A gyerektartás miért nem mindig annyi, amennyi a gyerek (ek) ellátásának havi összegének fele?
És hogyan akarod kiszámolni, hogy mennyi a gyerek eltartása? Vagy annak a fele?
Ha pl. az anyuka keres havi 500.000-t, az apuka 2milliót akkor nyilván a gyerekre nem 200.000 jut hanem 400.000-500.000/hó. De ha az anyuka 200e-t keres, az apuka meg 300.000-t akkor ennyiből kell valahogy kijönni.
A probléma ott van, hogy az anyuka nem a gyerekre költi el a pénz amit kap az apukától hanem magára vagy egy másik farokra.
Ha az anyuka keres 500 ezret, akkor miért kell gyerektartás? (Pláne ha az anya akart válni)
A lényeg, hogy ki lehet számolni hogy egy gyerekre mennyi kaját kell költeni. Nem a legmárkásabb kajákat venni, de nem is a legcsóróbbakat. Én pl diákként is havi 30 ezret költöttem kajára saját magamra és most hogy 200 ezret keresek, most is kb 40 ezret költök egy hónapban.
A lényeg, hogy nem a fizetés alapján kellene megítélni a gyerektartást, mert nem úgy van, hogy aki 100 ezret keres az 30 ezret költ a gyerekre, aki meg 300 ezret keres az 90 ezret.
Az inflációt is számolják valahogy a statisztikai hivatalban, nem? A kenyér, az átlagos-normális ruha, az iskoláztatás ugyanannyba kerül a szegényeknek is durván, mint a gazdagoknak.
Remélem érted amit mondok és tudunk még erről beszélni.
2:
Az USA-ban ÖTVENEZER férfi van börtönben azért jelenleg, mert nem fizették a tartásdíjat valamiért.
Nem a gyerek költségeit veszik alapul, hanem a fizetésre kötelezett anyagi helyzetét és azt, hogy hány gyereke van.
És nem is a felét kell(ene) fedeznie, mert a jelenlegi törvények szerint az együtt élő szülő természetben, a külön élő anyagiakkal gondoskodik a gyerekről.
Ha a 3-as logikádat követjük, akkor a házasságban élő gyerekeknél is meg kéne szabni hogy mit egyenek, nem?
Tegyük fel jól él a család, a gyerekek kapnak egészséges kaját, gyógyszert, járhatnak különórákra. Erről miért kéne lemondaniuk csak azért, mert a szüleik elváltak?
"A lényeg, hogy nem a fizetés alapján kellene megítélni a gyerektartást"
Dehogynem. A gyerektartas azert van, hogy kompenzalja azt a hatranyt amiert a gyerek csonka csaladban el, es megcsappannak az anyagi lehetosegek.
Mivel a gyerektartas a gyereknek jar ezert teljesen mindegy hogy mennyit keres az a szulo ahol a gyerekek vannak, a masiknak ertelemszeruen fizetnie kell.
Az ország neve Magyarország, nem Egyesült Államok.
Hogy ott néhány államban milyen elmebaj van (asszonytartás akár élethosszig, dollárezrekre rúgó ügyvédi -és bírói költségek, a fizetésre kötelezett körülményeinek figyelmen kívül hagyása), az itt érdektelen.
Aki vállalja a kizárólagos felügyeleti jogot, az vállalja a felelősséget is. Cserébe a gyerek mindig vele lesz, az apával pedig meghatározott időben, ráadásul az útiköltség is őt terheli a gyerektartáson felül.
Ha tehát egy férfi keres százezret, 40% a gyerektartás és a gyerekei 300 km-re költöztek, akkor nem nehéz kitalálni hogy a maradékból megélni nem lehet egyedül sem.
"az együtt élő szülő természetben, a külön élő anyagiakkal gondoskodik a gyerekről."
Pontosan. A gyerekrol valo gondoskodas az nem csak anyagi termeszetu, hanem rengeteg ido es energia is. Tegyuk fel az anyukanal marad a gyerek: o viszi az iskolaba, felugyeli, gondoskodik rola ha beteg, mossa a ruhait, es meg ezer mas dolgot csinal. A gyerektartas azt is kompenzalja hogy a masik fel ebben nem vesz reszt.
3, na kérdező. Azért mert a gyerek közös.
Kezdjük azzal, hogy nő vagyok, de mindegy. Ha nekem lenne egy gyerekem és az apánál élne, az apa keresne fél milliót amiből oké hogy 2-en elélnek, de én keresek havi 3 milliót akkor szerinted nem támogatnám a gyerekemet? Miért ne élhetne sokkal magasabb színvonalon? Viszont én odafigyelnék arra, hogy a gyerektartást az apa ne magára költse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!