Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha soha nem...

Mit lehet tenni ha soha nem tudod egy rokonnál se hagyni 5 percre se, mert annyira zokog utánad?

Figyelt kérdés
Nagyon ragaszkodik hozzám a lányom hozzám, pl. rokonoknál nem tudom otthagyni mert elindulok és sírva rohan utánam (pedig amíg ott vagyok olyan jól elvan,szépen játszik,jól érzi magát csak én legyek ott és nézzem) a kistesó már lassan születni fog,és felkészíteném valahogy arra a pár napra nélkülem. Persze bejöhet hozzám,amennyit csak szeretne,de el kell fogadja,hogy sajnos pár napot nem vagyok ott este. Gondolkoztam azon,hogy pl. egy pár órára marad ott, de nem tudom úgy ott hagyjam,hogy jön utánam sírva? Jó lenne pl. ha eljutnánk addig,hogy 1-1 hétvégét is ott legyen,de ebben az esetben ezt sem tudom jó ötlet-e. (csak mondjuk szombat estétől vasárnap délutánig)Még nincs két éves,kb 4 hónapja lehet ilyen ragaszkodó azelőtt nem volt ilyen.Anyósom azt mondja,ha elmegyek hamar abbahagyja a sírást (addig viszont hattyúk halála van) de mondjuk ő akkor is ezt mondaná, ha 2 órát ordítana annyira szereti ha vele van. A bölcsi is eszembe jutott,mert ott bezzeg ellene,észre se vesz ha beviszem egy játszóházba annyira imádja a gyerekeket,ha mást nem max magánba néha bölcsizne és szüléskor ott lenen,de azért jobb lenne ha a családdal is ellene arra az időre. Ti így is otthagytátok a gyereket,hogy üvöltött utánatok,vagy így inkább nem? Én csak párszor hagytam ott nagyon kis időre,reméltem,hogy 2-3 alkalom és megszűnik ez a gond,meg anyós nagyon nagyon erőltette,hogy had legyen vele,de nem így lett. Védőnő is azt mondja,próbálgatni kéne,csak nem könnyű mikor ömlő könnyekkel rohan utánam mintha elhagynám pedig pont,hogy nagyon sokat vagyunk együtt :-(
2016. júl. 5. 15:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Detto az én fiam, aki u.ennyi idős.

Sehova nem tudtam elmenni, még wc-re se, ha idegen helyen voltunk, aztán mi megpróbáltuk a bölcsit, mert részmunkaidőbe visszamentem dolgozni (délre otthon vagyok), de az egy katasztrófa volt. Teljesen tropára vágta lelkileg, se enni, se aludni, de még kakálni se tudott, ha öltöztettem, hogy megyünk ki játszani, azt hitte, hogy bölcsibe viszem és üvöltött, ezzel kelt, ezzel feküdt, zokogva.

Egyébként a beszokatás, meg mi is jártunk játszóházba, azok szuper alkalmak voltak, önfeledt játszott, mert tudta, hogy ott vagyok. De miután elmentem, onnantól végig üvöltött, amíg érte nem mentem és már a gondozó is szólt, hogy természetes a sírás, de nála már nem, ha meg tudjuk oldani, ne erőltessük még.

Végül sikerült nagyszülőkkel felváltva megoldani, reggel 8-ig alszik, 12-re otthon vagyok, és addig egyetlen egyszer sem mondja már a nevemet, mikor viszont meglát, repül hozzám.

Szóval anyósod tényleg igazat mond, hogy csak addig sír, amíg lát, de szerintem ne próbáld a bölcsit, trenírozd anyóssal inkább, jobb lesz neki a megszokott környezetben, felesleges felzaklatni a bölcsivel, aztán azzal, hogy eltűnsz pár napra, aztán azzal, hogy egy kisbabával térsz haza...

2016. júl. 6. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!