Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Ősanya" típusú rokonnal mit...

"Ősanya" típusú rokonnal mit lehet kezdeni? Hogy állíthatnám le?

Figyelt kérdés

Szeretném leszögezni, hogy engem nem zavar, nem érdekel, ki hogyan, milyen elvek szerint neveli a gyerekét. Viszont amit ő művel, az túlzás. Bármikor találkozunk, ki vagyok oktatva, hogy miért babakocsizunk, a hordozás a legjobb és legegyszerűbb, miért alszik külön a baba, annál jobb nem lehet semmilyen babaágy, mint apa és anya között aludni... És folyamatosan ez megy, legyen szó etetésről, öltöztetésről, vagy akár arról, hogy milyen segítségeink vannak.

Elhiszem, hogy neki a "természetes" vonal jött be, hogy hordoznak, a gyereket még 2 és fél évesen is szoptatja, egy éjszakát nem töltött még úgy, hogy a gyerek nem aludt közöttük és mindenből csak a bio és a nyers, stb. De tőlem ezek rettentően távol állnak, teljesen mások a nézeteink. Én sem erőltetem rá azokat, amik szerintem működnek. De ő teljesen erőszakos és lekezelő, mikor ellenállok.

2018. júl. 18. 12:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Én "ősanya" vagyok bizonyos értelemben, 2 évig szoptattam a lányomat, hordoztam, velünk alszik, most 3 éves (bár aludt már anyámnál). Ennek fényében mondom, hogy egész nyugodtan küldd el a pitsába. Gondolhatja magát akármilyen okosnak, nincs joga belepofázni abba, hogy más hogy csinálja. Mondd meg, hogy nektek így jó, ha nem fejezi be, akkor egyértelműen kérd meg, hogy ne piszkáljon ezzel, mert nem érdekel. Aztán lehet megsértődni.
2018. júl. 18. 12:08
 2/17 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon sok ilyen van, én ki nem állhatom ezeket az ezo-öko-bio szemellenzős birkákat. Kezdjük ott, hogy Magyaro-on nincs olyan, hogy bio. Akkor bio, ha X km-es körzetben nincs vegyszer, nincs műtrágya, semmi permetezés még a szomszédoknál sem, mert jönnek a kis méhecskék és simán beporozzák a vegyszeressel és akkor egyből nem bio. Meg a szél is viszi rendesen, na mindegy.

Szerintem megmondod neki kerek-perec, hogy akadjon le rólatok, az saját gyerekével azt csinál, amit akar, de a te nevelésedbe ne szóljon bele!

2018. júl. 18. 12:08
 3/17 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon egyszerűen. Nem állok le vitatkoznu velük, hanem simán "oké", "rendben úgy lesz" és kész.
2018. júl. 18. 12:09
 4/17 A kérdező kommentje:
A szoptatás témánál így csináltam, hogy persze persze, majd próbáljuk így is (2 hetes kora óta tápszeres a lányom, semmi problémánk nincs vele). Erre hogy próbáljam meg most, vegyem le a felsőmet és majd szól, ha valamit rosszul csinálok...
2018. júl. 18. 12:11
 5/17 anonim ***** válasza:
95%
Mondd meg h totálisan különböznek a nézeteitek, ahogy ezt fentebb is írtad és higy hagyjon békén vagy nem fogsz vele többé találkozni.
2018. júl. 18. 12:12
 6/17 anonim ***** válasza:
80%

"annál jobb nem lehet semmilyen babaágy, mint apa és anya között aludni..." => Na, én az a fajta vagyok, aki erre simán azt válaszolta volna, hogy "De nekünk van szexuális életünk is, ami meg nem tartozik a gyerekre"...

"a hordozás a legjobb és legegyszerűbb" => Egyszer volt egy több órás utunk, ahol hordoztam. Utána mint a huzat, úgy adtam el a hordozót. Nekem a hátam, gerincem kész volt teljesen, na meg egy wc-re nem tudtam normálisan elmenni. A 3.nál ki se fogom próbálni, csakis a babakocsi jöhet szóba.

Cinikusan válaszolnék, hogy tudja már, hol a helye....

2018. júl. 18. 12:17
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

Jajj az ilyenekkel én sem tudok mit kezdeni. 2 gyerekem van ég és föld a kettő.

Az első gyerekemet 2 éves koráig szoptattam. Hordoztam, mert utálta a babakocsit, köztünk aludt el és azután tettük az ágyába.

A második gyerekem nincs még egy éves és szopizik, viszont a babakocsit jobban szereti, mint a hurcizást. És utál köztünk aludni. Cicizik és utána addig vergődik, amíg nem tesszük az ágyába.

Na így legyek "ősanya".

