Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Japán nevet lehet Magyarország...

Japán nevet lehet Magyarországon anyakönyveztetni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem Japánt és hát a japán nevek is tetszenek. Szeretnék majd japán nevet adni a gyerekemnek, de az még odébb van. ( Lánynevek: Keiko; Ayako; Mitsue. Fiúnevek: Toshiro; Toujigamori, Kenichi, Matsumoto )

14/L

Nagyon szeretném, ha normálisan írnátok választ, nekem fontos ez a dolog. Nektek se esne jól, ha a számotokra fontos dolgokat fikáznák le.

2010. jún. 20. 21:40
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim válasza:
50%

Ha már egyszer Magyarországra születtünk Magyar állampolgárnak, miért nem lehet Magyar nevet adni gyermekeknek hova lesz a Magyarság így.

Annyi szép Magyar név van.

2010. jún. 21. 08:31
 32/55 anonim ***** válasza:
75%
színtiszta magyarság már régóta nincs:Dkevert nép vagyunk(ami jó amúgy főleg genetikai okokból)...azt ad mindenki amit akar,most nem értem minek kell szegényt szapulni:S
2010. jún. 21. 08:48
 33/55 anonim válasza:
65%
Nem akarom én megbántani!
2010. jún. 21. 10:26
 34/55 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem szeretnétek megbántani, de valahol egy picit rosszul esik, hogy így viszonyultok hozzám és a kérdésemhez. Nem azt kérdeztem, hogy szépek e a nevek, hanem azt, hogy lehet e anyakönyveztetni ezeket. Itt meg mindenki leállt beszólogatni, hogy sok animét nézek, vagy, hogy ez mennyire gáz, ne verjem a gyerekemet ilyennel...Én is leírtam, hogy a legtöbb magyar vezetéknévhez hülyén hangzik, nem tudom miért ezt kell felhozni mindig példának.
2010. jún. 21. 15:32
 35/55 A kérdező kommentje:
Mindenesetre, köszönöm, hogy fáradtok a válaszok megírásával.
2010. jún. 21. 15:33
 36/55 anonim ***** válasza:
36%
Olyan hülyeségeket írtok. "menj hozzá, különben magyar helyesírással kell írni". Nekem az apám ír, nem voltak megesküdve anyámmal, itt születtem, mégis egy angol névvel anyakönyveztek és nem kellett magyarul írni. Szépen is nézne ki. Félig ír vagyok, nem kaptam magyar nevet és ez így jó. Kérdező: Persze, lehet ilyen nevekkel anyakönyveztetni valakit. Már mindent lehet.
2010. jún. 22. 21:32
 37/55 anonim ***** válasza:
83%

08:12: A Réka japan nev??? Basszus, mi ota? Attila felesege is Réka volt, akkor o felig japan volt, vagy mi?:S Es az osi hun mondakban is biztosan a japan lanyokat hivtak Rékának.. A japan nev, amire gondoltok, az a Reika, es hasonlit a Rékára kiejtesben, de ettol a Réka meg nem lesz japan nev:S

Egyebkent meg barmit lehet anyakonyveztetni, de ettol meg mo-n korbe fogjak rohogni, ahogy te is korberohogsz egy kolompar sanelt vagy egy orsos dzsesszika évrillt..

2010. jún. 22. 21:53
 38/55 anonim ***** válasza:
75%

Annak, aki szerint a karina es az erin japan nev:

"A Karina olasz eredetű női név, jelentése csinos, becses, de lehet a Karin továbbképzése is."

"Origin and Meaning of the Name Erin

Origin: Gaelic

Meaning: From Ireland

Erin is taken from the Gaelic Eirinn, meaning "of Eire" - Eire being the Irish name for Ireland. Erin was used as a poetic name for Ireland for several centuries but it is not normally bestowed as a given name in that country."

Meg valakinek vannak ilyen fantasztikus es stabil labakon allo otletei? Esetleg az Emese is japan nev, meg a Töhötöm is?

2010. jún. 22. 22:00
 39/55 anonim válasza:
95%

Nem azt mondtam, hogy japán _eredetű_.

De való igaz félreérthetően fogalmaztam, ha így jobb:

A Karina és az Erin nevek is gyakoriak Japánban. Normálisan hangzanak és nem kell őket átírni.

Tessék.

2010. jún. 22. 22:41
 40/55 A kérdező kommentje:
Ha egyszer nem tetszik, akkor hiába ajánlgattok más neveket. De azért köszi (:
2010. jún. 22. 23:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!