Ha úgy gondolom, hogy a gyerektartás nem az arra a szándékra megvásárolandó holmikra költetik, akkor azt elküldhetem úgy, hogy egy annyit érő csomagban bevásárlok a gyerek szükségleteinek megfelelő dolgokat?
"Azert veszekedni kell, hogy menjünk el a gyereknek ruhát venni vagy pelust."
SZóval a gyereked meztelen, és oda végzi a dolgát, ahol épp a szükség rájön.
Ja, nem. Nyilván pelenkában van, és ruhában...
Te nem akarod magadhoz venni, de távolról jó mást kioktatni, ugye??? Szerinted ő hogy jár el dolgozni??? Elárulom, sehogy. A gyedből él, és a gyerektartásból.
És neked megtiltotta valaki, hogy pelenkát és ruhát vegyél neki, amíg együtt éltetek? Vagy ennyit nem tudsz egyedül megoldani?
Akkor hogy akarsz neki külön élve bármit venni?
Nem, és nem is lenne jó ötlet. És ha a bíróság megítéli, onnantól kezdve pedig köteles is vagy pénzben fizetni.
És a 14-es válaszolónak: de, egy 9 hónapos baba még hivatalosan is csecsemő.
Bolti krémtúrót én sem adtam volna 9 hónaposan. Amellett, hogy semmi szüksége nincs ilyen cukrozott mű dolgokra, az sem mindegy, hogy hogyan vezeti be az anyuka a tejtermékeket (bírja-e egyáltalán, mit kapott és mennyit,...) Az pedig, hogy az ismerősök hogy csinálják, ne legyen már érv... Ha ez megnyugvást ad, hát legyen. De biztos vagyok benne, hogy olyat is csinálnak, amivel nem értesz egyet, azt mégsem reklámozod...
Lehet te úgy gondolod nem a gyerekre költi, de a bíróság nem azt mondta ki, hogy x ezer forintot vagy annak megfelelő értékű csomagot adj a gyereked anyjának, hanem x ezer forintot.Szóval kár bármilyen rossznak beállítani az anyját csakhogy neked ne keljen pénzt adni.Jogilag be lehet rajtad vasalni.Az hogy konkrétan a gyerekre költi e azt a pár ezer forintot amit megítéltek neki vagy pld villanyszámlára alapvetően tök mindegy,mert attól még etetnie kell egész hónapban és ruhát is vesz neki biztos.Ha bizonyítható volna ,hogy rossz anya meg nem érdekelné a bíróságot, hogy te férfi vagy simán neked ítélnék...
Az meg, hogy megemlítetted az új pasiját arra mutat, hogy haragszol rá amiért ő már új életet kezdet..
Én sem adok amúgy krémtúrót a babámnak aki annyi idős mint a tiétek.Marha sok cukor van benne, nem kell az ekkora gyerekeknek.Natúr joghurtot igen friss gyümölcsöt beleaprítva kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!