Szóval én lerendezem azzal, hogy a gyerekem modern nézeteket vall. 😃

2018. júl. 18. 12:20
 8/17 anonim ***** válasza:
86%
A saját stílusában közölném vele, hogy a nagykönyvből nevelt gyerekkel van a legtöbb probléma, hogy nem mindenki kívánja a gyerekkel való alvás oltárán beáldozni a házasélete intim részét, hogy az ételekre való túlzott odafigyelés többet árt, mint használ, illetve rákérdeznék, hogy vajon milyen példát mutat a saját gyerekének azzal, hogy mások életébe vájkál, hibakereséshz pedig a tükör helyett a távcsövet kapja elő. Felhívnám a figyelmét, hogy a továbbiakban gyereknevelés témakörben akkor vagyok hajlandó vele diskurálni, ha képes lesz olyan intelliges módon állni a helyzethez, hogy tiszteletben tartja azt, aki másképp csinálja, mint ő.
2018. júl. 18. 12:22
 9/17 anonim ***** válasza:
59%

Nem az elveivel van szerintem sem a gond, hanem ezzel az o mindent tud, te meg rosszul csinalod-hozzaallassal. Tok mindegy, hogy szoptat, tapszerez, egyutt vagy kulonalszik valaki, ezert en nem is magaval az "osanyas" hozzaallasaval kapcsolatban allitanam le, hanem az elmeleteinek rad tukmalasaval. En nyugodtan igy megmondanam neki, ahogy leirtad: ,,Elhiszem, hogy neked a "termeszetes" vonal jon be, de tolem ezek rettento tavol allnak. En sem eroltetem rad azokat, amik szerintem mukodnek. Legyszives, te se tedd. Ha megis megteszed, felallok a legkozelebbi ilyennel, es nem folytatom veled a beszelgetest."

Utalom, ha gyozkodnek, felnott ember vagyok, tudok elonyoket-hatranyokat merlegelni, azt sem beszeltem meg korabban sem senkivel, hogy mit eszek, mit fogok dolgozni, milyen filmet fogok megnezni, mert az en dolgom, illetve a gyerek eseteben meg a ferjeme.

Az ilyen emberekkel amugy nekem egyetlen dolog jott be, a nyitottsag. Fura, de ha talalok a mondandojaban valami szamomra is erdekeset (es neha nagyon kell keresnem...), akkor utana jobban megertem, es megszunik bennem veluk szemben az ellenallas, es onnantol mondhatnak barmit, nem idegesit.

Pl. a ti esetetekben elmondom, mi lehet pl. a csajnal a hatterben: lehetett egy traumatikus szulese, ami utan ahogy tudja, probalja kompenzalni a rossz erzeseit, esetleg szeretett volna rutint bevezetni eredetileg, meg idore szoptatni, rendszert akart, meg nem azt, hogy a gyerek korul forogjon minden, megfogadta, hogy o nem lesz ilyen. Aztan a sok tanacs ellenere a gyereke csak sirt, es sirt, es vegul eljutott valahogy az igeny szerinti szoptatashoz, maga melle vette a rosszalvo gyereket, aki meg ma is ebred ejszakankent jobb idoszakokban 3-5x. Kozben a csaladja, szerettei nem ertik, mit csinal, miert nem valasztotta meg el a gyereket, a batrabbak neha megjegyzeseket is tesznek, vagy csak kerdezgetik. O mar 2,5 eve nem aludt at egyetlen ejszakat sem normalisan, nagyon vagyik egy kis pihenesre. Megprobalta a gyereket nemreg legalabb ejszakara elvalasztani, ami nem sikerult. Bekapcsolat nala a regi lelkiismeret furdalas, hogy hetekig hagyta anno sirni kisbabakent, mikro meg idore szoptatta, magaban halat ad, hogy meg mindig van teje, hiszen a gyerek annyit kel, hogy mashogy nem birna ki, minthogy egyuttalsznak es alomba szoptatja, amihez legalabb nem kell felvenni. Ki van merulve, nem lat mas kiutat, pedig sokszor mar o sem elvezi a szoptatast egyaltalan, nagyon szeretne kettesben a ferjevel vagy egyedul aludni egy jot, nem is egyet, hanem inkabb 1-2 honapot egyhuzamban. De a gyereket is imadja, es reenykedik, hogy a kozeljovoben majd magatol leszokik.

A hordozast isteniti, szinten a gyerekkori sirasok miatt, meg mert meg tudja benne diszkreten szoptatni barhol a 2,5 eves gyereket, anelkul, hogy (teljesen) hulyenek neznek, azert igyis kap fura tekinteteket. Az elaltatast a hordozo nelkul sokszor probalta, mert mar faj a hata, de meg mindig ezerszer gyorsabban es problemamentesebben elalszik igy a gyerek, es o is tud kozben telefonozni, olvasni, vagy eppen enni. Ha egy kisbabat lat a babakocsiban rogotn sajnalja, hogy neki jaj biztos milyen rossz az anyukaja testkozelsege nelkul, de maganak is fajdalmas beismernie, hogy mar nagyon vagyik ra, hogy a gyerek onalloan elaludjon, meg tudja magat nyugtatni, es ne harapjon ra a mellere vegre, mikor epp a foga jon.

Na ez voltam en. Csak en a gyerekem 1 eves koraban rajottem arra, hogy ahogy en is utalom, ha teriteni probalnak, nem ismerve a mindennapjainkat, legyen szo akarmilyen kozelallo rokonrol, ugy nekem sem kell megteriteni senkit, meg olyan ertelemben sem, hogyha piszkal valamivel, akkor megprobaljam meggyozni arrol, hogy ne tegye. Attol fuggoen, mennyi energiam es turelmem van epp, vagy megprobalok valami szamomra is erdekeset megtudni tole, vagy elterelem a temat, vagy kilepek a helyzetbol, es elmegyek mashova, ahol o nincs ott.

2018. júl. 18. 12:29
 10/17 anonim ***** válasza:
60%
Jajj de utáljuk az ilyet, teljesen mindegy milyen elvekről van szó. Köztünk alszik az a baj, ha hordozzuk az a baj, ha fél óránként cicit kap az is miért? Törődjön mindenki a saját dolgaival, mondd meg a rokonnak.
2018. júl. 18. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!