Mit szóltok ezekhez a nevekhez?
Eleonóra, Jadviga, Izabella, Borbála
Mivel férjemmel történészként végeztünk, így mindketten magyar királynék nevében gondolkozunk.
Mit gondoltok? Ikerlányaink lesznek. :-)
Köszönöm, mindenkit felpontoztam. :-)
Gondoltunk már arra, hogy dupla név nekik, úgy nem kéne választani. A vezetéknév rövid, mássalhangzóra végződik, illetve van benne egy o és egy a, úgyhogy mindegyik névhez menne.
Anna édesanyám, így az kiesik. Anasztáziáról a mesére asszociálok nagyon... Katalin egyáltalán nem tetszik, illetve a többi sem. :-(
Most épp végignéztük a fiú neveket, habár minek? :-), és ahogy mondogattuk, hogy mi tetszik, ott is uralkodónevek kerültek be a “top” listába. :-D Zsigmond, Rudolf, Henrik. Menthetetlen. :-D
Ami még női név és királyné, az a Mária meg Erzsébet, de azok se, egyáltalán.
Ellenben örülök, hogy azért mindegyik általam felsorolt valamennyire elfogadható és vállalható. :-)
Ha nem gond, hogy Habsburg-nevek, akkor Zsófia, Antónia, Valéria, Karolina esetleg? Szerintem szép nevek. A tieid közül csak a Borbála tetszik, és a Jadviga helyett magyarosan, hogy Hedvig. A Jadviga nekem nagyon idegen, ez egy lengyel név.
Vagy ha nem ragaszkodsz, hogy királyné legyen, akkor a Kinga? Vagy esetleg magyar vonatkozással lehetne adni az Irén nevet is, mint az Eiréné magyarosított változatát Szent László király lánya után, aki bizánci császárné lett.
Eleonóra- Szerintem nagyon szép,kellemes hangzású név, és nem gyakori.
Jadviga- Számomra kicsit kemény hangzású, nem annyira nőies,mint pl az Eleonóra.
Izabella- Gyönyörű,egyik kedvenc lány nevem,listás nálam is.
Borbála- Valamiért sosem tetszett+ negatív személyhez is kötöm sajnos.
Eleonóra és Izabella.
Szerintem felesleges mellé még egy név, önmagukban szépek és helyt állnak.
Én mindenkit felpontoztam.
A Hedvig nem tetszik sajnos, pedig tudom, az a magyar, de a Jadviga változata viszont nagyon.
Zsófia: nagyon elterjedt, pedig szép, elegáns.
Antónia: nem igazán.
Valéria: Egy nagyon öreg asszony jut róla eszembe.
A K-s nevek úgy tűnik, nem tetszenek. Karolina, Kinga, Katalin... Valamiért nem igazán.
De nagyon rendesek vagytok, hogy így ajánlotok! :-)
Féltem kicsit, hogy a Jadvigával kiverem a biztosítékot, pedig nekem valamiért nagyon beakadt. Senkivel nem találkoztam még, akit így hívnának, és nem is gondolom extrémnek vagy tucatnak, mint Zoé vagy Dzsennifer. Pedig a Zoé sem ronda, csak volt idő, mikor minden második kislánynak Zoé volt a neve.
Izabella valóban gyönyörű (azért is listás), de én is félek attól, hogy mostanában nagyon felkapták, és tényleg, mire oviba menne a kislányom, lenne másik 3 Izabella meg Bellácska vagy Izácska. Bár nekem a becézések alapból nem annyira tetszenek, ezt lehet, Anyumtól hoztam. Engem is próbáltak becézni oviban, de aztán Anyum szólt, hogy nem az a nevem. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!