Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha úgy gondolom, hogy a...

Ha úgy gondolom, hogy a gyerektartás nem az arra a szándékra megvásárolandó holmikra költetik, akkor azt elküldhetem úgy, hogy egy annyit érő csomagban bevásárlok a gyerek szükségleteinek megfelelő dolgokat?

Figyelt kérdés
Párommal nem rég valtunk el, ő anyjához ment, de onnan meg is lépett a csávóhoz aki miatt elhagyott. Még nem egyeztünk meg, abban, hogy mennyit és mikor. Nem is hajlandó felvenni a telefont és, ha véletlen fel is venné, akkor nem is hajlandó rá válaszolni. Én attól tartok, hogy az a pénz nem arra fog elmenni amire szánom. A gyerekre. Hanem más élvezeti cikkekre. Ebben az esetben küldhetem úgy is, hogy egy csomagot abban az értékben? Gondolok itt ruhára, pelenkára, játékokra...

2018. aug. 3. 13:30
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Mert a gyerektartásból fizeti a villanyt, vizet, kaját, mosóport, stb is.

Tehát nem csak a kézzel fogható kizárólag a gyerekhez kapcsolódó dolgokat.

2018. aug. 3. 13:35
 2/44 A kérdező kommentje:
Arra neki nem lesz problémája, mert a masik csávonak van penze nem is kevés elvileg.
2018. aug. 3. 13:36
 3/44 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem a legjobb ötlet, anyuka mindenképp fog költeni kajára, ruhára, mert muszáj, valószínűleg többe kerül, mint a gyerektartás, de jobb ha ő tudja kiválasztani a ruhát (ő tudja mire van éppen szükség) vagy a bébiételt (ő tudja mit szeret a gyermek).
2018. aug. 3. 13:38
 4/44 A kérdező kommentje:
Nem eteti bébi étellel. Tejet szoktott neki melegíteni vagy főz valamit. Ha kajára költené nem is lenne belőle baj. Nekem az az egyetlen problémám, hogy abbol a penzből nem kapna semmit sem a gyerek. Nekem kellett könyörögni, azért is, hogy vegyünk a gyereknek uj ruhát mert kinőtte. A gyereket sose nézi. Csak magát. Azért is le voltam szidva mert merni vettem a gyereknek Mia Krémtúrót. (9hónapos gyerek)
2018. aug. 3. 13:41
 5/44 anonim ***** válasza:
98%
A gyerektartást nem fizetheted majd tárgyi dolgokkal.Ha a bíróság majd megítéli az x összeget,azt készpénzben kell az anyának odaadnod,mert az elvileg arra szolgál,hogy a gyereknek legyen tető a feje fölött és legyen víz,villany stb..Ezen felül te vehetsz a gyermeknek ruhákat,játékot,de azzal a gyerektartást nem tudod majd kiváltani.Azt fizetned kell minden hónapban.
2018. aug. 3. 13:42
 6/44 anonim ***** válasza:
97%

Nem szoktak örülni neki. Bíróság is pénzt állapít meg ha válóper van, nem pedig x darab pelenkát. Az anya tudja milyen pelust milyen positörlőt milyen fajta ruhát (pláne milyen stílusút) szeretne adni a gyerekre. Ő tudja mit eszik, mit nem. Számára az x fajtájú pelus vagy tápszer pl. kiszúrás lesz, ha úgysem azt használják.

Nincs mit tenned akkor se ha szerinted nem arra költi amire te gondolod. Bebizonyítani nem fogod tudni. Ez egy nagyon car szituáció, mikor ilyen rossz viszonyban váltok el, és a sok balhé csak a gyereknek lesz a legrosszabb :((

2018. aug. 3. 13:43
 7/44 anonim ***** válasza:
84%

Miért nem indítasz gyermekelhelyezést, hogy szeretnéd, ha nálad lenne a gyerek? Ha ő ennyire rossz anya.

(nem csak a féltékenység beszél belőled???)

2018. aug. 3. 13:43
 8/44 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy már írták nem.

Azt pedig csak mellesleg jegyzem meg hogy nem is való a Mia krémtúró egy 8-9hós babának ...

Mielőtt anyukát alkalmatlannak állítod be nézz utána dolgoknak

2018. aug. 3. 13:56
 9/44 anonim ***** válasza:
33%

Én meg tudlak érteni, ismerek ilyen helyzetet a környezetemben.

Rossz látni azt, ha az ember támogatást ad a másiknak, de az elkölti cigire, benzinre, bármire, ami saját igény. Oké, oké, egy zsebbe megy, oda, ahonnan a rezsi is kimegy, de akkor is. Ha olyan helyre megy a támogatás, ahol egyértelmű, hogy a "plusz pénz" miatt tud karton cigit venni a nő, de ha nem lenne gyerektartás pénze, akkor mindenkitől tarhálna, akkor evidens, hogy ez neki segítség. Most csak egy példát mondtam. És igen, van ilyen.

De tényleg nem tudsz ellene mit tenni, csak annyit, hogy igyekszel jelen lenni a gyerek életében és segíteni, hogy meglegyen mindene.

2018. aug. 3. 13:59
 10/44 anonim ***** válasza:
86%
Off :Én sem adok Mia krémtúrót a csecsemőnek, tele van cukorral, iszonyú édes. Nem kell az ízérzékelését már csecsemőként totál elrontani.
2018. aug. 3. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!