Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Visszautasítani a keresztszülő...

Visszautasítani a keresztszülőséget? Szemétség lenne? Mit tegyek, ha ez nekem sok?

Figyelt kérdés

A mostohatestvéremnek lett egy babája, most 4 hetes. Még a kórházban megkértek, hogy legyek a keresztanya. Örültem, mert nekem a keresztanyám az egyik legjobb barátnőm, hiába van közöttünk 20 év. De azóta kb. ingyenes bébiszitternek gondolnak...

Minden hülyeséggel felhív, odarángat, hogy vigyek neki kaját, elhív az éjszaka közepén, hogy "jaj, a barátja elment a barátaival egy kicsit szórakozni, ő nem mer otthon lenni éjjel egyedül a babával".

Felhív azért, hogy menjek el értük kocsival és vigyem el őket bevásárolni, mert ő nem mer vezetni, fél hátratenni a babát. Ma reggel azért hívott, hogy menjek el, mert nagy baj van, de már a sírás határán volt. Jó, rohantam, 30 helyett kb. 80-nal mentem. Megyek be, erre közli, hogy a baba nem kelt fel már 4 órája és 3 óránként kéne ennie, most mit csináljon....

Már nagyon elegem van és képtelen lennék ezt elviselni egy életen át. De anya azt mondja, hogy cserben hagynám, ha most azt mondanám, hogy inkább kérjenek meg mást... De nekem is megvan a saját életem, nem rohangálhatok minden hülyeség miatt hozzájuk napjában többször.

18L

2016. febr. 6. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Le kéne vele ülnöd és elmondani neki, hogy ők vállalták, nem a te gondod vagy felelősséged, hogy állandóan odamenj és te pesztráld a gyereküket. Oké, hogy besegítesz néha, vagy odamész, elbeszélgettek, de nem a te dolgod mindig kisegíteni, ha gondja van. Ott van neki a párja, elvégre ketten vállalták a gyereket és oldják meg.

Néha szívesen eljössz, ha tudsz, de ne úgy tartsanak számon, hogy te vagy az, akit mindig le lehet akasztani a szögről.

Ha tudsz, akkor jössz, egyébként meg oldják meg maguk.

És az, hogy vállalod a keresztszülőséget, az sem jár együtt azzal, hogy ugyanúgy ugrani kéne nekik minden szavukra. Tehát a dolgokon nem az fog változtatni, hogy te most elvállalod-e vagy sem a keresztszülőséget.

2016. febr. 6. 12:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Hat ez erdekes, 18 eves vagy es teged kerdez ilyenekrol, hogy mennyit kell enni a babanak ?

A vezetest meg ilyeneket meg megertem.

Viszont szules utan 4 hettel meg boven tombolnak benne a hormonok, honapokig eltart mig ilyen " kerge ".

En azt mondanam, hogy gondolkozol rajta, adjatok fele evet a dolognak, es meglatod, hogy valtozik.

Ne adj meg valaszt most.

2016. febr. 6. 12:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább le kellene ülnöd vele megbeszélni a dolgokat.

Hogy ő hogy gondolja a keresztszülőséget, és te is hogy gondolod.

Inkább előtte tisztázzátok le, ki mit vár a másiktól, és az alapján döntsd el, hogy szeretnéd-e.

Nem kell a hormonokra fogni, azért mert valaki szült, még nem kell csicskáztatni a leendő keresztszülőt minden sz.rért.

Mondd meg neki, hogy neked ez sok. Szívesen leszel keresztanya, de ez nem jelenti azt, hogy innentől hármótoké a gyerek. Ugyanúgy neki és a párjának kell ellátnia, és megoldania a körülötte lévő teendőket, te meg mész és segítesz, amikor akarsz, meg amikor van rá időd.

2016. febr. 6. 13:19
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem meg rohadt egyszerü : nem mész amikor neked nincs kedved ,nem veszed fel a telefont ha neked nem jó.Akkor majd feldolgozza ,hogy nem rángathat kedvére ,ha megsértödik ö baja.Egyébként nézd el neki ,4 héttel a szülés után én rosszabb voltam.Kellett jó 3-4 hónap mire visszakaptam önmagamat ,nem voltam túlérzékeny ,hisztis na meg összeszoktunk a babával.Addig én is állandóan hívogattam a védönöt ,az orvost (semmi baja nem volt a fiamnak pedig csak én paráztam túl).
2016. febr. 6. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj. Amúgy sem ezt jelenti a keresztszülőség, hogy ugráltatnak.
2016. febr. 6. 14:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A három gyerekemnek vannak keresztszülei. Annyit tesz a dolog, hogy alkalmakkor felköszöntjük egymást, néha összejárunk születésnapozni, de pofátlan módon nem használjuk ki egymást. Ez nem erről szól!
2016. febr. 6. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!