Vannak itt olyanok, akik egyszobás lakásban nevelnek két gyereket?
Azért két gyerekkel az egy szobás, már elég kicsi!
Eggyel még oké, bár később az is lehet problémás!
Nappali, és 1 háló van nàlunk.
Mi a férjemmel a nappaliban alszunk, kihúzhatós kanapén, a gyerekek egy szobában.
Annó nekünk is közös szobánk volt tesómmal, szerettük egymást, mai napig jó a kapcsolatunk! Sosem vágytunk külön szobára.
Íróasztalunk sem volt, a konyhai asztalnál írtuk a házit.
Középiskolás koromban kollègista lettem, akkor már csak hétvégén voltam otthon, de akkor is csavarogtunk a barátokkal, vagy elmentem a fiúmhoz, és ott is aludtam:)
Semmi hátrányát nem érzem annak hogy nem volt külön szobám!
Manapság meg olyan szuper helytakarékos bútorok vannak!
SZERintem se hal bele a gyerek amúgy ha egy szobában van a tesóval. Nálunk anno kiskoromban lett volna külön szoba mégis egy szobában aludtunk az 1 évvel fiatalabb öcsémmel. Nem is akartunk külön menni pedig még más neműek is vagyunk.
Visszatérve, engem szülőként az a dolog zavarna nagyon hogy a gyerekekkel egy időben kell lefeküdni aludni akkor? Mert pl. nálunk nem alszanak rendesen a gyerekek tévé zaj stb. mellett. És hogy állandóan küszöb alatt közlekedjek mikor alszanak hát az elég rossz lehet. Viszont biztos lehet őket zajhoz szoktatni, nem tudom, ezt nem próbáltam.
A másik probléma a szex, hogy én nem tudok/tudnék egy szobában szexelni a férjemmel ha ott vannak a gyerekek, főleg mikor már 3-4 évesek...
Viszont a szex az élet része, lemondani nem lehet hosszasan róla szerintem.
Nekünk 3 kicsi született egy 2 szobásba, mert első babánk után ikreink lettek.
Bíztunk benne hogy egy pár év és költözhetünk nagyobb lakásba, addig meg kibírjuk és inkább vállalunk gyereket még egyet az első mellé minthogy a nagyobb lakásra várva kifussunk az időből. (csak az egyik petefészkem működik így minden második hónap jöhetett csak szóba amúgy is).
Azóta sikerült is egy 69 nm-es 3 szobásba menni. De a gyerekek az első hónapokban ugyanúgy együtt laktak egy szobában, mert annyira megszokták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!