Ma mennénk bulizni. Rossz anya lennék?
Ma elmennénk kertipartira...végre
babám 7 hónapos..minden lehetőséget végiggondoltam, nem tudodm kire bízni, ugyanis akire tudnám az is ott lesz a buliba...Vinném a babát.Sajna nem is délután kezdődik, hoyg fürdésre hazajönnénk és annyi..hanem este.
Hogy csináljam?Itthon fürdessem meg vacsi és tegyem babakocsiba és toljam át a buliba?
rohadt hangos lesz a zene is, ott le tudnám fektetni az emeleten utazóágyba de sztem semmit nem fog aludni mert bent is rohangálás lesz meg hangos zene.Meg nem is hallanám ha sír a zene miatt.Előlrébb egy udvarban lakik a dédije, de ő is ottlesz a buliba(nagy családi banzáj)ott is le tudnám fektetni, ott talán nem lenne akkora hangzavar, de én nem hallanám őt, ha baja van.
Én úyg gondolom ezt az egy estét kibírja valahogy a baba nem?vagy rosszat tennék?még a lelkiismeretem is rossz emiatt, pedig már olyan jól esne egy kis lazítás.
Ti ezt hogy oldanátok meg?Lehet csak én parázom túl és simán aludna a baba én meg jót buliznék?vagy rossz vagyok és ne is menjünk sehova:(
sajna tényleg senkire nem tudom bízni(1 hete ezen szenvedek)
Én a két véglet - vidd és ne vidd - között vagyok. Mi is voltunk a picivel kerti banzájon. Megfürdettem itthon - mondjuk nem késő este kezdődött a buli, hanem 7 körül - elmentünk, amíg el nem álmosodott, addig babakocsiból nézelődött, aztán hordozókendőben magamra kötöttem, abban szopizni is tudott, én közben vacsoráztam. Tudtam kicsit beszélgetni, a baba békésen aludt rajtam. Aztán fél 10 felé, amikor kezdett zajosabbá válni a buli, jött a tánc és hasonlók, akkor elköszöntem, beültem a babával az autóba és szépen hazajöttünk. Az ő nyugalma fontosabb volt nekem.
Szerintem lehet élni buli nélkül, 1-2 évig ha nem mégy, az se tragédia.
Most 22 hóssal megyünk jövő héten szintén kerti buliba, ott is az lesz a menetrend, hogy vacsin ott vagyunk, meg utána egy kicsit, de legkésőbb 10 körül biztosan hazahozom a törpit. Apukája ilyenkor marad, majd valaki hazahozza. Nem bánom, ha ő bulizik, de nekem a gyerekre kell elsősorban figyelnem. Rengeteg helyre lehet menni babával is, a gyerekvállalás nem jelenti azt, hogy akkor soha sehová nem jutunk el, de a bulizások ideje nem most van. A "egy estét kibír valahogy a baba" számomra nem elfogadható megoldás. De mindenki maga tudja, neki mi fér bele.
na nem jutottam előrébb:(
nemtudom, én is vívodom
tudnotok kell, hoyg kb 1 évben 2-3 alkalom van ilyen, beleértve a szilvesztert, nem nagy dolog, mégis jólesne....
baba előtt is max ennyit mentünk bulizni, és pont ez a baj, hoyg az esti elalvás nálunk is RITUÁLÉ...fürdés apával, kaja, és alvás a kiságyba:(legkésőbb fél 8 kor szoktt már aludni, napközben meg bírja a hangzavart is...ráadásul bébiőrünk is van, de nem jó:(nem működik:(
akkor maradok itthon, sajnos tényleg nemtudom kire bízni
egy estére meg egy tök idegen bébiszittert nem fogok beengedni a lakásba:(
úgy döntöttem, amint elkezdődik a buli átviszem..lehet 5 felé már kezdik aztán ha bírja ottmaradok vele 9-10 ig...ha nem akkor hazajövünk, megfürdünk visszabbakocsizunk..
megpróbálom letenni az utazóágyba az emeleten...
ha nem megy, nem fogom erőltetni, hazajövünk
Az utolsó válasza tökéletes.
Én is pont így érzek, és nem is értem azokat az anyukákat akik ide írkálnak, hogy jaj 10 hónapja a négy fal fogságában éle mert babám van...!!! Nem értem miért is nem lehet babával kimozdulni. Én az első hónaptól minden felé viszem mert mi egyedül vagyunk Pesten, a férjem szülei meghaltak az én anyukám viszont messze lakik. Napi teendők vanak és nem tud mindent a férjem elintézni, ráadásul otthonról dolgozom és volt hogy magammal vittem szerződéskötésre. Semmi baja nem lett.
Nem fog örökké négy fal között élni. Ráadásul én is amikor két hónapos volt elmentem barátnőkkel pár órára, fürdés szopi után. Hagytam otthon lefejt tejet és az apja (mert van a gyereknek apja is, mind sok másik kisbabának és ő is tud vele foglalkozni) odaadta neki. Ettől még nem lesz a gyerek lelki beteg. Most 7 hós és tökéletesen kiegyensúlyozott, vidám baba.
Ami pedig a te kérdésed illeti, én elvinném amikor kezdődik a buli aztán a fürdetésre, vacsira hazavinném, hogy nyugodt környezetbem végezzétek a rituálét és a babakocsiba elaltatva visszamennék a buliba. Ha alszik akkor hagynám mellettem (azért csak nem lehet fülsiketÍtő az a zene mikor idősebbek is lesznek, ha jól értem) és ha nem bírja betenném az utazóágyba az emeletre ránéznék minden fél órában (Esteleg bébiőr) Majd kicsit jobban figyelj oda. Én otthon sem ülök a gyerekem mellett amikor elalszik egész éjjel, néha néha benézek hozzá 1-2 óránként szerintem neki se lesz baja.
Ha viszont nagyon nem bírja akkor hazamennék, hogy nem érezze magát kellemetlenül.
Nem vagy ettől rossz anya, neked is kell a kikapcsolódás és legalább elkerül az a bizonyos szülés utáni depresszió, ami szerintem azét jön ki pont mert az anyák szülés után ki se mozdulnak és magukba fordulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!