Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet gyereket vallalni...

Lehet gyereket vallalni egyszobas lakasba?

Figyelt kérdés
Kisbabat szeretnenk, jelenleg egy garzont berlunk es ugy velem, nincs megfelelo kondicionk a gyereknek, viszont mar harminc eves vagyok. Gyujtunk nagyobb lakasra, de meg nincs ra keret... Valaki jart hasonlo cipoben?
2018. júl. 30. 14:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
29%

Volt osztálytársam is ilyen lakásba született de ők nem terveztek elköltözni és tudtommal még mindig ott laknak.

Kiépítettek egy galériát neki így van "saját szobája"

2018. júl. 30. 15:16
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

kedves 8-as,ne haragudj,de a válaszaid kissé provokatívak..

Nem úgy írtam a kérdezőnek,mintha "hasonló helyzetben lennénk". Sajnálom,ha neked ez ment át a lényeg helyett,remélem neki nem.

2018. júl. 30. 15:16
 13/25 anonim ***** válasza:
49%
Bár a 10-esnek nincs igaza, és de, bizony van minden szmpontból tökéletes idő, az nem jelenti azt, hogy apró kellemetlenségek miatt ne vállaljatok gyereket egy egy szobás lakába.
2018. júl. 30. 15:30
 14/25 A kérdező kommentje:
Koszonom a velemenyeket! En jo nagy hazban nottem fel, bar csak nagykoromra lett kulon szobam, de igy nekem nehez belegondolni, hogy milyen lehet.
2018. júl. 30. 15:31
 15/25 anonim ***** válasza:
94%

"

"kedves 4-es,milyen jó, hogy megragadtad a lényeget, 1+nappali az kettő. Hurrá :)

Van egy nappalink,ami magába foglalja az étkezőt,a konyhát,és ebbe a légtérbe nyílik a bejárati ajtónk is. Remek."

Igaza van, mert ez nem egyszobás lakás, hanem kettö szobás és az nem ugyanaz!

Az egy szoba az, ahol ezen kívül csak fürdöszoba-konyha van, de olyan helyiség nincs az egy szobán kívül, ahol tartózkodni is lehet szabadidöben!

A kérdésre: lehet babát vállalni, csak nem javasolt, mert ha nincs pénzetek nagyobb lakást bérelni, akkor a baba mellett még kevésbé lesz, viszont a baba/kisgyerek mellett azért nektek sem ártana valamennyi élettér, ami így nem lesz.

De a kérdéshez ennek van köze..?

2018. júl. 30. 15:32
 16/25 anonim ***** válasza:
75%

Én nem tenném.

Max ha nagyon hamar van kilátásban költöési lehetőség.

Tehát nem 10 éves távlat, hanem max 1-2.

2018. júl. 30. 15:34
 17/25 anonim ***** válasza:
81%
Mi is egyszobásba kezdtük. Amikor a gyerek 9 hónapos volt akkor sikerült házat venni. Sztem a gyerek 1 éves koráig lehettek ott utána már kicsi lesz. Vágjatok bele nyugodtan, ki tudja mikorra sikerül.
2018. júl. 30. 15:37
 18/25 anonim ***** válasza:
81%

Nekünk ugyan két szobánk van, de egyel több gyerek lesz nemsoká, úgyhogy picit talán hasonló lehet a helyzet. Az a véleményem, hogy átmenetileg el lehet lenni. Úgy nem vállalnék egyszobásba gyereket, hogy kilátásban sincs költözés. De úgy, hogy amúgy spóroltok lakásra, szerintem vállalható, hogy 1-2 évig szűken lesztek.

Annyiban hasonló a helyzetünk, hogy a 2 gyerekkel se ideális ugye egy kétszobás, pláne, hogy még kicsi is az egyik szoba. De nekünk ez nagyon max 3 évre szól, aztán költözünk akkorába, hogy mindenkinek lesz saját szobája+nappali (ha előbb találunk megfelelőt a környéken, lehet előbb, most nyáron pl. majdnem vettünk egyet). Akkor lesz a nagylányom 6 éves, a születendő kisfiam pedig 2,5, addig elleszünk azért, ha nem is lesz extra kényelmes. Ennyi kellemetlenséget vállalunk azért, hogy ne kelljen annyit várni a kicsire. De úgy nem szülnék ide még egyet, hogy esély sincs költözni.

2018. júl. 30. 15:42
 19/25 anonim ***** válasza:
51%

3,5 éves volt a lányunk, mikor jött a kistesó, akkor költöztünk be a házunkba.

Előtte anyumnál laktunk, ill. volt egy 32 m2es garzonunk.

Egy kicsi gyerekkel elvagy, én oda feküdtem hozzá pihenni minden délután, este aludni később járt, tudtunk csavarogni együtt, reggel később keltünk.

2 gyerekkel nem menne, vagy, ami azt illeti, mire ovis lesz, jobb a normális méretű otthon.

Nyilván meg lehet oldani mindent, de nagyon sokat kell tűrni, szóval nem egy ideális megoldás.

Ha zavar a korod, és amúgy anyagilag, érzelmileg rendben vagytok, akkor azt mondom, vállald be. De ha normálisan akartok élni, azért a gyerek kb 3 éves korára el kell rendezni a nagyobb lakást. Addigra annyi cuccotok is lesz, hogy nagyon kényelmetlen lesz a picike garzon.

2018. júl. 30. 15:48
 20/25 anonim ***** válasza:
53%
Keressetek egy 2 szobás albérletet. Tudom, hogy drágább, de én inkább utaznék többet a munkahelyre, vagy élnék kevésbé felkapott helyen, de 1 szobásba nem vállalnék gyereket.
2018. júl. 30. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!