Japán nevet lehet Magyarországon anyakönyveztetni?
Nagyon szeretem Japánt és hát a japán nevek is tetszenek. Szeretnék majd japán nevet adni a gyerekemnek, de az még odébb van. ( Lánynevek: Keiko; Ayako; Mitsue. Fiúnevek: Toshiro; Toujigamori, Kenichi, Matsumoto )
14/L
Nagyon szeretném, ha normálisan írnátok választ, nekem fontos ez a dolog. Nektek se esne jól, ha a számotokra fontos dolgokat fikáznák le.
Ha már egyszer Magyarországra születtünk Magyar állampolgárnak, miért nem lehet Magyar nevet adni gyermekeknek hova lesz a Magyarság így.
Annyi szép Magyar név van.
08:12: A Réka japan nev??? Basszus, mi ota? Attila felesege is Réka volt, akkor o felig japan volt, vagy mi?:S Es az osi hun mondakban is biztosan a japan lanyokat hivtak Rékának.. A japan nev, amire gondoltok, az a Reika, es hasonlit a Rékára kiejtesben, de ettol a Réka meg nem lesz japan nev:S
Egyebkent meg barmit lehet anyakonyveztetni, de ettol meg mo-n korbe fogjak rohogni, ahogy te is korberohogsz egy kolompar sanelt vagy egy orsos dzsesszika évrillt..
Annak, aki szerint a karina es az erin japan nev:
"A Karina olasz eredetű női név, jelentése csinos, becses, de lehet a Karin továbbképzése is."
"Origin and Meaning of the Name Erin
Origin: Gaelic
Meaning: From Ireland
Erin is taken from the Gaelic Eirinn, meaning "of Eire" - Eire being the Irish name for Ireland. Erin was used as a poetic name for Ireland for several centuries but it is not normally bestowed as a given name in that country."
Meg valakinek vannak ilyen fantasztikus es stabil labakon allo otletei? Esetleg az Emese is japan nev, meg a Töhötöm is?
Nem azt mondtam, hogy japán _eredetű_.
De való igaz félreérthetően fogalmaztam, ha így jobb:
A Karina és az Erin nevek is gyakoriak Japánban. Normálisan hangzanak és nem kell őket átírni.
Tessék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!