Ha úgy gondolom, hogy a gyerektartás nem az arra a szándékra megvásárolandó holmikra költetik, akkor azt elküldhetem úgy, hogy egy annyit érő csomagban bevásárlok a gyerek szükségleteinek megfelelő dolgokat?
Amúgy a kérdésre visszakanyarodva: Miért nem veszel ruhát a gyerektartáson FELÜL????
Vagy te x ezer forintnál meghúzod a határt, ennyi és nem több a gyerekre egy forinttal sem???
És nem szégyenled magad, amikor azt írod: "Arra neki nem lesz problémája, mert a masik csávonak van penze nem is kevés elvileg." (rezsi, és egyéb szükségletekre értve.)
SZóval a pasi fizeti a GYEREKED rezsijét kajáját stb. is, és te nem vagy képes nyamvadék pár ruhát venni pluszban??? Te akarod elkölteni a gyerektartást? Nem te határozod meg, épp mi kell neki.
De ha jobban tudod, akkor mint írtam, vedd magadhoz a kicsit. Akkor arra költöd a gyerektartást, amire akarod, hisz te fogod kapni...
Nekem egyikőtök sem tűnik túl alkalmasnak a gyereknevelésre, legalább is az általad leírtak szerint. De ha te úgy gondolod, hogy te jobban gondját tudnád viselni, kérd, hogy nálad legyen elhelyezve. Maradsz otthon gyed-en, és te kapsz gyerektartást. Ismerek apukát, akinél ez a helyzet.
Csak kérlek, ne mondj már olyan hülyeséget, hogy aki a 9 hónapos babájának nem ad krémtúrót, az hazudik. Nem mindenki tuszkol le mindent a gyerek torkán, amit le tud nyelni. Azzal, hogy az anyja joghurtot ad neki, semmi baj nincs, azt már kaphat. Bolti krémtúrót viszont ennyi idősen még nem. Mondjuk tejet sem, állításod szerint az anyja azt is ad neki (bár lehet, hogy a tápszerre gondoltál). Meg azt is írtad, hogy főz neki, aztán meg azt, hogy nem vesz neki kaját. Na ezzel mi a baj? Miért baj, ha otthon készült ételt kap, és nem üvegeset_? Vagy szerinted az otthon készült étel ingyen van, úgy terem a hűtőben az alapanyag?
De mondom, egész nyugodtan lehet pereskedni, ha szerinted az anya nem látja el megfelelően a babát, mehetsz bizonygatni, hogy te jobban ellátod. Ki tudja, még a végén lehet, hogy neked van igazad
Nyilván vennék neki azon felül is. A gyerekemnek a világot megadnám.
Nem, nem szégyellem magamat. Mivel úgy gondolom, hogy erre volt elég kemény lába köze, akkor vállaja az ezzel járó anyagi vonzatát is. Ha tisztában volt, hogy ott a gyerek, akkor azzal is tisztában kellene lennie mivel jár egy gyerek és a párom szájából telefonbeszélgetés során nem egyszer hangzott el, hogy neki sok a pénze. Ezt tényként vetettem fel és nem elvárás gyanánt, hogy pénzelje a gyerekem. Ebből adódóan félreértés ne essék, nem azt akarom, hogy eltartsa a gyerekem és pénzelje helyettem.
Igen, haragszok rá. Mivel egy gyerekes anyukára nem illik ráhajtani úgy, hogy ott a párja mellette. Szerintem elég gerinctelen dolog. Te sem örülnél neki, ha a párodat így csapnák le a kezedről. Biztos vagyok benne, hogy nem köszönnéd meg neki.
Nyilván abból főz amit megveszünk bevásárlásból. Azzal nincsen baj, hogy főz.
Konrétan tejre gondoltam, nem tápszerre gondoltam. Tudom mi a különbsége. De kakaót is kapott már.
Nem gondolnám, hogy a torkán nyomom le, ha mikor meglátja akkor örül neki, meg csapkodja az asztalt. Nagyon gyorsan be szokta nyomni. Én mondjuk a fagyit is megkóstoltattam vele. De abból éppen, hogy csak egy picit a kanál végéről, mivel nem szerettem volna, hogy megfájduljon a torka. Én bátrabban kóstoltatok vele dolgokat meg kell hagyni. De nagypapám is azt mondta, hogy régen nem vettek semmit sem ennyire szigorúan.
Tudom nem a kérdésedhez kapcsolódik, de arra már válaszoltam is, csak egy jó tanács: ne adjatok neki olyat ami nem ajánlott, mert később komoly problémái lehetnek. Az én fiam eleve tejfehérje allergiával született, 16 hónaposan kapott először tejterméket, 2 éves múlt, a múltkor evett az Apja müzlijéből, nagyon fájt a hasa, hiába örült neki akkor.
Nekem 2 ismerősöm is van, akik nem tartották magukat ezekhez az ajánlásokhoz. Az egyik már fél évesen elkezdte túró rudival meg krémtútóval etetni, a másik meg már mikor csípőficam vizsgálatra mentünk azt hiszem 2-3 hónapos korukban dicsekedett, hogy az ő lánya már karfiollevest eszik. Mi lett mindkét gyerekkel? 2 éves korukra folyton az orvost járják asztmával, fulladásos rohamaik vannak, kiütéseik. Az anyák saját maguk mondták, hogy azért mert nem megfelelően és megfelelő időben vezették be az ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!