikáznák le.
Szia. Mivel kulfoldi a ferjem es nekem is volt nevvaltoztatasi kerelmem, le tudom irni, hogy hogy mukodik.
Ha az apa nem magyar allampolgar, hanem japan, be lehet jegyeztetni japan helyesirassal is a nevet. De ha mindket szulo magyar allampolgar, akkor csak azokat a neveket adhatod, amik a magyar utonevkonyvben benne vannak. Ha olyan nevet akarsz adni, ami nincs benne, akkor fel kell terjesztened a kerelmedet a Magyar Tudomanyos Akademianak, akik vagy elfogadjak vagy nem. Magyar irasmoddal be lehet jegyeztetni neveket, magyar allampolgaroknak idegen nyelvu bejegyzesre nincs mod. Egyebkent nekem vannak japan rokonaim es ha van kerdesed, privatban is szivesen valaszolok.
>>21:54
És ha nézek animét azzal neked mi bajod van? Nem az animék miatt szeretem ezeket a neveket és Japánt! Bocsi...
~~~~~~~
Lehet, hogy sokat fog változni a véleményem, de lehet, hogy nem. Igen, a legtöbb magyar vezetéknévhez hülyén hangzanának, de nagyon tetszenek!
Pár év múlva röhögni fogsz magadon.
Akkor már fel fogod fogni, hogy a gyerekednek ilyen névvel rossz élete lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!