Ma mennénk bulizni. Rossz anya lennék?
Ma elmennénk kertipartira...végre
babám 7 hónapos..minden lehetőséget végiggondoltam, nem tudodm kire bízni, ugyanis akire tudnám az is ott lesz a buliba...Vinném a babát.Sajna nem is délután kezdődik, hoyg fürdésre hazajönnénk és annyi..hanem este.
Hogy csináljam?Itthon fürdessem meg vacsi és tegyem babakocsiba és toljam át a buliba?
rohadt hangos lesz a zene is, ott le tudnám fektetni az emeleten utazóágyba de sztem semmit nem fog aludni mert bent is rohangálás lesz meg hangos zene.Meg nem is hallanám ha sír a zene miatt.Előlrébb egy udvarban lakik a dédije, de ő is ottlesz a buliba(nagy családi banzáj)ott is le tudnám fektetni, ott talán nem lenne akkora hangzavar, de én nem hallanám őt, ha baja van.
Én úyg gondolom ezt az egy estét kibírja valahogy a baba nem?vagy rosszat tennék?még a lelkiismeretem is rossz emiatt, pedig már olyan jól esne egy kis lazítás.
Ti ezt hogy oldanátok meg?Lehet csak én parázom túl és simán aludna a baba én meg jót buliznék?vagy rossz vagyok és ne is menjünk sehova:(
sajna tényleg senkire nem tudom bízni(1 hete ezen szenvedek)
Napok óta vissza-visszatérek erre a kérdésre, és szinte hihetetlen, hogy mi megy itt... mindenki ezen fog rágódni, még karácsonykor is? A kérdező gyereke már leérettségizik majd, ti meg itt szívjátok egymás vérét... tiszta óvoda:S
Amúgy, hogy már én is leírjam a véleményem: szerintem nem vagy rossz anya! Illetve nem attól lesz valaki jobb vagy rosszabb, hogy kimozdul-e otthonról bulizni és iszogatni néhanapján, amíg a baba kicsi. Ha a baba biztos elhelyezése és ellátása meg van oldva az adott éjszakára, akkor nyugodtan ki lehet mozdulni, lehet iszogatni, és lehet másnap józanodni (józanodni, és nem csak az alkoholtól, hanem a jó hangulattól, a kialvatlanságtól, stb. is lehet "megrészegedve" az ember lánya). És akinek van erre igénye, az menjen, a babád sosem fogja neked megköszönni, hogy otthon maradtál ilyen egyszeri alkalmakkor, mert neki az a természetes, viszont ha nem mész, akkor bánni fogod. Akinek meg nincs erre igénye, az maradjon otthon, vagy menjen a férjével, vagy csak olyan programot szervezzen, amibe a baba is belefér. Nem ettől lesz valaki jobb vagy rosszabb anya.
Én a magam részéről mellesleg abba a csoportba tartozom, aki eljárogat a baba mellől, nagyjából havi egy alkalommal, addig a most 15 hónaposom a nagyszülőknél van, akik ezt nagyon élvezik, és a baba jó kezekben van. Vagy a párom vigyáz rá, ha ő nem tart velünk ilyen alkalmakkor. Ezeken kívül pedig gyakran szervezünk kerti partikat, "házibulikat", de ezeket már úgy, hogy a társaságban lévő babák is velünk lehessenek, legyen hol pihenniük, legyen hely az etetésre, peluscserékre, de amúgy együtt legyen a társaság.
Szerintem a kérdező szomszédja nem egy vadidegen ember, akire csak úgy le lett passzolva a gyerek, és írta azt is, hogy gyakran benéztek a babához, aki békésen szundikált. És szerintem az is belefért, hogy egy kicsit ivott a kérdező, egyszeri alkalomnak tűnik, nem arról van szó, hogy minden hétvégén részegen dalolva jár haza hajnalban. Gondolom másnap pedig feltöltődve újult lendülettel tudott babázni, egészen addig, amíg a lehúzó kommentjeiteket el nem olvasta.
Az utólsó előttinek írnám: igen, egyetértek veled, hogy elmehet anya bulizni, ha - ahogy te is írtad! - jó helyen hagyja a kisbabát, jó kezekben. Csakhogy a kérdező a "szomszéd csajhoz" adta le. A megfogalmazásból is kitűnik, hogy alig ismeri, akire a gyerekét bízta. És a gyereknek se mindegy, ki van vele, eselteg olyan ember-e, akit ismer már... Szóval nem a bulizással van baj, hanem azzal, ahogyan ezt az egészet szervezte!
A minap mi is buliban voltunk, a párom munkahelyi összejövetelén. Én is elmentem, a 22 hós lányunkra pedig a nagymama vigyázott, akivel mellesleg imádják egymást. Igaz, még így is hazaértünk 11-re és nem kellett másnap józanodnom,de ez már más lapra tartozik.
Senki nem értelmezi azt, amit olvas?
A kérdező ezt a kommentet írta: "a BULI IKERHÁZBAN VOLT, az ikerház egyik felében a bulizós család volt de a másik házból is lejöttek ahol történetesen 8 HÓNAPOS terhes a CSAJSZI!!!"
ismétlem... a másik házból is lejöttek... vagyis nem egy vadidegenre hagyta a gyereket, hanem egészen konkrétan SENKI nem volt a gyerek mellett, a nappali ablaka alatt (ahol a baba aludt) üvöltött a zene és bár 5 percenként benéztek, de egyébként senki sem volt ott!
Én nagyon örülök annak, hogy a baba egyébként nem zavartatta magát és édesdeden aludt, bár az én babámat így biztosan nem merném sehol letenni, mivel egyik pillanatról a másikra is megijedhet valamitől (tegyük fel álmában egy szöszt belélegez... akármi lehet!), és olyan hisztirohamot kap, hogy nem vesz levegőt. Egyébként halálosan nyugodt baba és kb. háromhetente sír úgy igazán, tehát ilyen és hasonló bárkivel előfordulhat. Mint ahogy már a kérdés feltevésekor is írtad, kintről nem hallottad volna meg ha sír.
Tehát ÍGY!! nem hagynám ott soha, de jelzem, nem azzal van a baj, hogy elmentél bulizni, mert nem kell otthon ülni, begubózni. Hogy ki meddig szoptat az meg tényleg más kérdés, viszont annak ellenére, hogy a te babád tápszeres, azért az ivászatot tényleg ki lehet bírni akár egy-két évig is, még ha el is mész bulizni. Főleg, mivel nem tudhatod (nem tudhattad), hogy a baba másnap is ilyen szuperül fog aludni és hagy téged józanodni... Úgy gondolom, hogy inkább ez tette be a kaput sokaknál, és ezen háborodtak fel, nem pedig azon, hogy nem szoptatsz, vagy hogy egyátalán elmentél. Elsősorban akkor is anya vagy és igenis, hogy a megfelelő körülményeket meg kell teremteni a gyereknek, mert ő a legfontosabb!
hihi-hihi:-)) Micsoda viccparádé folyt itt. Az agyam eldobom!
Kedves kérdező! REmélem igazán jól érezted magad, és menj máskor is bulizni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!