Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Néhány anyuka hogy csinálja,...

Néhány anyuka hogy csinálja, hogy kisgyerek mellett is mindig olyan a megjelenése, mint egy szappanoperából kilépett csilli-villi nagyasszonyé?

Figyelt kérdés
Néhány anyukán nagyon el tudom ámulni, mindig full smink, tip-top selyem ruha, tökéletes manikűr és haj, parfüm, ékszer a játszótéren is
2018. júl. 31. 16:21
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
42%

Szegény-szegény 53%-oska :) Még mindig nem találtál valami hülyét aki végre teherbe ejt, ezért muszáj még mindig a gyereknevelés rovatban levezetni az ebből adódó frusztrációidat? HM :) Rossz lehet neked.

Peeersze tudom-tudom Te SOHA de SOHA nem akarsz, nyilván azért ezért esz itt a fene állandóan. Legalább magadnak ne hazudnál kisbogár :D

2018. aug. 1. 07:26
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van olyan ismerősöm aki szintén mindig panaszkodik, hogy mások sminkelnek, a gyerekkel nem foglalkoznak bezzeg ő! Fésülködni se tudott hetek óta. Közben fb-n anyukás csoportokban lóg naphosszat (betett engem is, beleolvasgattam... Hát ha csak fele annyit nyomkodná a telefont/laptopot simán lett vola ideje). Sokan mártírkodnak, hogy a gyerek mellett semmit se tudnak, de a fb, sorozatok és pletyka az megy, arra van idő 🤷. Napi 20-30 percet hanyagolná, kihagyna egy részt a ,,szent sorozatból" lenne is idő másra, vagy amikor 5 oldal panaszt ír ki, akkor kétlem, hogy 100%ban a gyerekére koncentrál közben. Sokaknak lekéne szakadni a vírtuális világról, nem ott szidni mindenkit aki másképp csinál valamit, sokkal boldogabbak lennének plusz idő is lenne. (Mielőtt kapom a köveket, hogy itt vagyok: alszik a gyerekem épp és utána indul a mi napunk is)
2018. aug. 1. 08:37
 23/32 anonim ***** válasza:
87%

Sminkelni, átöltözni tényleg nem nagy idő. De jól kinézni nem mindenkinek ilyen egyszerű. Akinek például problémásabb a bőre, annak sokkal több időt kell ráfordítania. Ha valaki csak úgy feldobja a sminket az amúgy nem túl ápolt bőrére (és nem olyan szerencsés, hogy minden nélkül is hamvasbarack pofija van), attól nem fog jól kinézni.

Frizura ugyanez, van, aki szerencsés és/vagy megtalálta azt a hozzáillő frizurát, amit időnként megigazít a fodrász, de amúgy két simítás a fésűvel és már jól is áll, de van, akinek sokkal többet kell vesződnie a hajával, mert túl vékony, túl vastag, össze-vissza áll, stb. Van, akinek sűrűn kell mosni, utána beszárítani, hogy álljon valahogy, stb.

Mint ahogy csini ruhát sem olyan egyszerű mindenkinek felkapni. Akinek eleve tök jó alakja van, az jóformán bármit felvehet, de akinek nem tökéletes a teste, annak már nem ilyen egyszerű a dolga. A másik, hogy van, akinek genetikájából adódóan jó az alakja, vagy kevés ráfordítással olyan, másnak meg nagyon kell rá figyelnie, és sok munkájába kerül, hogy olyanná alakítsa, amilyenné szeretné.

Vagy a saját gondomat is mondhatná példának: én nagyon izzadós vagyok sajnos, ezért nyáron szinte sosem érzem magam tipp-toppnak, hiába öltözöm fel csinosan, mire odáig eljutok, hogy elinduljak itthonról a gyerekekkel, már kétszer leizzadtam. Nem vagyok büdös, semmi ilyesmi, de már tapad itt-ott a ruha, ha kilépek a házból, anyagában sem mindegy, hogy mit veszek fel, muszáj olyat választanom, ami nem izzasztós anyagú, és lehetőleg kimondottan lenge, szellős fazon.

Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de azért vannak, akiknek az ilyen "skatulyából kihúzott" megjelenés sokkal több idejébe és erőfeszítésébe kerül, mint másnak. Úgyhogy annyira azért nem értelmetlen a kérdés, mint ahogy sokan beállítják, nem is feltétlenül rosszindulatú, én is el szoktam rajta gondolkodni, hogy a mindig csinos, mindig tökéletesen öltözött/sminkelt nőknek vajon mi a titkuk. Nem vagyok én sem toprongyos, adok magamra, de azért nem vagyok mindig elégedett a külsőmmel.

2018. aug. 1. 12:04
 24/32 anonim ***** válasza:
60%
Kinek mi a szép. Én sosem sminkelem magam, de nem vagyok lestrapált anyuka. Igaz most készülök majd melegítőszettet venni mert már nagyon trehányak az itthoni ruháim és többnyire itthon vagyunk. Ki mibe érzi jól magát. Van, aki miniszoknyában, van aki nadrágban (mint én). A párodnak kell tetszeni nem másnak. Én sokszor az ő rendőrségi pólójában meg egy bugyiban vagyok itthon összefogott, felcsatolt hajjal és amikor elmegyünk a boltba, akkor is csak felkapok egy pólót, egy nadrágot, kifésülöm a hajam. Utálom a sminket, ebben a melegben baromira nem jó. Látnál amúgy mikor az új telkünkön dolgozok és folyik rólam az izzadtság :D Na akkor mit szólnál :D
2018. aug. 1. 16:55
 25/32 anonim ***** válasza:
14%
Utolsó, biztos nagyon gerjesztő lehetsz a párodnak :D
2018. aug. 1. 19:03
 26/32 anonim ***** válasza:
65%

Most ezt miért kellett?

Mikor megismert, sem sminkeltem. Én se szólok rá, hogyha egy szál gatyában van itthon. Én szeretem az ő rendőrségi pólóját, most ez miért baj, ezért kellett lepontozni? Soha nem hordtam magassarkút, nem szeretem a miniszoknyát sem. Ő megmondta nekem, hogy neki nem kell csinibaba, mert volt már sok csinibabával, csak a baja volt velük. Neki szép vagyok, tetszem és ő többre értékeli azt, hogy járok vele területet tisztítani maszek munkaként és a fűkaszával dolgozom mintsem, hogy azt mondjam, hogy jajj letörött a körmöm.. A kertet kapálom, ami 500 m2 rendben tartom szinte az egész 1800 m2-t. Itthon vagyok most is egy melegítőben és egy pólóban mert ahhoz van kedvem. Ha bulizni megyünk nagy ritkán, akkor van szép ruhám, fel szoktam venni de egy farmerban és egy pólóban tökéletesen elégedett velem. Nem értem, mit kell itt bunkóskodni. Terhes vagyok a második babánkkal, ha nem tartana vonzónak, teherbe ejtett volna úgy, hogy meg volt beszélve? Honnan tudod, hogy nézek ki? Igen, néha izzadt vagyok és büdös, ahogy ő is, de ezt ő többre értékeli mintha egy kg parfümöt magamra fújtam volna. Azt csinálom, amit egy ekkora portán kell, ha azt látta volna, hogy egy csilivili nagyasszony vagyok, nem is csinált volna nekem gyereket. Barátnőm ilyen, nekem párom megmondta, nem kellene neki. Egy hét után dobta volna. És párom sem nem kövér, sem nem ronda - rendőrként dolgozik, én ügyintéző vagyok, de itthon neked nem tök mindegy, miben flangálok? Igen is jól áll rajtam a rendőrségi póló, ha ezt tudni akarod..ha még van beszólni valód lehet más kérdéshez tiplizni.

