Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Japán nevet lehet Magyarország...

Japán nevet lehet Magyarországon anyakönyveztetni?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem Japánt és hát a japán nevek is tetszenek. Szeretnék majd japán nevet adni a gyerekemnek, de az még odébb van. ( Lánynevek: Keiko; Ayako; Mitsue. Fiúnevek: Toshiro; Toujigamori, Kenichi, Matsumoto )

14/L

Nagyon szeretném, ha normálisan írnátok választ, nekem fontos ez a dolog. Nektek se esne jól, ha a számotokra fontos dolgokat fikáznák le.

2010. jún. 20. 21:40
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim válasza:
76%

azt is meg lehet fontolni hogy két keresztnevet adjunk.

Horváth Enikő Keiko :)

Így az egyiket általában letagadhatja, ha akarja. De oda kell figyelni, ha pl. nem szereti, akkor az öfővel és az összes tanárral megbeszélni, hogy ne mondják, amikor elkerülhető. Ugye ettől még nem biztos, hogy ez teljesül is, szóval sok gonddal járhat.

(Nekem a húgomnak van különlegesebb magyar második keresztneve és 18 évig utálta.)

Ettől függetlenül én el tudom képzelni, hogy valaki szeresse, és szerintem ahogy idősödik az ember, erre talán nő az esélye.

Mindenesetre semmiképp sem adnám önmagában, hanem két keresztnevet adnék.

ha átlagos vezetékneve lesz a gyereknek, érdemes különleges utónevet választani neki. ha már a vezetéknév is különleges, akkor semmiképp sem javasolt különleges utónév. ha közepesen elterjedt, akkor talán utónévnek is ugyanilyen.

2010. jún. 22. 23:50
 42/55 A kérdező kommentje:
Köszi! Hasznos volt amit írtál.
2010. jún. 23. 00:11
 43/55 anonim ***** válasza:
52%

Az egy dolog h neked tetszik, de mi lesz ha az apuka ragaszkodik a magyar névhez??

14 évesen nem ezen kéne gondolkoznod..

2010. jún. 23. 08:15
 44/55 anonim ***** válasza:
24%
Majd kinövi kár erre ennyi szót pazarolni.
2010. jún. 23. 08:55
 45/55 anonim ***** válasza:
93%
Tényleg szép nevek, de nem valószínű, hogy megadják az engedélyt, egyébiránt 10ezer Ft-ba kerül a kérelem beadása is. És ahogy fentebb írták, csak magyaros helyesírással fogják anyakönyvezni. Tehát mondjuk Tosiró lesz a gyerek neve. Ez így leírva már nem is néz ki olyan jól. Az is igaz - legalábbis a jelenlegi szabályozás szerint- , hogy csak akkor lehet japán neve a gyereknek, ha a párod japán vagy van a felmenői között japán.
2010. jún. 23. 09:01
 46/55 anonim ***** válasza:
51%

Én is 14 éves vagyok,és gondolkodtam már én is azon,hogy mi legyen a gyerekem neve.Nekem sem tetszenek a magyar nevek,szerencsére nekem egyik nevem sem magyar.Két nevem van,Nadine Vanessa,a Vanessát használom.Attól,hogy két nevet adsz a gyerekednek,attól még azt fogja használni,amelyiket kicsi korától használjátok.Nekem jobban tetszik a Nadine,de már mindenki Vanessának szólít(becézve Vancsinak,Vaninak,Nessienek),úgyhogy így nehéz lenne átállni a Nadinera(hál Istennek,azért a Vanessa is nagyon tetszik).Én olyan neveket szeretnék majd adni a gyerekemnek,mint Olívia,Bella,Pálma,fiúnál például Olivér.Szerencsére ezek a nevek magyar írással is teljesen jók.:)

És tényleg szépek ezek a japán nevek,de magyarosan elég furák...De majd a gyereked úgy írja le pl.a dolgozatra vagy akárhova,ahogy akarja:)

2010. jún. 23. 09:42
 47/55 anonim ***** válasza:
78%

szijo!=) én is 14 éves vagyok, szoktam azon gondolkozni, mi legyen a gyerekem neve. a magyar nevek nekem sem nagyon tetszenek, úgy vagyok vele, mint te a japán nevekkel, csak én olaszpárti vagyok!=D

amiket leírtál neveket tökjók, de csak fonetikusan engedik adni...=( szerintem ha ennyire szereted Japánt, tanuld meg a nyelvet, menj ki oda élni, és máris eltűnik az akadály!=)

én jövőre kezdek olaszt tanulni, mert mindenképp Olaszországban szeretnék élni. később tehát talán én is adhatom a gyerekeimnek a kedvenc neveimet! (lány: Francesca, Sulema, Andromeda. fiú: Cristiano, Alessandro, Rodrigo)

2010. jún. 23. 09:54
 48/55 anonim válasza:
43%

Szabó Toujigamori gyere ki felelni!

Kolompár Matsumoto olyn jó néz háháháh :D

2010. jún. 23. 12:53
 49/55 anonim válasza:
52%
A fas tanárok nem tudnák kiejteni mindíg hakamanyolurimuri nak hívnák
2010. jún. 23. 12:54
 50/55 anonim ***** válasza:
70%
Na, a sok béna hazafi lepontozott. Mennyire szánalmas:D
2010. jún. 23. 13:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!