Tesóm szerint egy baba körül nincs semmi tennivaló, egész nap nem csinálok semmit, egy lusta d. ög vagyok, ez komoly?
Figyelt kérdés
Előre írom, hogy ez most panasz lesz, mert eléggé felhúzott. Természetes elmondtam neki is ezeket, de meg sem hallotta. Az egész azzal kezdődött, hogy felháborította, hogy megkértem a férjemet, hogy tegye tisztába a lányunkat, mert én épp csináltam valamit. Szerinte ez az én dolgom, a férjemnek munka után csak pihenni kellene, mert én úgyis otthon ülök egész nap és nem csinálok semmit... A semmi az annyi, hogy egész nap szinte megállásom nincs, eléggé rendmániás vagyok, mindennek megvan a helye, élére vannak a ruhák vasalva, úgy betéve a szekrénybe, stb. Plusz a 9 hónapos lányunk is sok figyelmet igényel, igyekszem mindenben maximálisan teljesíteni, arról nem is beszélve, hogy ezalatt a hónapok alatt egyszer sem fordult elő, hogy a férjem vagy anyukám vigyázna a lányunkra, én meg lepihenek vagy programozok kicsit, pedig 10x kel éjjel a kisasszony, szóval kipihent nem igazán vagyok. Olyankor inkább igyekszem minél több dolgot megcsinálni, hogy később vele foglalkozhassak. Annyira sokan gondolják azt, hogy a házimunka és gyereknevelés nem munka. Szerencsére a férjem nem olyan és ki is akadt azon, amit a testvérem mondott, de azt tapasztalom, hogy a legtöbb férfi még mindig így gondolkozik...2018. aug. 9. 06:42
11/12 anonim válasza:
Van dolog egy kisbaba/kisgyerek körül, de nem annyi, mint amit sokan belelátnak. Azért néhányan téves képet festenek itt a szülői létről, beállítják horrornak a házimunkát, a főzést pedig a mai modern technológia mellett ez nem nagy dolog. Bedobálom a mosógépbe a ruhákat, a szárítógép megszárítja, a mosogatógép elmosogat, a sütő megsüti az ételt, a kávéfőző lefőzi a kávét nekünk maximum csak pakolni kell, port törölni és ablakot pucolni. Nagytakarításnál a házat 2-3 óra alatt fényesre suvickolom, napi szinten 1 óra a rendben tartása. A maradék időben a lányomat figyelem, de nem árgus szemekkel. Nálunk nincs semmi, amit elérhet, amit leverhet, a polcrendszert nem éri fel. Székre márszni még nem tud. Éles, szúró, vágó dolog nincs elől, fürdőbe nem tud bemenni stb.. simán tudok mellette internetezni vagy filmet nézni vagy amit akarok. Ő odajön hozzám, játszunk, beszélgetünk ilyesmi.. lemegyünk a játszótérre, ott figyelni kell rá nagyon is, mert egy pillanat alatt eltűnik a szemed elől. Itthon medencézünk, hintázunk, homokozunk, csúszdázunk, lépcsőzünk. Én most is a gép előtt ülök, csajos alszik és rend van a házban pedig nem töltöttem el 30 percet a rendrakással. Ha felkelt, filmet nézünk, kimegyünk estefelé az udvarra, 8kor alszik én meg a kreszt tanulom :)
12/12 anonim válasza:
Ja amúgy 15 hónapos és a konyhai székre azért nem tud felmászni, mert még magas neki, viszont az ágyunkra és a kanapéra simán felmegy meg lejön úgy, ahogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!