Hogy lehet kisgyerek mellett ápolóként dolgozni? (4-5 éves) a többi a leirasban
Csak úgy, ha van kire bízni a gyereket: nagyszülők, bébiszitter, esstleg egy hasonló cipőben járó kolléganő, akivel váltott szakban vagytok és figyeltek egymás gyerekére.
Esetleg "csak nappalos" szakirányban is gondolkodhatsz: védőnő, fogászati asszisztens, fogtechnikus, gyerekorvos, háziorvos, gyógyszerész. Ezek is keresettek itthon és külföldön is, és nem sokkal húzósabb, mint a diplomás ápoló.
Segítség nélkül sehogy. Illetve a gyerek 8-10 éves koráig nappalozni, ambulancián dolgozni, majd amikor már elég érett arra, hogy otthon hagyd éjjelre, akkor lehet menni műszakba.
Ha kezdettől műszakban gondolkodsz, akkor kell egy apa, nagyszülő, bébiszitter, aki ilyenkor nálatok tud aludni, vagy ahova a gyereket el tudod vinni aludni (kezdetben az előbbi célszerű).
A kórházakban is van ilyen, szakrendelőkben.
Ez szerintem egyéni megbeszélés kérdése az ápolási igazgatóval (vagy éppen hol hogy hívják).
Számtalan nő megy a betegágy mellől szülni, és legtöbbjük nem osztályra kerül vissza, vagy ha igen, akkor államdó nappalos beosztásra.
Persze kevesebb a pénz, de a gyerekért odaér az ember az ovibs/suliba.
Szia!
Én 10 éve dolgozom ápolónőként,a kislányom 3 éves.Aktív osztályon dolgozom 12 órában.Minden megbeszélés kérdése.Nálunk van apa,így én vissza tudtam menni 12 órázni,igaz nem teljes állásban,ha nem 130 órában csak,de vannak kollégáim akik úg, nevezett kismama műszakban dolgoznak,6-14-ig,7-15-ig,8-16-ig hétfőtől péntekig,és van olyan aki a szakrendelésre ment.Minden a munkáltatótól függ,hogy tud e,illetve akar e biztosítani gyerek barát beosztást.
Szia!
Én gyógytornász vagyok! A munkaidő 8-14-ig tart, utána lehet maszekolni, nincs hétvége, nincs éjszaka. Nagyon szeretem, ugyanaz a főiskola, mint ahol az ápolók is tanulnak, csak más szak. Ezzel Magyarországon nehezebb elhelyezkedni, de a külföld egy kánaán szintén. Nem tudom, hogy kell-e valamilyen különbözeti vizsgát tenni, ha esetleg nem maradsz itthon. 1-2 éve Angilába nagyon keresték a magyar gyógytornászokat. Az ottani gyógytornász fizetésből pedig nem is szerényen jön ki egy család:). Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!