Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet kisgyerek mellett...

Hogy lehet kisgyerek mellett ápolóként dolgozni? (4-5 éves) a többi a leirasban

Figyelt kérdés
18éves vagyok és diplomas apolonak keszultem de jött a baba es megszeretném tartani. Párkapcsolatom van de elég ingatag mert az apa nem nagyon barátkozik az apaság gondolataval. Emiatt egy evet eltolodik a felsofoku tanulmanyom,de jovore ujra jelentkezek. Hogy lehet megoldani az ejszakazast egyedulallo anyakent egy kisgyerekkel? Ne savazzatok légyszi hanem ötleteket adjatok. Azért gondoltam a diplomás ápolora mert azzal esetleg kulfoldre is eltudnek menni es keresett szakma. Esetleg valami mas egeszsegugyon belul ami jol fizet?

2018. ápr. 25. 08:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Hát...segítség nélkül sehogy sem tudod megoldani. Ilyenkor kellene a gyerek apjára támaszkodnod, de mint írtad, nem lehet. Marad a szülői segítség. Ha ők sem tudnak segíteni, akkor pedig ciki van, ugyanis az ápolók ha úgy vannak beosztásban, akkor éjszaka is dolgoznak.
2018. ápr. 25. 09:04
 2/16 anonim ***** válasza:
94%

Csak úgy, ha van kire bízni a gyereket: nagyszülők, bébiszitter, esstleg egy hasonló cipőben járó kolléganő, akivel váltott szakban vagytok és figyeltek egymás gyerekére.

Esetleg "csak nappalos" szakirányban is gondolkodhatsz: védőnő, fogászati asszisztens, fogtechnikus, gyerekorvos, háziorvos, gyógyszerész. Ezek is keresettek itthon és külföldön is, és nem sokkal húzósabb, mint a diplomás ápoló.

2018. ápr. 25. 09:06
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Segítség nélkül sehogy. Illetve a gyerek 8-10 éves koráig nappalozni, ambulancián dolgozni, majd amikor már elég érett arra, hogy otthon hagyd éjjelre, akkor lehet menni műszakba.

Ha kezdettől műszakban gondolkodsz, akkor kell egy apa, nagyszülő, bébiszitter, aki ilyenkor nálatok tud aludni, vagy ahova a gyereket el tudod vinni aludni (kezdetben az előbbi célszerű).

2018. ápr. 25. 09:14
 4/16 anonim ***** válasza:
71%
Én is diplomás ápoló vagyok, és egyedülálló anya. Igaz én már lassan 15 éve végeztem, azóta dolgozom is folyamatosan. Ja, és én is külföldre jöttem 12 évvel ezelőtt, ha tudod a nyelvet gond nélkül el lehet helyezkedni külföldön. A csoporttársaim, akik maradtak otthon, diplomás ápolóként mind főnővér pozícióban vannak, tehát nincs éjszakázás. Pont ez a jó a diplomás ápoló szakban. Egy- kettő év volt, míg dolgoztak rendes műszakban, kilencen végeztünk, ebből egy valaki intézetvezető ( Egyből a főiskola elvégzése után az lett), három főnővér, kettő rendelőben dolgozik, egy dolgozik gyógyszercégnek, három pedig külföldön. ja, és jól nem fizet, külföldön sem úgyhogy ezt felejtsd el.
2018. ápr. 25. 09:46
 5/16 A kérdező kommentje:
És ápolokent hogy tudnek olyan helyre menni ahol nincs ejszakazas? Csak par evig amig nagyobb lesz
2018. ápr. 25. 11:19
 6/16 anonim ***** válasza:
93%

A kórházakban is van ilyen, szakrendelőkben.

Ez szerintem egyéni megbeszélés kérdése az ápolási igazgatóval (vagy éppen hol hogy hívják).

Számtalan nő megy a betegágy mellől szülni, és legtöbbjük nem osztályra kerül vissza, vagy ha igen, akkor államdó nappalos beosztásra.

Persze kevesebb a pénz, de a gyerekért odaér az ember az ovibs/suliba.

2018. ápr. 25. 11:31
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszaitokat,várom továbbra is
2018. ápr. 25. 11:40
 8/16 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Én 10 éve dolgozom ápolónőként,a kislányom 3 éves.Aktív osztályon dolgozom 12 órában.Minden megbeszélés kérdése.Nálunk van apa,így én vissza tudtam menni 12 órázni,igaz nem teljes állásban,ha nem 130 órában csak,de vannak kollégáim akik úg, nevezett kismama műszakban dolgoznak,6-14-ig,7-15-ig,8-16-ig hétfőtől péntekig,és van olyan aki a szakrendelésre ment.Minden a munkáltatótól függ,hogy tud e,illetve akar e biztosítani gyerek barát beosztást.

2018. ápr. 25. 12:00
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én gyógytornász vagyok! A munkaidő 8-14-ig tart, utána lehet maszekolni, nincs hétvége, nincs éjszaka. Nagyon szeretem, ugyanaz a főiskola, mint ahol az ápolók is tanulnak, csak más szak. Ezzel Magyarországon nehezebb elhelyezkedni, de a külföld egy kánaán szintén. Nem tudom, hogy kell-e valamilyen különbözeti vizsgát tenni, ha esetleg nem maradsz itthon. 1-2 éve Angilába nagyon keresték a magyar gyógytornászokat. Az ottani gyógytornász fizetésből pedig nem is szerényen jön ki egy család:). Remélem tudtam segíteni.

2018. ápr. 27. 04:31
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is gyógytornász vagyok, épp ajálani szerettem volna a szakmám,de látom,már megtették 😊 2 kisgyerekem van,idén kezdtem dolgozni,igaz ahol én dolgozom 8 órában kell bent lenni,de ahogy előttem is írták,van ahol 6. Hasonló feltételekkel még esetleg a dietetikus szakmát tudom ajánlani,de nekem már pl. védőnő ismerősöm is ment külföldre dolgozni. Illetve nagyon keresettek kül-és belföldön egyaránt az MR operátorok (férjem szakmája). Ezek mind 4 éves főiskolai képzések az ETK-n. Ha tudok,szívesen segítek. Amúgy ha pedig nagyon jó tanuló vagy,még 1 évet ráhúzol és lehetsz fogorvos is!
2018. máj. 9. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!