Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Hogyan lehetne...

Anyukák! Hogyan lehetne visszautasítani a keresztszülőséget?

Figyelt kérdés

Szerintem ti anyukák tudjátok a legjobban átlátni. A ferjem által ismert barátok akarnak felkérni minket. Én sose akartam gyereket, őszintén szólva nem is szeretem őket, meg a saját hugomat se szívesen gondoztam kiskorában. Vállalom, hogy nekem a pénz, munka, kényelem fontosabb, a férjem is ebben a tudatban vett el, sose titkoltam, ezért se értem, hogy miért engem kértek fel. Ráadásul ők az a tipikus összetartó család, akik elvárnak hogy rendszeresen foglalkozva legyen a gyerekkel, hogy ott legyek az előadásain, vigyek néha ajándékot, amire őszintén szólva sajnálom a pénzemet.

(Amúgy sose tettem a családosok ellen, nem szólom meg őket, a helyemet is atadtam a buszon a terheseknek, mielőtt kocsim lett)

Fel nem foghatom mi járt a fejükben, többször is meg lett kérdezve, hogy "nektek, gyerek, mikor?" És mi elmagyaztuk, hogy nekünk köszi, de nem. Azt hiszi ettől meggondolom magam? A saját gyerekemmel se szívesen foglalkoznék, nemhogy máséval.

Hogy lehetne ez alól sértődés nélkül kibújni. A férjemnek tulajdonképpen mindegy, ő elvan a gyerekekkel, de ő se vágyik arra, hogy sajátunk legyen, aki minden nap velünk van.

Mit lehet tenni? Most lényegében ebből áll az életük, semmi más téma nincs. Ha vesz egy új ruhát a gyereknek, teszi is fel Facebookra, meg küldi nekem is, hogy nézzem meg, milyen cuki. Nekem ez nem kell :/

2018. aug. 13. 10:05
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Értem, megírtam neki normálisan megfogalmazva. Várom a választ
2018. aug. 13. 10:58
 12/21 anonim ***** válasza:
66%
Mondjuk mondd azt neki, amit ide leírtál, ha megsértődik az sem fog téged érdekelni annyira szerintem, mondd meg neki, hogy utálod az összes gyereket, ennyi.
2018. aug. 13. 11:06
 13/21 A kérdező kommentje:
De tudja. Ezért is állok értetlenül a dolog előtt.
2018. aug. 13. 11:16
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonló esetben megmondtam, hogy nem vagyok vallásos, nem érdekel a dolog, keressenek mást.

Megsértődtek, hátaztán.

2018. aug. 13. 13:15
 15/21 A kérdező kommentje:
Végülis anyázva hívott fel a férj, hogy milyen hálátlan ro hadék vagyok, a gyerek kincs, akit meg keresztszülőnek kérnek fel az érezze magát megtisztelve, főleg ha az ő gyerekéről van szó. Terhes a felesége, és miattam zokog, és beperel, ha amiatt, hogy felzaklatta magát baja lesz a gyereknek. Ezek után talán nem is baj, ha kimaradok belőle. Képzelem mi lett volna, ha nem érek rá valamelyik ovis éneklésre elmenni. Megveret?
2018. aug. 13. 13:23
 16/21 anonim ***** válasza:
77%

Abszolút megértelek Kérdező, szerintem teljesen helyesen jártál el.

Hozzáteszem, keresztszülő hivatalosan az lehetne, aki gyakorolja is a keresztény hitet és segíti a szülőket a gyerek keresztény nevelésében. Ennyi a keresztszülő dolga, nem több, de nem is kevesebb. Én hívőként örülök, hogy visszautasítottad őket, és nem asszisztálsz olyan dologhoz, ami neked nem fér bele.

Vállalom a lepontozást a ezért válaszomért: Sajnos a reakció is várható. Sok gyerekesnek a gyerek szent: ha te nem akarod kivenni a "részed" a gyerek ajnározásából, akkor te vagy az önző és szemét. Nekem sincs gyerekem, de van olyan ismerősöm, aki korábban teljesen normális volt, jókat beszéltünk, de mióta gyerek van, azóta kb. olyan, mint nálatok ez a gyerekes pár.

2018. aug. 13. 14:34
 17/21 anonim ***** válasza:
87%

Engem a barátnőm kért fel, de nem vállaltam. Őszintén elmondtam, hogy a páromnak és nekem van 2 közös gyerekünk és összesen 4 keresztgyerekünk (testvéreink gyerekei), akik bőven "viszik az időt és a pénzt" is, így nem tudok vállalni még egy gyereket. Megértette, nem volt sértődés.

Elmondhatod, hogy nem tudod azt nyújtani, ami ezzel a megtisztelő címmel jár és nem szeretnél csalódást okozni.

2018. aug. 13. 16:44
 18/21 A kérdező kommentje:
Azok után, hogy a k.a anyámba is el lettem ma küldve, inkább hanyagolom a kommunikációt.
2018. aug. 13. 16:54
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk szerintem inkább az ő reakciójuk undorító, nem az, hogy te normális, átgondolt indokokkal visszautasítottad a felkérést. Az ilyen "barátokkal" szerintem nem kell foglalkozni, látszik, hogy nekik az a fontos, hogy amit ők kitalálnak, az úgy legyen, és ha nem hagyjátok magatokat, akkor megy a besértődés és a hasonló intelligens vagdalkozás. Minden esetre sajnálom, de semmiképp sem a te hibád.
2018. aug. 13. 20:29
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
17-es vagyok. Ilyen reakció után beszüntetném a jópofizást. Nevetséges emberek.
2018. aug. 14. 06:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!