Lehet gyereket vallalni egyszobas lakasba?
Volt osztálytársam is ilyen lakásba született de ők nem terveztek elköltözni és tudtommal még mindig ott laknak.
Kiépítettek egy galériát neki így van "saját szobája"
kedves 8-as,ne haragudj,de a válaszaid kissé provokatívak..
Nem úgy írtam a kérdezőnek,mintha "hasonló helyzetben lennénk". Sajnálom,ha neked ez ment át a lényeg helyett,remélem neki nem.
"
"kedves 4-es,milyen jó, hogy megragadtad a lényeget, 1+nappali az kettő. Hurrá :)
Van egy nappalink,ami magába foglalja az étkezőt,a konyhát,és ebbe a légtérbe nyílik a bejárati ajtónk is. Remek."
Igaza van, mert ez nem egyszobás lakás, hanem kettö szobás és az nem ugyanaz!
Az egy szoba az, ahol ezen kívül csak fürdöszoba-konyha van, de olyan helyiség nincs az egy szobán kívül, ahol tartózkodni is lehet szabadidöben!
A kérdésre: lehet babát vállalni, csak nem javasolt, mert ha nincs pénzetek nagyobb lakást bérelni, akkor a baba mellett még kevésbé lesz, viszont a baba/kisgyerek mellett azért nektek sem ártana valamennyi élettér, ami így nem lesz.
De a kérdéshez ennek van köze..?
Én nem tenném.
Max ha nagyon hamar van kilátásban költöési lehetőség.
Tehát nem 10 éves távlat, hanem max 1-2.
Nekünk ugyan két szobánk van, de egyel több gyerek lesz nemsoká, úgyhogy picit talán hasonló lehet a helyzet. Az a véleményem, hogy átmenetileg el lehet lenni. Úgy nem vállalnék egyszobásba gyereket, hogy kilátásban sincs költözés. De úgy, hogy amúgy spóroltok lakásra, szerintem vállalható, hogy 1-2 évig szűken lesztek.
Annyiban hasonló a helyzetünk, hogy a 2 gyerekkel se ideális ugye egy kétszobás, pláne, hogy még kicsi is az egyik szoba. De nekünk ez nagyon max 3 évre szól, aztán költözünk akkorába, hogy mindenkinek lesz saját szobája+nappali (ha előbb találunk megfelelőt a környéken, lehet előbb, most nyáron pl. majdnem vettünk egyet). Akkor lesz a nagylányom 6 éves, a születendő kisfiam pedig 2,5, addig elleszünk azért, ha nem is lesz extra kényelmes. Ennyi kellemetlenséget vállalunk azért, hogy ne kelljen annyit várni a kicsire. De úgy nem szülnék ide még egyet, hogy esély sincs költözni.
3,5 éves volt a lányunk, mikor jött a kistesó, akkor költöztünk be a házunkba.
Előtte anyumnál laktunk, ill. volt egy 32 m2es garzonunk.
Egy kicsi gyerekkel elvagy, én oda feküdtem hozzá pihenni minden délután, este aludni később járt, tudtunk csavarogni együtt, reggel később keltünk.
2 gyerekkel nem menne, vagy, ami azt illeti, mire ovis lesz, jobb a normális méretű otthon.
Nyilván meg lehet oldani mindent, de nagyon sokat kell tűrni, szóval nem egy ideális megoldás.
Ha zavar a korod, és amúgy anyagilag, érzelmileg rendben vagytok, akkor azt mondom, vállald be. De ha normálisan akartok élni, azért a gyerek kb 3 éves korára el kell rendezni a nagyobb lakást. Addigra annyi cuccotok is lesz, hogy nagyon kényelmetlen lesz a picike garzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!