Vannak itt mások is, akik egyszobás (40 nm-nél kisebb) lakásba (n) várnak/nevelnek gyereket? Hogyan boldogultok?
Kíváncsi vagyok, hogyan oldjátok meg az altatást, takarítást, illetve hogy minden fontos dolognak legyen helye. Apa hogy bírja az éjszakai riadókat?
Előre is köszönöm!
Régen a kis parasztházak is egy helyiségből álltak, max. volt még egy kisebb helyiség leválasztva éléskamrának, de aludni mindenképp egy szobában aludt az egész család.
Na ők hogy oldották meg? :)
Akkor nézzük.
Altatás: az egyszobás lakás ebből a szempontból semmiben sem különbözik a többszobásból azoknál, akik egy szobában alszanak a picivel. Ez az én véleményem, de szerintem még egy újszülöttnek az anyja mellett van a helye, legalábbis az első pár hónapban mindenképp. A legtöbb családban ez így van, már csak logikai szempontokból is, hiszen könnyebb éjszaka kipattanni az ágyból, mint átgyalogolni egy másik szobába.
Takarítás: nem igazán értem, ez miért lenne más. Gondolom normális ember a tisztaságra törekszik amennyire lehet, nagyjából. Azt az egy szobát kell tisztán tartani, illetve a mellékhelyiségeket.
Minden fontos dolognak legyen helye: lakberendezős magazinokban lehet látni jópofa megoldásokat arra, amikor kicsi a tér, de neten is rá lehet keresni. Egy babaágy nem foglal azért akkora helyet, mi az ágyunkhoz közel helyeztük el, az egyik sarokba. A baba ruháinak majd csinálok helyet a mi szekrényünkben. Nem fogok pelenkázóasztalt venni, hanem majd a mi ágyunkon lesz a pelenkázás, öltöztetés. Alá fogok teríteni egy textilpelenkát, ha véletlenül kifolynának dolgok. Tudni kell, hogy egy kisbabából mindig folyik valami valamelyik nyíláson...néha egyszerre több nyíláson is. :D
Babakocsi mehet az előszobába.
Apa tudjon aludni éjjel: nos, ez még egy megválaszolatlan kérdés nálunk is, de emiatt is praktikus megoldás, hogy közel legyen a baba az ágyunkhoz, mert ha sír vagy nyöszörög, akkor gyorsan ott tudok teremni mellette. Nekünk van légzésfigyelőnk, ami elég hasznos kütyü, hacsak nem akarod 0/24 órában egyfolytában azt figyelni, hogy lélegzik-e. :) Nálunk apa elég jó alvó, simán alszik akkor is, ha megy a tévé, vagy telefonon beszélgetek közben valakivel. Ha nem fog extra hangerővel ordítani a kiskölök, akkor szerintem fel se ébred majd. :)
Tényleg, kedves 6-os?
És mégis hogyan szándékoznak büntetni az ilyen szemérmetlen gyerekkínzókat? Állami gondozásba veszik a gyerekeket, vagy pénzbüntetésre ítélik azt a szülőt, amelyik nyilván nem azért él 35 négyzetméteren, mert annyi a pénze, mint a szemét. Nem látom be, mitől kínzás az, ha egy négytagú család kis helyen kénytelen élni. Nyilván szívesebben költöznének ők is nagyobba, ha lenne rá lehetőségük.
Kérem a további válaszadókat, kíméljenek meg az ehhez hasonló életbölcsességektől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!