Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha soha nem...

Mit lehet tenni ha soha nem tudod egy rokonnál se hagyni 5 percre se, mert annyira zokog utánad?

Figyelt kérdés
Nagyon ragaszkodik hozzám a lányom hozzám, pl. rokonoknál nem tudom otthagyni mert elindulok és sírva rohan utánam (pedig amíg ott vagyok olyan jól elvan,szépen játszik,jól érzi magát csak én legyek ott és nézzem) a kistesó már lassan születni fog,és felkészíteném valahogy arra a pár napra nélkülem. Persze bejöhet hozzám,amennyit csak szeretne,de el kell fogadja,hogy sajnos pár napot nem vagyok ott este. Gondolkoztam azon,hogy pl. egy pár órára marad ott, de nem tudom úgy ott hagyjam,hogy jön utánam sírva? Jó lenne pl. ha eljutnánk addig,hogy 1-1 hétvégét is ott legyen,de ebben az esetben ezt sem tudom jó ötlet-e. (csak mondjuk szombat estétől vasárnap délutánig)Még nincs két éves,kb 4 hónapja lehet ilyen ragaszkodó azelőtt nem volt ilyen.Anyósom azt mondja,ha elmegyek hamar abbahagyja a sírást (addig viszont hattyúk halála van) de mondjuk ő akkor is ezt mondaná, ha 2 órát ordítana annyira szereti ha vele van. A bölcsi is eszembe jutott,mert ott bezzeg ellene,észre se vesz ha beviszem egy játszóházba annyira imádja a gyerekeket,ha mást nem max magánba néha bölcsizne és szüléskor ott lenen,de azért jobb lenne ha a családdal is ellene arra az időre. Ti így is otthagytátok a gyereket,hogy üvöltött utánatok,vagy így inkább nem? Én csak párszor hagytam ott nagyon kis időre,reméltem,hogy 2-3 alkalom és megszűnik ez a gond,meg anyós nagyon nagyon erőltette,hogy had legyen vele,de nem így lett. Védőnő is azt mondja,próbálgatni kéne,csak nem könnyű mikor ömlő könnyekkel rohan utánam mintha elhagynám pedig pont,hogy nagyon sokat vagyunk együtt :-(
2016. júl. 5. 15:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Megvárod, amíg elmúlik. Én legalábbis ezt tettem. Én se tudtam otthagyni a kisfiamat sehol 2 éves kora előtt, én a bölcsibe se mertem beíratni végül. Aztán olyan 2 és fél éves kora körülre megváltozott, és most már lassan bátrabb, mint a nagytesói. Nyáron megy ő is egy-egy hétre a mamákhoz, és az ovival sem lesz már gond, úgy gondolom. Szerintem ne erőltesd, de trenírozd, rosszul is elsülhet.
2016. júl. 5. 15:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Pedig anyósod valszleg igazat mond, a sírás rendszerint egy-két percen belül abbamarad. Nincsen ennek semmi trükkje, neked sír, neked panaszkodik, úgyhogy ha nem vagy ott, ügyesen elfoglalja a gondolatait mással. Nyugodtan hagyd ott, ez csak az elválás során egy természetes viselkedés, nincsen semi baj.
 3/11 anonim ***** válasza:
NE trenírozd akart lenni. O:)
 4/11 A kérdező kommentje:
ha viszont úgymond nem készítem fel a terepet,nem lesz rosszabb ha bent vagyok a kórházban 3 napig? én sem erőltetném a dolgot,mert sajnálom, kit ne érintene rosszul ha zokogva rohanna utána a gyereke,hogy ne hagyja ott,csak mi lesz így vele napokig? :-(
2016. júl. 5. 15:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem inkább az az érzésem, hogy te nem bírod elengedni, és emiatt érzi rajtad a feszkót, és sír.

Amikor elmentél, megnyugszik.

Apával sem tudod hagyni?

Nálunk minden szüléskor úgy volt, hogy apa csak a szülés idejére adta le a gyerekeket, aztán ő volt velük, amíg én nem voltam.

A másik meg, hogy adódnak helyzetek, amikor nincs már választás, és a gyerekeknek jó orruk van ehhez.

Nekem most volt egy műtétem, és egy hétig a nagyszülőknél voltak a gyerekeim, pedig soha ilyen hosszú időre előtte nem.

Nem volt leányálom senkinek, de kibírták és ennyi. Utána szépen visszaáll minden a régi kerékvágásba.

A bölcsit meg felejtsd el, egy játszóház teljesen más...

2016. júl. 5. 15:36
 6/11 A kérdező kommentje:
dehogyisnem én könnyen elengedném,nekem is jó lenne néha 1-2 óra,pl. ma a palacsinta sütés alatt úgy szétrámolt mintha atombomba pusztított volna,de aközben nem tudtam hozzá szaladgálni. csak jó lenne ha akár csak heti 1-2 órám lenne magamra,vagy azokra a ház körüli dolgokra,amik nem olyan egyszerűek mellette,nem hiszem,hogy ez a gond,ha nem sírna gond nélkül otthagynám,látom is,hogy jól elvan a mamával, mesét mond neki,mondókáznak,énekel neki, játszanak, csak sajnos addig van el jól vele amíg én látótávolságon belül vagyok neki.az apjával persze lehet, bár nem tudom 3 napig mennyire lesz el vele meg hát anyósom jobb az olyanokban,mint,hogy mikor mit adjon neki enni,mikor tegye le aludni és mikor keltse,ha rábízom mire hazajövök pont leszoktatná a délutáni alvásról,és össze-vissza etetné (próbálkozik ő,de valahogy nem figyel az időre,hogy mi mikor van,mikor van kelés,evés,pelenkázás,alvás szerintem az ahogy esik úgy puffan elvet alkalmazná)
2016. júl. 5. 16:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Én nem erőltetném.Nem is erőltettem,az enyém sem akart,igen bizonyos helyzetekben bosszantó volt,de ezt vállaltam,hát megtettem amit kell.Már 5 éves és nincs ebből sem gond,de igazából a mai napig nem szeret nélkülem aludni sehol max elviseli,ha muszáj.
2016. júl. 5. 16:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Más megoldás nem lesz pedig, amíg bent vagy a szülészeten, kénytelen lesz nélküled ellenni.

Ezen is túllesztek, és majd megnyugszik.

De nem irigyellek, nem lesz könnyű így két olyan gyerekkel, akik 7/24 foglalkozást igényelnek.

2016. júl. 5. 17:18
 9/11 A kérdező kommentje:
nem kell vele szerencsére 24ben foglalkozni,jól eljátszik csak én legyek ott látóhatáron belül
2016. júl. 5. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:
A probléma a te készülékedben van, ha valóban otthagyod, akkor hamar megnyugszik. Csak te nem tudod otthagyni, mert sír. Hát persze, hogy sír, szeret, nem akarja, hogy elmenj. De néhány ilyen alkalom után megtanulja, hogy ha anya elmegy, akkor vissza is fog jönni. És ez az igazi kötődés, nem a matrica-nevelés.
2016. júl. 5. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!