2018. aug. 1. 19:46
 27/32 anonim ***** válasza:
92%
Ja és kb tegnap volt az utolsó alkalom, hogy mentem vele melózni mostantól csak az itthoni munkákat csinálom, mielőtt belekötnél, hogy terhesen na persze.
2018. aug. 1. 19:49
 28/32 anonim ***** válasza:
32%

Na jó azért ezek már végletek, nem csak az agyatlan csinibaba meg a sminkeletlen pólós nő van. Én imádok sminkelni, csinosan öltözködni, de nem vagyok egy eszetlen liba aki elhanyagolja a gyerekeit. Sőt, ők is gyakran kapnak új ruhákat, kislányom pedig mindig a ruhája színéhez passzoló csatot vagy hajgumit kap pedig még nincs egyéves.

Mégis foglalkozom mindennel amivel kell, és főzök is 2 naponta mert szeretek.

A smink nekem napi 15 perc (elég profi vagyok benne), ruha és parfüm további 2 perc. A hajam hosszú szőke, magában is szép tehát nincs vele dolgom csak fésülni és heti 2X mosni. Nem nagy dolog.

2018. aug. 1. 20:36
 29/32 anonim ***** válasza:
95%
Nem végletek csak nem értem, miért kell a másikat fikázni, ha nem sminkel és nem öltözik ki. Én nem szeretek kiöltözni, de nem vagyok trehány és lestrapált. Mindennap fürdök, fogat mosok, fésülködök, járok havi 1x kozmetikushoz. Van éjszakára szép hálóingem, azt fel szoktam venni. De miért nem lehetek pólóban, ha nekem az tetszik? Nagyon csinos felsőket lehet manapság kapni! Nem egy szürke, egyszínű, lehányt pólóra kell gondolni. Nagyon ritkán hordok nyári ruhát, teljesen feleslegesnek tartom addig, amíg elmegyünk az auchanba bevásárolni vagy a piacra. Majd, ha dolgozni fogok, akkor másképp leszek megint. Mi játszótérre nem járunk, mert nincs a közelünkben, de van itthon minden. Nekem nincs szükségem arra, hogy vasaljam a hajam, mert egyenes és nem akarom göndöríteni sem, sem befonni, sem felkontyolni. Jó felcsatolva mert azt is szépen meg tudom csinálni. Itthonra teljesen felesleges a smink, mert úgyis szétfolyik. A szemöldököm ki van festve, tökéletes keretet ad az arcomnak. De pl 2 hete voltunk nyaralni és megdöbbentő vagy sem, felvettem egy nyári ruhát, egy hozzáillő topánkával, kiengedtem a hajam az esti bulihoz. A három lány közül én voltam az egyetlen, aki kiöltözött volt aki szürke gatyában szürke topban ment bulizni a párjával. Mindenki szép valakinek. A párja látja benne a szépséget, tudja, hogy miért szereti. Én nem hiszem, hogy van bárkinek is joga felülírni, hogy ki hogy öltözködik, sminkel. Mindenki úgy, ahogy akar helyzettől függően. Én nem hiszem, hogy egy vásárláshoz ki kell öltözni azért, hogy ismeretlenek nehogy slamposnak gondoljanak..a bulizás megint más vagy egy rendezvény. Mindennek megvan a maga helye és ideje de pl egy vacsorán is, ha a nő nem sminkel, de ki van öltözve senkinek semmi joga leszólni!
2018. aug. 1. 21:06
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Én megértelek 55%-os.

Nem is értem mi ez az otthoni ruha mizéria.

Én szeretem a miniszoknyákat, kis egyberuhákat csini blúzokat, blézereket, de itthon lezseren vagyok mert úgy kényelmes. Nem volt ez még soha probléma, a párom is szépen öltözködik de itthon ő is a kedvenc lezser rövidnaciját szereti meg egy pólót.

Francért kell már azon is összeveszni hogy OTTHON ki hogy "divatol"??

Ja sminkelni meg csak régen sminkelten, párom örömére már nem kenegetem magam, szerinte így szebb az arcom.

Amúgy meg igen, minden nő a párjának kell hogy tetsszen nem vad idegen versengő nőknek.

2018. aug. 2. 07:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!